= ceritasayastory.blogspot.com: 2012 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

saya bukan perampas , bukan jugak "queen control"

assalamualaikum
2 , 3 hari nie , macam2 benda yang jadi . hujung tahun , macam2 je dugaan . tapi apa2 hal pun Alhamdulillah sebab dengan semua tu I tahu yang Allah masih sayang :')
betul cakap lect I . Allah saya sangat2 lah dekat kita . buat macam mana sekalipun , Dia tetap dengan kita . tetap setia dengan kita , tetap beri kita keampunan , bila kita dah jauh dari Nya , bila dah tersasar , Dia tetap setia ada , menunggu kita untuk kita balik ke pangkal jalan . by the way , harini ada 2 KES yang jadi ok

KES PERTAMA : DITUDUH PERAMPAS 
benda nie dah masuk kali ke berapa ntah . dan rasa nya tak cool bila kita digelar PERAMPAS  . ok ! seriuslly , I tak minat lagi nak in relationship dengan siapa2 . for me , ada jodoh I ada la kan , tapi apa2 pun I dah nak start cari calon next year ! eh ? hehe . yela . umur dah 20 . nak je cari2 calon . kalau yang boleh nak kahwin terus , Alhamdulillah tapi kalau jumpa yang biasa2 , I mean takleh nak buat jodoh pun takpe lah . janjiNya pasti . setiap orang ada pasangan masing2 kan ? kalau tak kat dunia nie , InsyaAllah dunia lagi satu tu :')
dan ok ! dah tersasar jauh dari topik tadi . hewhew . see ! I mengedik je kan ? -..-
oklah . pagi tadi , I got text from kawan , I thought kawan I lah yang text I tapi soalan dia tanya lain . dia tanya macam nie

"awak nie sape ?"

dan me ? ohhh ! apa pulak nie ? dah lupa kawan ker ? maybe lah sebab kawan tu lelaki , kadang2 je contact dia . maybe dia dah lupa I kann . dan ok . seee ! fikir positif je tuu :)
tapi tetibe

"awak sape ? saya tak suka awak text dengan pakwe saya . bla . bla . bla . bla"

oh MasyaAllahh . seeee ! patut la lain macam jeee , awek dia rupa nyaaa . kira diorang dah tukar num la kot . sebab tu that girl contact I . marah2 . ok ! benda macam gini STUPID sangat tau takkk ! this not my first time kena "serang" dengan awek orang . nasib tak pernah ada kes tarik menarik tudung jee . HAHAHA :P
oklah the real I explain dekat dia . text kaw2 punya sampai sekarang dia tak reply . haaa ! baru tau I sape . lembut2 I ada jugak tegas nya . muehehe . dah nama anak sulung . jangan main2 meyhhh -..-
I reply macam gini haa

"first of all , mintak maaf sangat . kalau dia tu bukan pakwe awak pun , saya memang tak berkenan la dgn dia . bila saya cakap saya kawan dia , makna nya betol2 saya kawan la . tolong jadi cerdik sikit . tak guna la gaduh pasal laki"

see ! sampai highlight bagai . haha . I rasa ayat tu memang pedas ! muehehe . yela . jadi cerdik sikit ! nak gaduh pasal lelaki buatpe ? kalau husband wajib la kan tapi orang tu dah la tade apa pun , bukan hot , bukan apa2 , so nape laa nak gaduh ha ?
then the real , nak je cakap

saya tahu macam mana rasa sakit bila orang yang kita sayang kena rampas , sebab tu saya tak akan rampas siapa2 dari siapa2 , saya pompuan , orang yang saya sayang pernah kena rampas , rasa tu sakit dan saya tak nak orang lain rasa apa yang saya rasa . saya boleh mengalah . duduk diam2 . fikir balik salah silap saya . itu saya . tapi orang lain ? mana tahu diorang akan buat bukan2 . lain orang lain ragam kan ?

the conclusion is : susah nak cari orang yang berfikir macam kita kan ?

KES KEDUA : TAKDE HAK TAPI NAK KONTROL LEBIH2 
I tak suka orang yang takde apa2 dengan I nak kontrol2 I . sebab tu bila U control , I degil , tak dengar cakap sebab the real memang tak suka ! ok ? hmm . so , konklusi , I tak suka bila U kontrol I . sebab tu I tak suka nak ada kapel ! tak suka lah bila orang2 nak kontrol dari rutin kita buat . lagak nya dia lebih kenal kita je . hey ! belum pun kahwin kan ? relex bhaii . I pun takde nak kontrol siapa2 . tak kira zaman kapel2 dulu2 pun sebab selalu fikir

"apa hak aku nak kontrol dia?"

see ! am I good ? HAHA . good la sangat . sebab tak kontrol orang tersayang la sampai dia berani curang dulu . muehehe . tu kelemahan I . takpe la . dah takde jodoh .
by the way , best ker kontrol kapel ? dah bajet macam laki bini ye nak kontrol2 tu ? ok ! some people might say that

" i do because I love him/her"

ok . sayang tak salah tapi biarlah berpada ok . baru je pun kapel kan ? I really don't know la kenapa nak kontrol2 nie . hewhew . nak pegi situ sini pun susah je . right ? 
 kapel kontrol2 kau , kau bangga , the real kan ? siap cakap dengan kawan2 , konon2 nya menyampah walhal nak cakap "best" ada orang kontrol sebab kontrol tanda sayang . KONON NYA lah tapi bila parents kontrol , marah pulak . siap cakap parents tak memahami . Oh ! jangan jadi bodoh . kenal kapel dulu ker kenal parents dulu ? sekeh jugak baru tau :3

the conclusion is : jadi lah teman saya , saya tak akan kontrol awak . saya memahami . eh ?

macam nie pulak yang jadi hari nie

assalamualaikum
harini macam2 yang jadi , nak tulis sikit ! kenangan nie . muehehe . dan ok . baru update sebab tengah mengelamun tadi , boleh pulak ingat then gelak sorang2 . ohh -_-''

balik dari Usrah , borak dengan kawan2 , borak pulak tepi longkang . bila nak gerak balik , kawan kita jatuh longkang . muahahaha . punya ramai orang pasal kitorang borak tepi jalan . so , bila jatuh , memang ramai tengok . dan as usual . me la orang pertama lari sambil gelak ! hewhew . mintak maaf kawan , thats my style . kalau jatuh apa2 atau tak terrrsengaja jatuhkan apa2 barang , memang cepat me akan lari . seeee how kalut am I kann ? barang yang jatuh memang akan tinggal macam tu , selalu nya kawan yang jalan sama tu la tolong angkat kan . sejak dulu sampai harini perangai "unik" nie tak boleh nak ubah . nasib la siapa2 yang keluar date dengan I . apa2 barang jatuh , I orang pertama lari sambil buat muka slumber , dah lari jauh , I akan patah balik tempat tu nak angkat that things if nama I dipanggil . kalau takkkk . ehemm :3

lepas accident gelak sampai pecah perut tu , dengan slumber kawan ajak pegi makan pulak , unfortunately . my kawan je yang makan pasal bahan masak kat kedai tu dah habisss . so , kami share lerr makan . romantik kann ? same spoon , same plate . nasib tak suap menyuap . hey ! i'm romantic . jom jadi teman I :P
by the way , masa makan kat bawah pokok tu yang dimana daun2 berguguran sampai nak masuk dalam cendol yang I makan , kawan ada cakap macam gini

"kau tahu tak , masa kaki aku jatuh longkang tadi , kaki aku macam terapung dalam longkang tu , nasib baik takde buaya , kalau tak , habis dia makan kaki aku"

buaya ? dalam longkang ? how come ehh ? errr
lepas makan , next port kami ke playground . muehehe . tujuan utama pegi sana sebab nak culik sorang budak . eh ! tak ! kejappp , jangan salah faham , jangan report polis pulak . syafiqah zuhari budak baik ok ^.^
pegi playground sebab nak cari mana2 budak yang kat sana sebab nak ajak dia melukis . salah satu assigmennt kami , kena cari mana2 budak umur dalam 2 until 13 years old . mintak diorang melukis apa jee yang dorang nak then apa yang budak tu lukis , diorang kena explain dekat kami bakal cikgu yang comel nie -_-
then you know lah , bila je dah banyak mainan kat situ , susah nak cari budak , semua nak lari jee . and u know , me rasa dah macam aksi kejar mengejar pulak . susah sangat nak cari budak nak suruh melukis kejap . ada pun malu2 je . ada yang jenis soal jawab banyak2 . ada yang malu2 , ada yang terus lari . tak ! bukan nak culik punnn . nak suruh melukis saja . kertas , krayon semua dah get ready tapiiii . ah ! susahhh . by the way , respect saja dekat parents budak2 nie . pandai didik anak . jangan dekat dengan orang yang tak dikenali . dah tuu kecik2 lagi dah pakai tudung . yang paling respect . ada je yang pakai shawl . alahai adikk . comel betul awak . akak yang besar gedabak pun FAILED nak pakai selendang . errr 

by the way , cari punya cari , cakap punya cakap , pujuk punya pujuk . yeahh ! dapat tarik sorang budak pompuan niee . comelll . grrrrr geram kite tawww ! hikhik :P
nama pun lawa . ehemm . alyaa hafiyyah . umur 6 taon . dah tarik dia pegi dekat meja suruh lukis , banyak pulak dia tanya , ok . layan saja . am I good right ? :P
ok . kita suka budak nie . dia cerdik ! by the way , budak nie lukis rumput , bunga , awan then matahari . bila diminta explain kenapa dia lukis benda tu . macam gini ha dia cakap

"lukis bunga sebab suka bunga . lukis rumput sebab bunga kan nak tumbuh atas rumput . lukis awan dengan matahari sebab awan kan hidupkan bunga"

see . cerdik betul budak nie . suka melayan diaa :)
dan oh ya ! I sempat main bola sepak dengan budak2 lelaki dekat playground tadi . ala . adik2 je pun . tak padan dengan pakai jubah , nak jugak melayan adik2 tadi . eh ? perlu cakap ker ? heee
dah habis sesi melayan si comel tu , pegi makan . tapau sajaa . and betapa baik nya diri nie rasakan sebab bila dah bayar semua harga makanan , that makanan I terrrtinggal kat kedai tu . jalan punya jalan baru perasan lupa nak ambil makanan . maka , dengan muka sabar sebab dah lupa , terpaksa balik kedai tu then ambil makanan . ok ! agak terasa tua sebab I dah mula nak jadi cepat lupa . I mean nyanyuk -..-
by the way how come ? I baru nak masuk angka 20 next year . muehehe

mati tak tunggu kita dan ingat mati tu wajib :)

assalamualaikum 
as usual , even takde orang komen pun , nak jugak update cerita . bukan apa , tulis blog kadang2 untuk kita je . ada masa free , boleh on then baca balik . dan paling syok boleh buat kenangan . yela . mana tau esok lusa tuhan nak ambil nyawa , at least ada je jugak blog yang orang terdekat boleh baca . mati tak tunggu kita dan ingat mati itu wajib :)
harini dah last hari Jumaat bagi tahun 2012 . Alhamdulillah hari ni dengan jaya nya pegi usrah . usrah nie best ! boleh share macam2 cerita yang for sure bermanfaat lah kan . tiap2 join mana2 ceramah , kelas , banyak cerita pasal mati . balik kelas pun jumpa kawan banyak cakap pasal mati . MasyaAllah bukan minta tapi kalau dah ajal , takde apa yang boleh halang dah . sorang kawan kita masih lagi bersedih sebab kawan lama dia dah meninggal . al-fatihah . moga rohnya dirahmati :')
kawan pernah tanya
"kalau orang takde kat dunia, awak sedih tak?"
ok . me diam . siapa la tak sedih . dah nama pun kawan . walau tak kenal lama tapi dah macam2 kongsi . eh ? I mean kongsi apa patut ok ! muehehe
semalaman sendiri susah nak tidur , asyik fikir , kalau ditakdirkan meniggal di usia muda
macam nie , apa je bakti yang dah dibuat kat orang sekeliling ? dan ohh . sangat memikirkan . for me , meninggal biarlah cara yang elok . takde nak bebankan siapa2 pun . InsyaAllah . actually banyak je nak share pasal nie tapi mood dah takde . hehe . next time kita kongsi lagi lah ye :)

FIVERS HIJABIS GIVEAWAY BY MV

assalamualaikum dan salam sejahtera :)
Alhamdulillah . suara cun kite dah dapat balik dahh . muehehe . ok sorry ! I mean I dah sihat dahh . terima kasih la buat semua member yang take care I tu . yang paksa makan ubat , yang marah bila I nak minum ais dan makan makanan berminyak super duper tu :3
jasamu tetap dikenang . hehe . am I good ? :P
Alhamdulillah juga sebab sekarang takde keje sangat punn . kalau ada , semua yang simple saja , just kena submit by email . suka tauu . jimat duittt :D
by the way , otak I takleh nak proses sangat sekarang . sekarang , nak join segmen lagi . I suka join GA atau mana2 segmen sebab I selalu menang ! bertuah kann ? HAHA . ok . riak -,-
apa2 pun , ada rezeki , InsyaAllah menang la kann . boleh dapat tudung dengan topup free . siapa tak nak kannn ? even I jarang habiskan topup pun tapi kalau dah free , nak jugakkk ! hehe . so , siapa yang berminat jugak , sila join ok . ehem wish you good luck :)


23 january 2013 . seee , tarikh last pun lambat lagi . come ! join us ! muehehe
ehemm . nak tag dorang nie laa :3

Segmen 3 Hari : Cik Lyeen Lagi?

assalamualaikum
sekarang dah bajet orang femes , sibuk memanjang . muehehe . nak online pun takde masa plus rasa malas nak2 lagi kesihatan tak mengizinkan . demam dah agak ok cuma batuk je memanjang . pagi tadi bila bangun tidur then bila buka mulut nak cakap , suara dah berubah ok ! serak basah and I feel sexy with that voice ! muahaha :P
makan ubat yang beli kat farmasi pon macam tak menjadi jee -_-
takpe2 . ubat tu baru beli semalam . makan pon cuma baru sebijik je , accaner nak ada hasil kan ? hmm -_-''
by the way , bukak blog nie , as usual , cik ain hensem tag kita join GA . ehem . macam menarik , so eksited je nak join ^.^
soooo , ehemm
cik lyeen nama diberi 
itulah empunya blog yang anjur segmen 3 hari ni 
muehehe . takde kaitan langsung . by the way , jemput la join jugak . hadiah dia oshemmm tauuu . tak caye tengok niee

Shawl Rose Raana : RM 60.00

seee , lawa kann ?
syarat pun mudahh . nak join , klik sini okay 


actually kita taktau nak tag siapa . fikir punya fikir , last2 tag 
http://hazirahhawamuslim.blogspot.com

tak rugi dah join , sekarang dah banyak kesedaran

assalamualaikum
harini memang tak sihat . pegi umah kawan , tido semalaman , bangun2 pagi tadi selesema . tapi takpe lah . taknak nak mengeluh banyak2 . ok apa . sakit2 macam gini kan penghapus dosa kecil kan ? :)
Alhamdulillah , sejak join Malam BersamaMu Gaza dekat kolej hari tu , sampai harini pun ramai yang masih cakap2 . makna nya berkesan sangat apa yang nak disampaikan malam tu . Alhamdulillah , ada keinsafan , ada rasa nak ambil berat , ada rasa nak peduli :')
pergi kolej pun ada yang masih pakai mafla . for me , dah kagum and say MasyaAllah , memang berkesan la . semua ada rasa bertanggungjawab dah . tak rugi dah join ^.^
sekarang pun bila join Usrah then kena berniaga , segala hasil untung yang dapat daripada jualan tu akan disumbangkan kepada badan NGO yang banyak terlibat dengan Gaza , semua members dalam kelas say Alhamdulillah sebab kurang2 hasil dari tu dapat nak bantu saudara dekat sana . InsyaAllah bermanfaat kan :')
sampai sekarang , banyak kata2 yang masih terngiang dalam kepala . kalau nak cerita , sampai bila memang tak akan habis laa . hehe 
tapi InsyaAllah , mana yang baik akan di kongsi juga bila tiba masa nya
now , time tu buat assigment ! -_-

pengalaman join Malam BersamaMu Gaza part 1

assalamualaikum
Malam Bersamamu Gaza with Heliza Helmi , Sham Kamikaze , Bunkface and Nowseeheart soooo awesomeeee :D
ehemm Alhamdulillah . lastly dapat jugak nak join event nie ^.^
by the way , before program , sempat lagi pegi makan dekat Giant . lastly dapat jugak nak lepas rasa ngidam dekat makanan RasaMas . dan oh ! kunjungan kali nie lagi awesome sebab incik abang pelayan tadi tu hensemmmm . berkenan I :P
lepas asar sampai 7.30 ada dekat Giant tu , saja makan2 tambahkan berat badan . ahaks . dah makan , solat then gerak ke kolej . dah sampai awal , sempat pulak beli mafla macam gini 

*like always , I borrow gambar dengan abang google jee -_-

 rm10 je . murah kan ? sebab kain mafla nie biasa2 je , murah je punnn tapi takpelah sebab sambil beli boleh menderma lagipun dah lama I cari mafla niee . huhu . Alhamdulillahh . lastly dapat jugak beli ! you know , rasa bangga je bila pakai ! :D
macam ada semangat nak berjuang jeee . ehemm :P
program start after Isyak . ok leteww . nak berseronok sekalipun solat takleh lupa kann :)
 start program , ada sorang pakcik yang wakil Aqsa Syarif nie cakap2 je pasal Gaza . intro about Gaza and so on la . ehem , first part nie bosan je haa sebab slide show beliau panjang then dia explain one by one . cakap punya cakap , tengok semua yang ada dalam hall dah macam2 ragam and I was like 

"oh ok ! tak menarik , semua takde bagi attention pun . cian pakcik ckp sorang2"

and you know what , dah kemain je pakcik tu cakap then I was suprised when he says

"ok , setakat nie dulu sy cakap , saya akan sambung slot seterusnya kejap lagi"

and me ?

"hohohoho . ada lagiiiiii . bosan betulllll -_-"

tapi kannn , you know what ? lepas pakcik tu cakap , jengjengggg , I was excited bila host tu jemput Heliza Helmi ! excited yang paling utama sebab minat diaa ! dia comell . aww geram je tengok diaa ! HAHA . tapi yang tak comel bila dia tak sihat . then yang paling tunggu2 dia sebab dia salah sorang artis yang pegi Gaza . so , bila dia naik , dia cakap2 pasal pengalaman dia time pergi Gaza . first dia cakap macam ok . diam je tapi dah lama2 dia cakap , bikin I sebak , terus nangisssss :'(
serius ! tak tahan airmata nie mengalir bila dia cerita pasal keadaan dekat sana nak2 lagi bila cerita yang budak2 kat sana . time tu dah rasa air mata , air hidung semua meleleh keluar je . nangis jugak , nangis jugakk . dah lap air mata pun dah macam taknak berhenti , mengalir jugak -_-
by the way cerita yang paling ingat sampai sekarang yang dia dah cerita kisah seorang doktor yang kat sana 

kata dia . doktor nie yang jugak merupakan bapa kepada seorang kanak2 perempuan yang sangat comel sangat2 sibuk dekat hospital sebab tiap2 hari ada saja mangsa cedera , bertroli2 yang dihantar ke hospital untuk dirawat . menyedihkan bila dilihat bilik kecemasan di dalam hospital tu cuma ada 3 buah katil saja . di dalam hospital itu sendiri dah kehabisan ubat . dah takde tempat kosong bagi pesakit yang datang . setiap saat semakin bertambah sehingga kan ada yang mati syahid sebab tak sempat dirawat . setiap hari , si anak tadi akan menelefon si ayah dan sentiasa bertanya bila si ayah akan pulang ke rumah untuk bermain dengan nya tapi jawab si ayah yang beliau sangat sibuk hendak membantu mangsa yang cedera . tanpa jemu , si anak tadi akan menelefon dan bertanyakan soalan yang sama kepada si ayah 
"bila hendak balik ke rumah dan bermain dengan nya? "
sehinggalah suatu hari di hospital , ketika si ayah tadi berkerja di hospital , berpuluh2 mayat yang telah syahid di hantar ke hospital . maka , si ayah tadi memeriksa satu persatu mayat tadi . bila tangan si ayah membuka salah satu kain yang membalut mayat tadi , sangatlah terkejut kerana mayat yang di hadapan nya merupakan mayat si anak yang saban hari menelefon nya
si anak tadi telah mati syahid :'(
maka dengan redha si ayah berkata
"maafkan ayah . kamu tunggu ayah di Syurga . nanti kita bermain di sana"

lepas dengar cerita tu , air mata memang non stop la . tak boleh nak imagine la betapa tabah ayah budak tu . redha seorang ayah yang di mana anak beliau mati syahid . bila diberi tunjuk gambar anak tu , MasyaAllah , memang comel sangat2 . seisi dewan dah nangis dah . tapi bila fikir , takpe la , anak tu dah jadi anak Syurga , pasti dia sedang bahagia bersama rakan2 dia di sana kan :)
next , dorang jemput pulak Sham Kamikaze naik ke pentas , dia just main petik gitar then ok . sangat best . diam je . and sometimes ada yang menyayi ikut petikan gitar yang dia buat . apa2 pun malam tu semua best ^.^
ehemm . Heliza Helmi sudah , Sham Kamikaze pun sudahh . siapa yang next person eh ? muahaha . takpe , nanti kita story next entri pulak yee . saja nak share pengalaman
*bajet orang nak baca jee -_-

minat Heliza tak ? minat Bunkface tak ? jomm joinn

assalamualaikum
hujan ! hujan ! hujann ! muehehe . tak ! mana ada mengeluh . Alhamdulillah apa . hujan rahmat kann . dah memang musim hujan punn :)
Alhamdulillah sem nie paling best nak2 lagi bila belajar subjek Ethics . tadi lec cerita tentang sifat Nabi kita , Nabi Muhammad s.a.w dan betapa untung nya kita semua sebab menjadi umat baginda Muhammad . serius . before this mana lah ambil port sangat kalau sebut untungnya jadi umat baginda Muhammad . yela . kalau dah takde ilmu yang cukup , mana nak ada rasa apa2 kann . orang cakap , kita dengar tapi takde apa2 perasaan pun . yela . macam orang cakap . Islam hanya di ic sahaja . nak tahu lebih2 memang takde rasa pun sebab yela . bajet kita orang Islam , dah ingat macam tahu semua perihal Islam walhal tak pun . teruk kan ? hmm . tapi takpe la Alhamdulillah dah sedar diri macam nie , InsyaAllah ada masa nak perbaiki diri lagi :')
tadi bila dah ada dalam kelas , hayati betul2 apa yang lec cakap , serius . sampai rasa sebak je . MasyaAllah . baru tahu untungnya jadi umat baginda . baru rasa2 betul nak bersyukur , nak betul2 hargai . seee ! dah 19 tahun hidup , baru rasa macam nie . Alhamdulillah jugak pasal at least dapat jugak rasa kan :')
tadi tundukk je tengok meja . muhasabah diri . kawan kat depan ada yang siap nangis . memang lah . kalau dah tau , rasa sebak , terharu tu memang ada . hmm . so Alhamdulillah . untungnya saya belajar kat siniiii :D
apa2 pun , tak lama lagi kolej nak buat event nie , so for those yang minat dengan Heliza , Bunkface tuuu jemput la ke kolej kita . nanti kita jumpa yeee . muehehe . jom la . masuk percuma nieeee . hewhew . InsyaAllah , kalau time tu free , nak je join . come on bebeh . ikut serta okayyyy ^.^

hari ini macam nie yang jadi

assalamualaikum

apa yang best ? :D

- kawan nak bayar hutang ! muehehe . rezeki2 . takleh tolakkk :D
Maria Elena dah kahwin ! congrats Kak Maghiaaaaa :)
- harini ex yang bertahun2 lama tak contact , tetibe request mintak nak call . dan I was ok . takde jual mahal , so mintak dia call , borak2 . oh awak ! suara tak berubah . rasa rindu pulak ! eh ? -..-

yang tak best ? -_-

- tak makan lagi harini . sad case right ? :3
- ada orang text mintak solve problem dia dengan kapel dia . ehem . do I look like "Doktor Cinta" ke ?
- malam tadi tidur lewat sebab kena ganggu ! jengjenggg -_-
- jumpa blog yang copy & paste ayat ! tak suka ! tak suka ! grrrr
- duk ulang dengar lagu Sesal Mendua . ok ! lagu yang agak annoying tapi still dengar . sorry ex . siapa suruh I dengar lagu nie for the last time ? kan , dah asyik ingat ! huu sigh T.T
- kawan yang tak macam kawan semua pakat contact balik tapi I was like tak boleh nak rasa ngam lagi . maaf kawan2 sekalian . salah siapa ?

thats all for today , ok . sekian terima kasihh 
*puan cik Syafiqah Zuhari takde motif again -_-'

takde motif pun

assalamualaikum
aku suka kelas Usrah harini . semua nampak happy . semua orang dalam kelas macam dah kenal aku *bajet femes dekat kolej .
balik dari Usrah , ramai lepak2 dekat tempat kura2 . semua senyum . borak2 dengan kawan2 . lagak macam ada pesta je . muahaha . maybe sebab petang lepas Usrah tu , hujan dah berhenti , tak macam semalam yang sampai kilat2 . hujan mencurah2 . hehe . dah tak hujan , boleh lepak lama dengan kawan2 lah kan . borak itu dan ini . dan paling best bila keluar dari pagar kolej , nampak pasar malam dah buka ! HAHAHA
tu yang paling best sebab bila kat sini , kalau dah pegi pasar malam , thats mean tak perlu lah nak pegi makan dekat kedai . tak perlu nak makan benda sama . sebab tu I kata pasar malam tu best ! muehehe . by the way , nie second time pegi pasar malam dekat area kolej nie . selalu tak berkenan pon nak pergi . harini pegi pon sebab ada tujuan . nak cari bekas dadih . alih2 dah pegi pasar malam , nampak a lot of makanan yang yummy3 ! HAHA . terus tak ingat tujuan asal sebab pegi pasar malam tu -..-
nampak nasi lemak , terus beli , nampak ayam goreng , beli jugak , nampak air cendol , pun beli . wuu . banyak sangat walau actually perut tak rasa ok sangat pon . sebab apa ? shh ! pompuan should know kannn ? hehe . diam2 dah la :P
tapi membazir tu amalan syaitonnn , semua makanan di habiskan ! pasal target nak naik kan berat badan sikit >.<'
now , update entri entah apa2 . cuma nak cakap
air cendol yang adik comel , abang nsem yang jual dekat kolej nie SEDAP ! next week nak pegi beli lagi lahh :D

awok koyaaa ! haha

assalamualaikum
see . faham dok title tu ? hehe . dah ore Kelate , sometimes rindu jugak dialek Kelate . tu diaa . anak jati Kelate :D
tadi pegi kelas young muslim practical life exercise . see ! panjang jugokk nama subjek nie . hehe. kelas nie cuma belajar macam mana nak ajar akhlak yang baik pada budak2 kecik a.k.a budak tadika . as usual masuk dalam kelas kena kira 1 sampai mana yang lec nak then ikut num tu kena buat group . it was like ahhh ! benci betul , asyik kena dalam group begini . malas lahh -..-
dah dalam group , for sure lec bagi task , tajuk sorang satu group nak suruh present . haa ! bila sebut bab present2 nie , rasa nya takde student pun macam

"wah ! suka nya present"
"eh ! group aku nak volunteer lah"

kann ? mana ada ponnn . tarapapa . kita student semua perangai sama saja . lebih kurang . eh ? hehe . btw , for me lah . memang tak suka nak group dengan lelaki ! sorry guys ! dah nak buat macam mana . kita segan super duper tau takk . sebab tu nak elak saja group dengan lelaki even pengalaman buat keje dengan orang lelaki nie ok pasal tak banyak peel tapi tetap takleh terima . selalu I nak reject2 je bila dengan lelaki ! :3
tapi tu la yang nak reject tu yang kena -.-
tadi dah bagi2 group , sekali kena dengan budak lelaki . ore Kelate also but Masya Allah , dia cakap punya lah banyak . stress . orang suruh buat keje dia cakap memanjang tapi nasib baik keje dia buat jugak . mulut dengan tangan sama naik ! wuuu -_-
dah bape jam . lastly , kelas habis then you know what ? tak payah nak present sebab lec pospone next class . okay la kann . dah jenis malas memang la banyak alasan . terukkkk -..-
dah habis kelas , bangun dari kerusi then tempat kawan yang group sebelah . tunggu dia nak simpan barang2 dia then she asked me

she : kenapa kau senyum2 je nie ?
me : eh ! mana ada
she : kau senyum sebab mamat tu ehh ? *sambil tangan dia tunjuk dekat mamat tu yg duk membelakangkan me*
me : woi kau ! tade pasal aku nak senyum sebab dia

and you know what ? mamat tu dengar perbualan kitorang . mak aii . segan gila sebab takut dia fikir bukan2 , so that me buat2 bodo sambil cover rasa segan then nak kuar kelas but ada dengar suara duk panggil tapi still buat ignore . muahaha . then. . 

she : woi ika , dia panggil kau tu
me : *berpaling tengok mamat tu 
he : awak senyum sebab saya ke ? *tanya sambil sengih2
me : eh ! mana ada . takde sebab saya nak senyum pasal awak la
he : tadi saya dengar
me : mana ada . perasan
she : HAHAHA 
*sambil tengok muka me then say 
she : apa orang Kelantan cakap ? koya mung 
me : HAHAHA . wahh . pandai kau

so , conclusion is me pun tatau pasai pa duk senyum2 sorang tadi sebab before that bila dah habis kelas , habit yang selalu buat ialah check nset kot2 ada mesej or call tapi haremmm , peratus nak ada orang contact sangatlah jarang . heww . time tu bila check mesej , dapat mesej from CelcomOffer . eh ? tak kan pasai tu kot duk senyum2 sorang ? haih . sekarang masih fikirkan . pasai apa eh senyum2 tadi ? -..-'

belajar redha dengan seikhlas mungkin

assalamualaikum
apa2 yang jadi pasti bersebab kan . kita je tatau . kadang2 kita dah anggap benda tu paling2 baik buat kita tapi the real kita tatau ada yang lagiii baik dari tu -_-
well , as student lah kan , memang tak terlepas pun dari masalah yang melibatkan group discussion . memang . masalah tu kecik tapi boleh buat stress . nangis2 . oh . manja ! -..-
macam lecturer cakap tadi

"di usia awak , memang , masalah macam nie awak akan rasa like was a BIG problem tapi pada orang di usia saya , benda nie small matter je"

memang . dah budak tak matang . banyak lagi yang nak kena belajar . benda kecik pun boleh jadi a BIG problem right ? haihh . tadi banyak betul sesi luah perasaan dengan lecturer sampai rasa macam nak nangis ! wuuu . manja again ! -.-
lagi benda ngadu was like

"ntah la miss , tiap2 sem ada je masalah dengan group"

then miss yang awesome tu pun menjawab

"sabar , tu tanda Allah sayang awak , Dia nak uji awak"

dan me ? ohhh ! macam lupa betul dengan hal yang satu tu . ya , setiap apa yang jadi ada sebab dan hikmah . kata dia

"belajar redha dengan seikhlas mungkin"

you know , bila kita borak , ngadu masalah dengan orang yang berilmu , kuat agama , rasa tenang , damai dan cepat je sejuk hati . Masya Allah , untunglah siapa2 macam tu , like was my lecturer . i love u miss ! saya respect miss . tenang cakap dengan miss . kalau boleh nak jadi macam miss . tenang sangat . can I ? hmm Insya Allah :')

p/s : oh Masya Allah , dah jatuh hati dengan tulisan nie pulak ! hewhew :3

Malware Ahead !

assalamualaikum
serius . gurauan daripada NuffnangX nie memang tak cool ok ! menyesal betul bila letak kod NuffnangX  dalam blog . even takde guna pun , saja2 je letak then now . ok ! terima padah -_-
terkejut gila bila klik link blog , takleh nak tengok sebab kena virus Malware nie . haihh . tension betul . dah la dekat kolej tadi ada problem sikit , alih2 balik rumah ada hal dengan blog pulak . memang buat diri nie nak demam . sekarang dah pakai sweater dah ! tetibe seram sejuk ! HAHA 
dah klik berkali2 pun link blog tetap ada tulisan MALWARE AHEAD ! terus jadi tak betul ! huu . on off tab , on off laptop pun tetap tak jadi . terus usha mana2 blog yang me follow kot2 ada update pasal virus nie , first jumpa blog nie . terus baca entri dia yang nie , bila tengok sebab2 tu , yang suspek cuma satu , takut me terrr follow blog yang ada virus nie lah tapi rasa nya sebelum follow mana2 blog , kena memilih jugak . macam pilih teman hidup . eh ? ok . melalut . nak kata takde anti virus dalam laptop , memang ada pun . abang hensem dekat kolej yang buatkan . awww :P  
dah tau ada tu , cepat2 je tekan klik nak scan whole computer sebab takut ada virus sesat yang datang nak melawat ke apa . berkali2 ok ! seee ! how "kalut" am I . HAHA :3
 nak kata nak kena hack pulak memang tak la . bukan femes pun sampai ada berkenan dengan blog nie 
baca punya baca , ok ! sedih + kecewa sebab dia cakap antara sebab2 kena attack je . tade solution dia . Masya Allah . lagi lah rasa kalut -_-
lantas on fb , pegi conteng dekat wall cik ain nie , ask for her help . dan Alhamdulillahh . dah rasa macam lega sangat2 bila cik ain send link nak berkaitan malware nie . macam mana nak hapus . nak tahu jugak ? see here ok ! :)
dah baca berkali2 . baru dapat dettect semua nie NuffnangX punya kerja . ohh ! sakitlah sangat rasa nya . time tu jugak rasa nak delete semua yang ada kaitan dengan Nuffnang tapi bila fikir balik , yang salah cuma NuffnangX  saja . so . tak baik nak hukum orang tak salah kan . how good am I right ? :P
dah baca blog tadi , dah tau macam mana nak solve the problem , cuma remove kod NuffnangX je . then yaa ! Alhamdulillah kejap je dah dapat detect kod tu terus remove jejauhhh . ahhh ! lega sangat sebab dah klik , dah balik asal . huu Alhamdulillah :')
dah tak jadi dah nak demam ! HAHA
btw , terima kasih cik ain sebab tolong then sebab sabar layan kerenah kalut I tadi -.-

p/s : tengok font tulisan nie macam comel pulak ! HAHA . nak try kejappp je guna . setia pada satu ok . Insyallahh . take note ye my future husband . I will setia :) *melalut lebih pulakkkk

terima kasih mama !

assalamualaikum
pegi clas , lecturer puji2 nama . mak aii . segan I . HAHA . tatau nak letak dekat mana muka . asyik tunduk ngadap meja bajet pompuan melayu terakhir je . muahaha :P
paling takleh lupa bila beliau sebut word macam gini haa

"kirim salam dekat mak awak , cakap sedap je pilih nama"

sambil2 duk ulang panggil nama . kata dia . bila makna nama baik , elok nak dipanggil dekat Padang Mahsyar nanti . huu . memang . tak dinafikan punnn . time tu jugak rasa nak kapel ngan superman ! nak mintak tolong dia hantar balik Kelantan , nak salam dan say thanks dekat puan mama sebab bagi nama elok nie :)
dah excited tu , terus text puan mama then dia antara ayat dia reply

"jaga akhlak secantik nama tu"

tsskkk . ohhh . I will mama . akan jaga akhlak sebagaimana nama nie jugak . 
dan ini , maka saya 
 Nur Qurratu Aini Syafiqah bt Che Zuhari , 
pemilik nama terpanjang hinggakan ada 2 i.c sangatlah bangga dengan nama saya . hehe
terima kasih atas pilihan nama nie 
I love it ! walau panjang tapi makna yang best memang buat lagi bangga :'D

even "beg guni" tapi berharga ok !

assalamualaikum
ehem . hari ni hari minggu . kalau korang ada planning je sure tak sabar nak wait for weekend right ? but not me lah ! -_- 
hujung minggu bosan for me yang jarang keluar rumah , bukan apa , kalau keluar dengan kawan2 , jalan kaki , meround tak tentu hala buat diri penat . dah bila balik rumah mula lah sakit bahu pasal pikul "beg guni" . kaki bengkak , melecet . lenguh situ lenguh sini . kadang2 dah balik rumah without mandi terus tidur sampai esok hari ! eh ! ok kantoi -..-'
dan tu pasal when siapa2 ajak hang out me kena fikir berploh kali . hewhew . except you jenis tade nak jalan berjam2 , I follow lah . but MAYBE je okay ! -_- 
disebab itu , me lebih prefer duduk rumah saja walau bosan TAPI kalau dengan family , tak ajak pun cepat je join . HAHA . haiyoo . berjam2 dengan family tarapapa pasal naik kete . hehe . so , tak penat lah sangat :P
then tade apa nak cerita , cuma harini . bila duk stalk fb orang , bw blog orang , dapat call

"kakak , kuar , papa tunggu kat kedai makan"

me ? Alhamdulillahh . rezeki tuuu . HAHA . bukan apa . seharian hari nie tade makan pon lagi except minum air je . sad case right ? huuu . actually sepatut nya buat2 terkejut bila dapat call dari tuan papa sebab yela . tetibe je call suruh keluar . thats mean beliau datang melawat anak manja sulung dia lah kat sini . tapi semalam dah chat dekat fb dengan aunty then dia tersasul cakap tuan papa dah otw nak pegi kl . dah macam kantoi lah ! hehe , so , that why bila dapat call tadi pun wat cool watlek je . muahaha . tapi for sure dalam hati senyum melerek lah pasal ada orang nak belanja , nak teman g makan ! HAHA . suka tawww . suka sangat lah bila dapat kejutan macam gini . hehe :P
then for sure lagi suka sebab jimat duit makan ! duit belanja bertambah ! thenn stok makanan punn bertambah ! seee thats why I suka kejutan gituuu . haha
okla sekarang dah balik rumah , kembali bosan . xtvt stalk punn bersambung laa 

pss ! did I say "beg guni" ? hehe . for those dont know what kind of "beg guni" , so lets me show  . taraaa . nie lah "beg guni"


HAHA . ok . pelik ? kita punya beg pon lebih kurang macam gini la tapi kaler kuning . kenapa panggil "beg guni" . actually ex yang called that beg as "beg guni" . I guess maybe lah sebab beg nie agak besar then boleh isi banyak je kat dalam . even barang sikit pun nampak banyak sebab beg tu agak besar . time tu pegi makan for our first date . then he asked

"bawa apa dalam beg guni tu ?"

ok . lebih kurang macam gitu la kot dia tanya and me ? uiksss ! sentap kejap ! HAHA . terdiam oo ! ada ke dia panggil "beg guni" . orang laki apa tauu ? ciss ! :P
then me just answer

"ala . barang pompuan la"

dalam hati dah agak ciss . geram la jugak . hehe . btw maybe tu "beg guni" or whatever that you call but for me until now I used that beg ! maybe pasal ada kenangan ? eh ! ok ! sigh T.T
btw lebih prefer guna beg macam gini la pasal boleh silang sekaligus boleh nak jaga beg tu bila jalan khalyak ramai . kes ragut memang sesuatu yang menakutkan ok ! dan mencegah lebih baik dari kena ! beringatlah ! >.<

mee celuppp !

assalamualaikum
tadi bila tengah syok online , dapat text dari sorang member

"ika , ijad tengah makan mee celup nie . bestnyaa . rugi ika tadop , dah la org nak belanja nie"

grrrr . aisyehh ! rasa sekarang jugak rasa nak jadi makwe superman , nak suruh dia bawak terbang balik Kelantan . huuu -_-
tu makanan yang wajib makan bila balik Kelate , banyak tempat femes yang boleh makan mee tu . banyak tempat yang boleh try tapi try la kat mana2 pun . takleh nak tanding yang made in Kelate . hee . kat sini pun ada tapi for sure rasa memang tak sama sangat pun , harga pulak memang meletup mahal tapi kadang2 kalau dah ngidam , lama tak balik , makan la jugak -.-'
tapi kalau time terdesak macam gini , dah rasa ngidam sangat , cepat je google gambo . hehe
pinjam sat gambar yee incik google . hmm :P


erkk . alamak ! seee ! terliur nieeee . errr


hmmm -..-
lagi sedap bila tambah ngan perasa dia . nak pedas , masam , semua bolehh . kadang2 boleh licin satu mangkuk ! semangat mee celup gituuuu :P
tapi bila pegi makan , kita tak penah makan "mee" punn . pasal for me tak sedap lagi2 mee tu licin . selalu aje jatuh bawah bila nak masuk mulut ! ciss ! kalau pegi date , boleh buat malu saja pasal bila nak masuk mulut , mee tu gelongsor jatuh bawah . dah licin . kalau makan dengan garfu pulak , memang takde nikmat pasal takleh nak slurppp kuah tuu . hehe
apa2 punn macam2 cara je boleh makan , macam2 lauk boleh pilih . apa yang nak semuaa boleh dan memang akan puas lah ! ^.^
hmm . sekarang dah ngidam dahh -..-

bila dia cakap pasal jodoh. . . .

assalamualaikum
harini macam serabut sikit . tadi keluar berdua dengan puan mama , tetibe dia tanya relationship dengan si tuttt tu . lebih kurang macam gini lah dia tanya

she: kakak contact lagi dengan tutt ? macam mana dia sekarang ?
me: ntah a, lama dah x contact 
she: bakpo ?
me: dah kakak x suka dia, malas la contact
she: dah sekarang kakak dengan sape ?
me: takde sape
she: kena cari la kak. bla . bla . bla
me: arghhhh 

OMG ! mamaaa , kita takde apa2 punn dengan beliau . nak kahwin ? nak in love bagai memang tak la . btw beliau terus cakap

ada pakwe tu perlu , bukan nak suruh obses . bukan nak suruh menganggu pelajaran tapi perlu ada "kawan"

tapi dengan muka tade perasaan boleh pulak jawab

ntah , kakak tak minat nak cari
* the real nak je cakap kakak "takut" , "fobia"

memang . kata orang jangan "jual mahal" . tapi tak . bukan jual mahal . bukan memilih . cuma bila dah "terkena" . rasa sakit tu tetap ada . padan lah ada orang cakap

"dah lama awak "sakit" . bila nak cari ubat ?"

cehhh . HAHAHA . sakit nie takde ubat pun . sakit nie susah nak ubat . sakit bila orang curang dengan kita mana lah ada ubat . sakit perit sangat . bukan nak ungkit tapi bilamana orang yang kita sayang buat macam gitu , rasa sakit tu sampai hari nie masih ada . sampai langsung takde ubat . kalau ada pun , ubat tu takleh tahan lama . cepat expired saja .
siapa lah tak jeles bila tengok budak2 sekolah pun dah ada kapel tapi kita takde pun lagi . nset selalu tak ingat letak . kredit selalu expired date . guna cuma waktu kolej saja . bila ada yang dekat , hati dah macam keras . bukan apa , takut terkena . cukup sekali . rasa sakit tu . hmm . nak nangis ? nak mengeluh ? memang tak la . apa2 pun tak akan berubah . cuma yakin Allah Maha Adil . DIA tak akan terlepas pun . 

# rasa sakit sebab perbuatan awak sampai harini ada . takde ubat . fobia ? mungkin . tape lah . kalau ada jodoh dengan siapa2 pun ada lah jugak nanti kann . hmm
awak memang bukan orang pertama yang stay kat carta hati saya . tapi awak orang pertama yang stay kat carta kecewa saya . 

just lil bit sad case

assalamualaikum
cuti tinggal beberapa hari je lagi , nak kata sedih , agak la . bak kata kawan 

"it's okay , just lil bit sad case"

okayy . actually . macam bangga jugak nak cakap sebab for this sem , cuti sem paling lama . 3weeks tuu . HAHAHA . yela , kalau tak , paling lama pun just 2weeks saja . apa2 pun for me , 3weeks pun dah lama tau . kalau kahwin tu , siap boleh pegi honeymoon bagai . errr ehh -_-
btw , sometimes nak la jugak say Alhamdulillah sebab for me lah , cuti 3weeks tu lebih dari cukup . tu pun dah rasa bosan super duper dah . and u know , sometimes bila bosan melampau , rasa nak gigit , nak makan orang saja ! errr
sometimes fikir jugak . ada baik jugak kolej nie sebab cuti kejap2 , so takde la buang masa sangat . yaa . admit , cuti tu memang perlu tapi tak lama pun okay la asalkan ada je . lama ker tak , tadehal sangat pun 
apa2 pun , dah nak start belajar balik next week , dah pun masuk sem 5 . fuyooo ! seeee , i'm become senior dah . yuhuuu ! kebangaan jugak ! muahaha :P
tapi actually kan , bila awak dah ambil kos budak2 , even banyak sangat kebaikan tapi ada yang annoying bila some people says that

"eh ! next year dah umur 20 lah ye ? tade ciri2 pun"

OMG ! sometimes when people say that you like "budak2" its really annoying la jugak even ada orang nak macam tu sebab konon nya you macam awet muda saja . memang . memang my friend and i mengaku kami awet muda . ehh ! :P
bukan apa , kalau nak dibandingkan dengan student lain , barangan yang kami guna punn banyak yang "comel2" saja . kadang2 boleh je berebut dengan anak2 budak2 kecik . kata kawan , 

" silap2 haribulan , kita boleh berebut barang2 macam nie dengan anak sendiri pulak"

dan me ? ohhh . jauh berangan . nak kawen cepat letewww . HAHAHA :P
btw tarapapa , kalau dah jodoh sampai , apa salah kann ? hmm
apa2 pun entri kali nie tade motif pun :P
diri cuma bosan tunggu hujung minggu nak balik Gombak . dan jugak bosan klik website ni sebab nak check result . even belaja tak seberapa tapi nak jugak tengok result . lambat ohh

2nd anniversary GIVEAWAY by SHxoxo

assalamualaikum
bila check dashbord , memang bersusun blogger buat GA . tapi yang part paling musykil bila tengok blogger nie , boleh dikatakan semua blogger dalam list kita duk join GA beliau . hmm ok , respect ohh ! :D
apa2 pun , awak syafiqah hashim , saya syafiqah zuhari . pss cik ain ! seee , ada jugak orang sama nama dengan kita . hahaha :P
soo , lets begin again for GA . ehemm . klik gambo nie yee



cik ainn ! jemput join jugak . ahaks , syarat punn mudah saja ^.^
hadiah pun awesome jugak . kan suka pakai shawl , nie dia hadiah yang patot cik ain rembat jugak . hehe


1) Oversized Crumple Shawl
2) Aquamarine Shawl
3) Mustard Pastel Shawl
4) Blue Pastel Shawl
5) Statement Collar Necklace
6) Sheseido Masker

see ! jemput2 yee :P

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

assalamualaikum
kita kann , kita kannn , kita kannnnn nak ucap terima kasih la dekat gadis negeri kedah darul peace nie sebab selalu saja ingat nak tag kita time mana dia join GA . 
psss ! cik ain , habaq jujur naa , hang suka kat aku kaa ? HAHAHA
*sorry , perosak dialek Kedah saja . haha :P
apa2 pun I lap U , U mop I pun tarapapa . thanks yaww . sayang gituuu :o
soo , lets begin , muahaha . join this GA . berminat ? sila klik sahaja banner comel lote lagi simple nie haa 


syarat owner blog nie simple sahaja . tu yang bagai ada magnet yang tarik suruh join . err
hadiah ? pun awesome jugak . tak caye jugak , klik je kat gambar tu jugak . jemput join yer . 
mekasehhhhh ^.^

layak kah ?

assalamualaikum
2 hari di hospital , berehat di taman permainan di waktu petang , tengok ragam budak2 yang buas lagi nakal membuatkan diri terfikir . layak kah diri nie nak jadi cikgu budak2 ? -_-
nak jaga anak orang , kalau yang bagus takpelah boleh peluk cium tapi kalau yang degil ? kalau yang buas ? kalau yang suka sebut harsh word ?
tapi bila cakap pasal masa depan , belum tentu lagi akan jadi cikgu tadika pun . kerjaya yang menarik berkaitan dengan kanak2 banyak lagi menanti . tapi apa2 pun kerjaya nanti , pasti ada kaitan dengan kanak2 . ohhh . kena lah berlajar lebih faham pasal kanak2 kann . apa2 punn kena banyak sabar . hmm

join segmen follow sampai pengsan

assalamualaikum
trlalala . join segmen lagi ! muahaha . bukan apa . terliur tengok orang buat segmen . ehh -..-'
bila kita nak buat tatau la , bukan apa , minat tu yang takde . tu yang asyik tengok orang lain punya saja ^.^
untuk segmen nie awesome pasal tarikh expired join esok ! 22 november . HAHAHA . nak buat macam mana , baru terrtengok blog tuan punya segmen . terus minat nak join :)
simple saja syarat beliau , kalau tak caye , klik gambar cun kat bawah nie yaww ^.^

Photobucket

follower sekarang : 139

tarikh expired segmen nie esok saja . kalau rasa sempat , jemput join jugak yaww 

dah jadi tunang orang dahhh

assalamualaikum
tralalalalala

selamat bertunang
*wehhhh , jeles nie . jeles nie . errr

online fb , tengok gambar kawan bertunang , turut jadi eksited ! muahahaha
bukan apa . first time . kawan seusia kita . kawan sendiri bertunang dah jadi over eksited macam gini . HAHAHA . tak sangka :o
buat kawan , dulu kita kawan , borak , belajar , gaduh bagai
sekarang kau lebih advance ahh . diam2 dah bertunang yer . ehemm jodoh dah nak sampai kan . alhamdulillahh . moga2 kekal sampai ke jinjing jinjang pelamin
aminn

apa ada dengan mall yer ?

assalamualaikum
bila dah rasa diri tak sihat . lebih baik makan ubat dari duk update status sebab dengan update status , anda tak akan rasa sihat pun sebab friend list anda akan bagi komen saja . bukan bagi ubat -_-
dan ok . rasa agak teruk je harini . hidung berhingus berair , bersin sentiasa -.-'
tadi pegi kedai tayar makan, order tom yam tapi makan ala2 siap ada effect duk nangis saja pasal asyik bersin , sampai pedih hidung . errr makan pun tak senang . tapi orang belanja punya pasal , habiskan jugak makan walau lambat . hehe . rezeki jangan ditolak kannn ^.^
alhamdulillah . harini kat rumah takde buang masa sangat . tadi pagi awal2 lagi bangun sebab pegi hospital , nak check gigi . errr yelaa . gigi kita huduh . segan nak senyum bila jumpa orang  . plan nak pakai braces tapi taktau jadi ker tidak . banyak yang menghalang . dan yang paling utama , kita sendiri tak suka nak ulang alik pegi hospital bila ada "date" kena jumpa doktor . wuhuuu . penat tau takk . appointment bagai macam gitu . kalau dah buat dekat sini , sah2 kena ulang alik dengan doktor kat sini jela tapi kita dah la jarang2 balik . nak ulang alik kl , kelate ? memang tak la . penat tau takkkk -..-
so , tak sure nak buat ker tidak . for me , err nanti2 lah . dah habis belajar , cari duit sendiri , masa banyak . boleh saja nak buat braces kan . time tu nak suruh pegi hospital hari2 pun tade hal rasanya :P
dah hampir 3 jam duk buat date kat hospital , balik rumah , petang pulak pegi mall . ehemm lama tak jejak kaki dekat sini . kalau kat kelantan , memang nie la tempat femes . actually , even diri nie pun punya ic ber number 03 di tengah2 yang bermakna ore kelate original , actually kita sendiri pun tatau tang mana yang femes dekat sini . errr gapo hok femes sini ehh ? hehe :P
ok . get it . macam2 jawapan yang ada kan tapi actually for me sendiri , memang tak akan dapat jawapan apa je yang femes dekat sini or dekat mana2 mall pun sebab errr kita tak suka pegi mall ! huuu . yupp . actually banyak sebab kenapa kita tak suka pegi mall except ada barang penting yang nak kena beli dekat mall saja yang buat kita ok nak jejak kaki dekat mall

- sebab bila pegi dekat mall , yang paling utama , maksiat , tak pun pergaulan yang buat diri mengucap panjang . tak kata saya bagus pun cuma yaa . malu lah tengok dorang makan bersuap bagai . errr nak keluar pun buat cool saja . tak payah la nak gedik kan . err -_-

- pemakaian . yupp . kadang2 for me lah , bila tengok , dekat mall sebenarnya bagaikan tempat fashion show . betul . pemakaian dorang remaja yang pegi mall nie macam2 gaya ada , melebih2 pun ada jugak . tak perlu rasanya . pakai chill sudah . tapi kannn , fikiran positif cakap maybe dorang pakai tiptop nie sebab nak cari jodoh dekat mall kan ? well , who know ? hehe 

- pegi mall boleh buat duit habis banyak . ehh tak2 ! boleh buat diri lalai . kita cakap betul . bila pegi mall , duk dalam mall tu lampu kemain cerah je , punya jalan2 kat dalam tu , sedar tak sedar bila dah tengok jam , dah pun lewat . 

seee . macam2 je "alasan" sebab kita tak suka pegi mall . tapi lain orang lain pendapat kan . for me , lagi baik pegi meround dekat taman ker dekat mana tempat yang at least boleh nak eksesais , ada jugak faedah . tapi ada orang lebih perefer nak jalan2 dekat tempat beraircond kan . tak nak kata apa2 . lain orang lain taste kann ^.^

puji lagi . puji . puji

assalamualaikum
ehemm . harini selsema . errr ngantuk jee memanjang sampai puan mama perli macam gini

"alololo , anak dara mama , ngantuk sangat ye sampai takleh buka mata"

me ? sengih je . hehe . yela . mana elok asyik tido jee , tau laa tak sihat sangat kann . btw macam biasa , bila stay kat rumah sendiri , time cuti macam gini . banyak buang masa jee . buat benda bukan2 je memanjang . err ehh . tak2 . jangan fikir bukan2 okayy ^.^
dan tadi , bila online , bukak salah satu group , ada sorang yang update status macam gini

Seorang wanita begitu GEMBIRA tatkala menerima MESEJ dari seorang pemuda yang berbunyi :
"Awak kelihatan MENARIK/COMEL hari ini, warna ungu itu padan dengan awak.."

Dia merasakan pemuda tersebut memberi PERHATIAN kepadanya..sedangkan dia TERLUPA, bukankah ungkapan itu BERMAKNA pemuda tersebut seorang yangTIDAK MENJAGA PANDANGANNYA? Dan bukankah ungkapan tersebut membuktikan dia seorang lelaki yang TIDAK BAIK kerana berani memuji wanita yang BUKAN ISTERINYA?

~ WANITA : Wahai kaum wanita sekalian, dalam ramai-ramai wanita yang mudah cair dengan pujian..jadilah kamu wanita yang GAGAH dengan KECERDIKAN..

~ LELAKI : Wahai kaum lelaki sekalian, carilah wanita yang AKHLAKNYA CANTIK pada pandangan "MATA" Allah..

 dan for me memang betul la , dulu2 kann , masa kita sem2 kat kolej , ada lecturer kita cakap yang kadang2 orang puji kita sebab nak ambil hati saja . tak semua yang puji tu benar okayy . HAHA . dan yaa . kita pun admit jugak . bukan apa , sometimes puji itu perlu kalau nak naikkan semangat atau keyakinan seseorang . kannnn ? :)
memang . puji je siapa2 even benda yang awak puji tu takde betol sangat tapi pujian tu beri impak yang besar kepada orang yang kena puji tuuu . for example . kalau orang tu masam mencuka je , bad mood , puji la sikit . at least bagi orang tu senyum kann . hehe 
tapi puji pun puji jugak . for muslimah especially , kalau orang bukan ajnabi puji , tak payah nak ambil port sangat lah . for me , kalau lelaki duk puji itu dan ini , for me lah kan , lelaki tu sebenarnya dah bazirkan air liur dia saja sebab you know lah kan , apa nak kisah sangat . lelaki paham2 saja lahh -_-
err ehhh . mintak maaf . takde nak kutuk kaum lelaki pun okayyy dan yeahh , sebagai tanda saya tak kutuk abang2 semua , saya nak ucapkan
Selamat Hari Lelaki & Selamat Hari Tandas Seduniaaa . ahaksss !
see . harini 19 Nov Hari Lelaki & Selamat Hari Tandas Seduniaaa okayy . kita cakap betoll . tadi kita dengar dekat radio . err ehh kenapa sama dengan Hari Tandas Sedunia ehh ? -.-''
hehe . terima sajalah yee . wuhuuu
hak milik kekal syafiqah zuhari