= ceritasayastory.blogspot.com: January 2012 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

lagi2 bunyi mercun

assalamualaikum :)
ye . ari yg agak teruk ! -.-'
kami sume tido lewat semalam disebabkan bising akibat bunyi mercun * ayat skema -..-
so , clas tadi mmg mengantukkk sangat ! apa boleh buat , nak ponteng clas mmg x lah :p
tgk2 skang pun bunyi lagi mercun . wah ! da mcm nak continue yg semalam laa pulak -.-
dengar jelaa . kan da mcm halwa telinga tu -.-'
oh ! even penat tapi saya ngan kekawan ada plan nak kuar . yeah ! esok kan cutiiii :D
yup . cuti ari wilayah :)
dapat ler gak oliday even sehari . da bangga woooo ^.^
oke , pasal study lak , nanti kitorang nak kena masak makanan yg sesuai utk bebudak makan , dah masak , kitorang kena lak present masakan tuh kat class . wah ! dah mcm awesome jer rasa :p
pape pun , menu apa yg nak kitorang masak tuh still dlm planning lagi . psss ! ikut kata hati saya , just want make sandwich only *ye mmg saya pemalas kurang rajin ^.^
tapi , my friend say that menu tuh x sesuai sangat sbb jarang2 jer budak2 nak makan nak2 lagi bila ada sayur yg BANYAK *fine ! x cakap budak , saya yg umo 19 nh pun masih liat nak mkn sayur ! upsss ! kantoi -.-'
well , pape pun nak kena buat nanti , wish lah agar group kami yg awesome ! :)
well , sampai di sini sbb agak bz . ada cite , saya story lagi oke :)
sayang kamu sume yg awesome :D
sekian
fullstop
byebye

stoppp laaa

assalamualaikum 
warghhh ! BISING ~
ada pertunjukan bunga api ker per ntah , bising dowhhh -..-
da bape kali da pun menjerit geram -.-'
kepada sesape yg berkenaan
- telinga saya da bingit da pasal bunga api tuh kuat sangat
- saya serabut ! nak study pun x dapat sangat . bunyi mercun atas langit mengatasi segala2 nya -.-
- saya dan kawan2 serta jiran2 da gak bosan bunyi mercun itu , agak2 lama lagi kerrr nak main tang tuh ?
- kami2 sume pakat pakai earphone :)
pasang lagu kuat2 . syahduuuuu :p
- dah nak pukul 1 PAGI ! x reti2 nak stop ker ? -.- 
tolong laaa . da melebih sangat da nhhhh

saya bosan oke

assalamualaikum again :)
oke , xctelly saya bosan sbb ada sorang2 je dlm bilik nh -.-
da mcm VIP je rasa , saya sorang2 dlm bilik nh
lagi awesome sbb ada bilik air :) 
well , x perlu nak shere ngn org lain pun ^.^
nak menyanyi , melalak , berdrama king dalam bilik air *oke , da kantoi xtvt yg saya salu buat . errr malu betuul -.-' berjam2 pn x sape nak halang ! except nset saya berbunyi ketika saya dalam bilik air . well did u know , saya rasa mcm nak baling je nset tu lagi2 bila dapat call dari orang2 yg x bape penting dalam idup saya -.-'
dah mcm ishhkkk ! dy nh lagi call ? serabut betul ! 
lagi menguatkan sebab saya nak baling nset tuh bila tangan baru nak touch je nset tuh tapi org tuh da letak ! -.-
well errrr , geram sangat oke !
hoho . procedddddd :)
well , lagi tambah2 awesome sbb ada 4 katil !
yehaaaa ! saya boleh pilih mana2 katil yg saya nak tido ^.^
atas ? bawah ? kiri ? kanan ? 
sume boleh :)
anda bolehhhh ? hehe . choopp2 ! jgn jeles yar :p
oke2 lagiiiiiiiiiiii
ahaaaa ! saya ada 2 buah meja study 
kiri ? kanan ? sume boleh pakai
except bila sorang member sebilik saya balik , da sah2 kitorang nak kena shere 
tapi saya oke , sharing is caring ryte ? :D
emm maybe thats all lah ^.^
well , tetibe cite sume nh bukan apa . i'm super duper boring oke ! so , i just wanna to write all that i feel now 
sokey sbb saya x ganggu org pn kannn ? :)

HARI TERRRRBAEK

assalamualaikum
TERIMA KASIH TUHAN
alhamdulillah :)
bahagia betol bila dapat tgk org yg kita sayang 
wuuuu ~ tersengih , tersenyum sorang2 :)
ari nh ari yg paling hebat 
SAYA SUKA SANGAT2
dapat tau sume xtvt awak . wah ! mcm mimpi :D
alhamdulillah sangat2
lama tade perasaan cam nh . mmg . saya rindu awak :)
ari nh da dapat saya lepas rasa rindu tu 
terima kasih :))
tuhan maha adil 
errr , xcited2 . x boleh nk imagine kan camner rasa tu :)

sifat dan peribadi

assalamualaikum :)
read this :)
♥ Anak Sulung
Anak sulung merupakan cahaya mata pertama di dalam keluarga dan menjadi tumpuan kasih sayang dan perhatian ibu bapa. sehinggalah kedatangan adik baru. Namun apabila mereka meningkat remaja, mereka lebih pandai membawa diri masing-masing dan sanggup berkorban demi demi adik-adik.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* anak sulung dikaitkan dengan sikap pelindung, suka bertolak ansur, serta ego.
* sering berjaya dalam hidup.
* lebih pandai mengambil hati orang tua.
* mempunyai nilai tanggung jawab yang tinggi.

♥ Anak Tengah

Biasanya anak tengah lebih pelik sedikit dari anak-anak yang lain. Mereka lebih gemar berdikari dan membuat hal sendiri. ini kerana mereka adalah antara yang paling kurang ‘favourite’ di kalangan adik-beradik yang lain. Seringkali mereka juga terasa terpinggir. Dalam banyak hal mereka merasakan diri mereka dipaksa untuk mengalah kepada si sulung atau si bongsu. Sebab itu di kalangan mereka juga kadangkala mudah dilanda tekanan. Oleh itu, anak tengah juga cuba untuk melakukan yang terbaik bagi diri mereka tanpa mengharapkan bantuan orang lain.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* lebih berdikari berbanding dengan si sulung atau adik beradik yang lain.
* lebih percaya dengan keyakinan sendiri.
* suka mencuri perhatian dengan cara tersendiri.
* sering merasakan diri mereka terpinggir.
* terlalu mengalah

♥ Anak Bongsu

Mendengar ungkapan anak bongsu saja cukup memadai untuk membuat tafsiran bagaimanakah sikap anak bongsu. Mereka sering digambarkan sebagai seorang yang manja dan besar kepala dan mahukan orang lain mengikut kehendak mereka sahaja. Mereka perlukan orang lain untuk melakukan apa saja dalam hidup. Sering dikatakan mereka kurang berjaya dalam hidup memandangkan sikap ketidakpercaya ibu bapa terhadap mereka. Biarpun mereka berjaya namun sikap ibu bapa sendiri membuatkan hidup mereka terbatas. Mungkin ibu bapa sentiasa berasakan anak bongsu memerlukan perlindungan mereka buat selama-lamanya.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* happy go-lucky dan yakin diri.
* manja.
* berkeinginan dan bercita-cita tinggi.
* sukar membuat keputusan sendiri.

♥ Anak Tunggal

Dalam banyak kategori, ramai ingin menjadi anak tunggal. ramai yang beranggapan seronok menjadi anak tunggal memandangkan hanya mereka satu-satunya anak dalam keluarga. Mereka akan menjadi tempat sepenuh tumpuan, perhatian dan curahan kasih sayang ibu bapa. Mereka juga tiada persaingan dari adik-beradik yang lain. Dari sudut hubungan bersama ibu bapa, tidak dinafikan hubungan anak tunggal lebih kukuh dan erat. Mereka saling memerlukan antara satu sama lain, saling menyokong dan menggalakkan.

Ciri-ciri yang ada pada mereka ialah :

* sering merasakan diri mereka kesunyian.
* lebih berkeyakinan kerana sudah terbiasa segala yang dihajati tercapai.
* lebih bijak bergaul.
* lebih cepat matang.
* terlalu rapat dengan ibu bapa walau usia makin meningkat.
* sukar nak bertolak ansur dengan orang lain.
saya anak sulung ^.^ 
sape geng saya ? angkat tgan ! :p 

yuna terukir di bintang (lirik)

saya bukan cinderella

assalamualaikum :)
saya masih bukan sorang cinderella even saya penah diberi peluang utk try sepasang kasut kaca yg lawa itu di kaki saya  oleh seseorang yg saya sangat kagum ^.^
so , pliss ! dont call me cinderella :D

untitled

Kadang-kadang kita tidak pernah sedar..
Kita tidak pernah tahu bahawa ada orang yang sentiasa ambil tahu pasal kita...

~ dia intai kita dalam senyap.
~ dia bukak wall fb kita setiap hari untuk tengok post terbaru walaupun kita bukan jenis yang rajin post.
... ~ dia tengok semua gambar kita dalam album
~ dia tengok semua tanpa tinggalkan sebarang kesan dan jejak.
~ dia baca setiap post dalam fb kita hanya sekadar membaca tanpa sebarang reaksi.
~ dia dengar setiap masalah kita walaupun masalah itu tentang kita dan kekasih kita.
~ dia siap cadangkan lagi jalan penyelesaian yang membina,walaupun kadang-kadang hatinya terluka.
~ dia ambik berat dan ambil tahu tentang kita.

sampai suatu hari dia tidak ada bersama kita
dia menyepi seketika dan kita merasa ketiadaanya kita sunyi tanpa dia
kita rasa ada yang kurang dalam hidup tanpa gelak ketawa bersamanya
itulah sebenarnya yang bernama CINTA
kadangkala sukar membezakan antara sayang dan cinta
~antara kasih dan sahabat
~antara kemahuan dan keperluan
kerana kita tidak pernah sedar apa yang melintas diruang masamu :)

:)

~✿..BELAJAR TENTANG DIA SETIAP HARI..✿~
Teman, alangkah pertunangan dan perkahwinan diuji, apatah lagi dengan percintaan. 
Fasa di mana segalanya bermula..
Awak, ingat lagi kata KUNCI kita berdua? 
Kata kunci hati kita berdua. 
Awak INGAT lagi? Masa kita mula-mula kenal, awak cuma nampak permukaan jiwa saya.. 
Masa mula-mula kita kawan, awak cuma nampak luaran hati saya.. 
Tapi awak terima dan awak mula tamak.. 
Awak berdiri di luar hati saya.. 
Awak ketuk perlahan-lahan.. 
Awak datang setiap masa, setiap hari.. 
Awak tanya, BILA agaknya awak dapat masuk ke pintunya.. 
Awak datang setiap hari sehingga saya kehilangan diri. 
Awak marah saya - awak kata saya menyelinap masuk ke dalam hati awak tanpa perlu USAHA.. 
Saya termangu - saya dalam hati awak, jiwa awak? 
Awak merayu - berikan awak kunci, kata laluan atau apa sahaja agar awak BOLEH masuk ke dalam.. 
Saya berikan awak kata LALUAN.. 
Awak buka dengan perlahan.. 
Awak mula berikan sepenuh tumpuan dengan tinggal di situ.. 
Awak baca setiap HELAIAN manuskrip dalam hati saya.. 
Lembaran demi lembaran awak baca.. 
Awak, bila tiba halaman yang sukar untuk DIFAHAMI, 
mengapa awak BERDIAM DIRI? 
Mengapa awak tidak mahu LEBIH MENGERTI? 
Mengapa awak tidak mahu bertanya kepada saya, 
tuan punya diri? 
Awak, hati yang awak masuki adalah hati saya.. 
Kamus yang awak perlukan adalah saya.. 
Awak, adakah awak masih mahu MEMBACANYA LAGI? 
Atau mahu BERPALING PERGI?
Bukan baru hari ini saya KENAL awak..

bosan

assalamualaikum :)
fine . x seronok . cuti da abes -..-
errr . but now want say alhamdulillah sbb lastly selamat sampai gak kat kl :)
err , mood lapar ! tgh telan kopok je meh -.-
ada sape2 nak belanja x ? angkat tgn . makan jom ! ^.^v
lagi sehari je boleh rest before stat clas . keje banyak je lg ada . fuhh ~ stress -.-'
tp blaja pnya pasal x leh nak malas2
*bajet rajin sangat lah nh
oke , da banyak mencarut hanyalah sbb saya bosan sangat2 -.-'
tatau nak buatpe -.-
Setiap orang,
Akan ada sesuatu yang dia simpan.
Akan ada sesetengah perkara yang dia sembunyikan.
Dan ada sesetengah perkara yang ingin dia kongsikan.
Siapa pun dia,
Segembira mana pun dia.
Walau sekerap mana kamu melihat dia tersenyum,
Pasti ada perkara-perkara yang pernah membuat dia terluka.
Pasti ada sesuatu yang pernah menguris hatinya,
Pasti ada sesuatu yang pernah membuat dia menangis.
Pasti ada.
Kerana dia juga manusia. 
 

last cuti

assalamualaikum :)
emm . ari nh last oliday . malam kang da nak bertolak da 
emm guys , agak2 boleh x nak continue my oliday sampai rasa puas hati ? ^.^
well , sure x dapat lah -.-'
btw , well , as all of u know , today was friday
kalo kat kelantan . ari nh cuti umum so my parents agak free lah , so dorang ada je kat umah . boleh dikatakan sume bil.family lengkap ari nh :)
bahagia sangat . x mcm ari2 sebelum nh . ari nh kami ramai2 buat kecoh kat dapo , gelak2 then buat mcm2 . well together lah as a wonderpets :)
bahagia sangat dapat family cnneh . tape lah kami x kaya ngn harta , alhamdulillah kami masih kaya ngan kasih sayang . aminnn
moga2 sume berkekalan :)
ari nh ari bahagia sbb sume dapat berkumpul sama2 . ntah bila lg masa cnneh akan tiba lak -.-
ye mama , ye papa . anak2 mama ngn papa da pn besar2 . sehari2 kami makin jauh dari mama ngn papa , demi nak jadi manusia berjaya , demi nak tgk mama ngn papa tersenyum , tersengih bangga , kami pegi jauh , ye , nak jadi org berdikari :)
*sobsss ~ sebak -.-
ari2 , telefon lah jadi perantaraan utk dgr sore , pesbuk lak jd perantaraan utk tgk wajah terkini masing2 . xtvt masing2 :)
walau kadang2 hati meronta nak jadi mcm dulu tp mmg x dapat , mcm mama cakap , perjalanan kami semua nak hidup panjang lagi , kami kena jadi kuat , kena tabah , kena kuatkan iman . yeah ! nak sangat jadi anak mama yg solehah yg selalu mama sebutkan :)
insyallah :D

jaga adab anda

assalamualaikum :)
ari yg cukup2 baek :D
errr , andai laa masa nh lambat , an best ? for sure gak laa lambat masa bahagia nh berlalu :)
but , x akan laa an ?
emm . esok malam da nak balik kl da -.-
langsung x puas ada kat umah
seminggu rasa kejappp sangat
nak g date pn x sempat ^.^v
ntah bile lak nak balik . wuuu ~ sedih . lagak x nak pegi je 
*buat2 muka mintak dikasihani -.-
malam esok ? last tyme nak jupe ngn tutttttt :)
hope dy dapat datang lah , hoho
bkn apa , even dy kawan pn , an best kalo dapat jupe dy before bertolak :)
aminnn . hope dapat je :)
btw , tadi kua . yar2 when i was in kelantan , thats not bad when i say that everyday i hang out with my lovely person :)
well , when i was out , i see many couple lah kat kedai per sume . well , for the guy lah an . can i asked u something ?
*bajet2 muka serius ^.^
nape if makwe korang ada sebelah tepi korang pn , korang x segan silu main2 mata ngn pompuan lain
fine ! looks like that u are so bad oke
why not u just main2 mata ngn makwe tuh jer ? phtfff . gatal melebih2 . if i know my boyfi buat cam gini . nak jer sekeh2 dy terus ! -..-
why not u hargai makwe u kat tepi u tuh jer ? nak juga pandang2 org lain . well , setakat pandang no hal lah but makesure jaga adab sket . jgn jadi kerek sangat
gua x pandang kotttt . bhaha . LOL :)
psss ! da ko ada makwe , tgk yg tuh jelaa . sayang yg tuh , hargai yg tuh
for sure . pape hal pn 
yang tuh je ko sayang n hargai oke
kesian . sekian
fullstop
byebye
^.^

jgn buat camtu lah

hye , hye , and hye LOL :D
asalamualaikum :)
aiyokk . sapa x jawab dosa , kalo jawab , makna nya sayang kat owner blog nh ^.^
*sambil buat muka gedik2 -..-
fine . ari nh mcm ada hot post lahh -.-
well , i know this guy then he asked me
"are u single ?"
so , i just answer nope but wowww ! he offered himself to be my pakwe lahh -..-
then i tersengih sambil gelengkan kepala
OMG ! apa punya org laaa . boleh lak dy offered diri sendiri -.-'
well , look like errr tatau malu ker mamat nh ? if sekalipun da berkenan , usha la slow2 not offered urself like that ! tade class kott -.-
then boleh lak dy kc "rasuah" if jadi makwe dy i can get anything that i want
pfhtttttttt ! giler ! awesome sangat lah sape jd makwe dy !
tapi plisss lah , not me okey :)
tade nya minat nak jadi makwe awak . first kenal dah say like that . what ? cinta pandang pertama ? LOL :D
pliss laa . tade nya statement camtu in my life oke -..-
awak nak offer benda2 yg mewah nk suh saya jd makwe awak . mmg x kan lah :)
jujur . saya x minat n x suka pn 
not my style lah ^.^
better awak usha pompuan lain lah , yg minat ngn duit , harta awak tu . pegi laa
cari yg berminat :)
saya ? takat kawan awak je boleh lah :)

Wali Band - Harga Diriku lirik.avi

psss ! maaf . bukan apa . teringat je lagu nh :)
nice kan ? :D
layannn ~

nice post :)

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang
         menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
 
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
         abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
        saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
        lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
        puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
'Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang
merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!'

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.


Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk
surat kepada isterinya yang
disayangi.
Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.Surat tersebut berbunyi begini :

'Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan
kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika
disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan
setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati.

saya single oke :)

when i meet this guy
he ask me
"awak da bertunang belum?"
me ?
whatttt ? 
grrrr . fine , muka saya da macam org bertunang ker ? -..-
thats not funny oke awak -.-'
err , nape awak tanya camtu ?
i'm feel like grrrr -..-
sdikit bnggang then sket lg rasa nak gelak kuat2 . LOL :D
hope masin je mulut awak tu , karang cepat2 jer saya bertunang ^.^
aishhh ! aiyokk . mood gatal da mai da :p
lalala ~ x penting lah . asal bahagia :D

hargai jela

assalamualaikum :)
wuuu ~ t.i.r.e.d again -..-
fine . today anything happen lah
well , i just hang out with my lovely person je . yarrr . best moment yaww :D 
but if dikira2 tinggal lagi sehari jer duk kat umah
grrrr . fine ! langsung x puas oke -.-'
cepat sangat masa berlalu
trengat lak kata sorang incik abang nsem tyme tusyen dulu bilamana kitorang asyik cakap ayat
"cepat sangat an masa berlalu"
then ngn suara ala2 ahli rokers , he say
"a'a . cepat je masa berlalu . bermakna ajal kita pn da mkin cepat"
oke2 . relex2 . bukan boleh amek port pn apa yg dy cakap
well , as our pengajaran boleh laa
psss ! toksah nakal2 sangat tau :)
masa cepat je berputar . hargai apa yg kita ada skang . well , x mustahil something yg ada dekat ngn kite nh pn boleh hilang sekelip mata an ? :)
yerr . benar ! x rugi pn apreciate apa yg ada ngn kite skang :))
hoho . mcm da nak kc takzirah lak :)
well , for my post skang nh tade kaitan ngan sape2 pn . sekadar nak ingatkan diri sendiri gak
#pss ! kaca mata nh buat saya nampak skema lah ! -.-'
note to myself :
 
MAKE HIM REGRET IT !

^.^

jika saya yang bertakhta di hati awak,sayangi saya sejujur hati awak.. jika saya yang awak rindui,simpan saya jauh dalam hati awak.. jika saya yang selalu menyakiti hati awak,maafkanlah saya kerana itu bukan niat saya.. jika saya antara orang yang awak tak mahu kenang lagi,ajar saya tuk memahami awak.. tapi jika di dalam hati awak takde diri saya,saya terima seadanya.. namun ketahuilah bahawa awak akan selalu dalam hati saya kerana saya amat bersyukur dapat mengenali awak ♥

kahwin jom . hehe

assalamualaikum :)
wuuu ~ when i read this post , tangan da macam gatal2 jer mintak copy n paste kat sini
*fine . da kantoi yg i just copy n paste
#sambil kedua2 belah tangan tutup muka sbb malu -..-
(fine . agak esyen + melebih2 pulak )
^.^
well . da mcm topik yg x ditelan dek zaman
woww ! kahwin :))
sape yg tamo kahwin an ? lg bagus lg bestt :p
pssss ! ada org berkenan i tak ? cepat propose laa , kite kawen jum ^.^
*buat muka gedik2 , sengih2
fine2 . just amek feel sket :D
bukan apa . kalo just straight to point  mmg agak busan oke and i admit that and now buat sape2 yg da rasa nak kawen tuh , well apa kata baca this post 
wah ! da baca mmg lagi xcited nak kwen cepat2 kot ^.^V
yar2 . kawen a.k.a nikah byk jer kelebihan dy . psstt ! read yar :)

KELEBIHAN NIKAH 
saat akad nikah~dapat PAHALA! 
*bajet sweet jer tyme nh . hehe ^.^
suami peluk isteri~dapat PAHALA! 
*dear my future husband,kang u peluk2 i tau,nanti dapat pahala yaww :D
cium isteri~dapat PAHALA!
*wuuuu ~ at least i nak one kiss from u everyday tau.selagi ada hayat i :)
renung isteri~dapat PAHALA! 
*nanti kita maen mata yaww,nak jadi sweet couple gitu.LOL :D
suami bekerja untuk cari rezeki halal untuk isteri~PAHALA! 
*bak sini jari u :)
promise,nanti keje rajin2 tau 
baru i lagiiiiii sayang super double kat u :p 
suami bernafsu tengok isteri~PAHALA! 
*saya still di bawah umur ketika post ini ditulis , so no komen -..-
#bajett jer ^.^ 
suami pegang isteri ~PAHALA! 
*yeahyeah sambil lompat2 :))
tiap2 masa u kena pegang i tau :p
at least tangan pn oke
yawww.romantik sketttt :D 
suami marah isteri(untuk menegur)~
PAHALA! 
*do that!i will respect u lah :)
suami imamkan isteri~BERLIPAT KALI DARAB TAMBAH kali kuasa dua PAHALA!
*agak2 bila kawen,nk jadikan tips nh as my daily routine boleh x? 
u imam,i makmum ^.^
suami ajar isteri fardhu ain~PAHALA! 
*goshh!that awesome :D
suami setubuh isteri~PAHALA!
*lalala,buat2 x paham
main kenyit2 mata dengan isteri~PAHALA!
*nakkkkkkk buat!sure sweet.LOL :D
Allahhurabbi 
 
the end , so guys . what do ur opinion about this ? :)
* sorry . i dont have any idea for put the title -..-
Awak kata awak sukakan hujan , tapi bila hujan turun awak keluarkan payung . Awak kata awak sukakan matahari , tapi bila panas awak cari tempat yang redup , awak kata awak sukakan angin tapi bila angin bertiup ke arah awak , awak tutupkan mata awak , sebab tu saya risau bila awak kata awak sukakan sy , tp bila saya datang ke arah awak , awak beralih kepada yang lain .

awesome lah

assalamualaikum :)
wahh ! it's awesome lahhh :D
i got my new kaca mata :p
well , i think nice lahh ^.^
tonight is my best moment with my family
wuuuu ~ pegi makan2 then borak2 sampai mamat yg kerek depan meja kami asyik tgk
pirahhhh ~ cakap je laa jeles ngn kami sume . lalala :D
well . td pegi kedai yg mana sume budak pompuan suka usha2 the things like tedy bear , the others things thats majoriti pink kaler
*buat2 muka mengeluh.i dont like pink kaler xctelly.well,its look me like "girly" -..-
alaaa . senang cakap kat parkway lahh -.-
my brother yg ajak pegi sana . he asked me to choose the cutes teddy bear for his makwe ^.^
me ? pthfffff . gosh ! mana reti lahh nak pilih2 tang tuh ! well , i dont like teddy bear lahhh . yucks ! look like i'm a pampered -..-
well , just for my lovely brother , so i buat muka mcm xcited je nak pilih bear tuh buat makwe dy 
krohhhhh T_T
lepas satu2 pilih sampai laaa keliling satu parkway tuh 
*kesian tgk akak seller td sbb ikutttttttt je kitorang trus dari belakang . muahaha . sure dy penat sambil pikir yg kami nh cerewet . hoho . lantak laaa
customer always right okeyyy :D
da agak banyak teddy bear tuh i jatuhkan ke lantai
*pliss oke ! bukan sengaja i nak buat cam gitu tapi cara dy arranged that things like errrrr serabut laa -.-
lastly , kami jupe well the cutes one 
errrr . i think laa ^.^
da amek benda tuh nak g bayar , my bro pull my dresses and asked me for choose the prize box so he can put the things into the box 
well . dalam hati da cakap
*gilerrr bapakkk my bro nh , romantik gak ko ngn makwe ko yer
waaaaa ~ seriess kakak mu nh jeles
*buat2 muka mintak kesian ^.^
but , da pilih sume tuh then nak g bayar , boleh pulak dy cuit bahu then mintak pilih reben lak nak letakkan kat box tu
well , plisss laa . mmg awesome lah my adik nh . haha :D
da pilih then buat2 muka geram nak layan , i asked him if he has another things that he want to buy for put at the box . tapi alhamdulillahhhh
he geleng2 kepala 
fuhhh ~ selamat :)
after that , kami bayar and go out from that shop
the end 
sekian
fullstop 
hehe :)

tired

assalamualaikum :)
T.I.R.E.D
tuh jer yg boleh digambarkan skang
dari pagi sampai petang kua umah -.-'
wah ! x menajubkan pn oke
sangat2 buat saya penat + boring
plisss ! skang dalam mood oliday lak . paham sketttt :)
nh x . nak rest kat umah pn x dapat sangat -..-
lalala ~ buat kawan2 yg saya cancel date kite2 tuh arap maaf yar
saya mmg x cukup masa
mmg x dapat nak rest sangat pn 
ngan keje belambak . sangat2 menguji
**sedikitrasatersentuhhati :(
he :bila nak balik kl?
me :malam jumaat
he :nape x balik lmbat sket?malam ahad ker,an clas stat ari isnin
me :emm.ntah
mintak maaf . mmg x cukup masa . bukan nak jadi org yg bagaikan kacang yg lupakan kulit . cara cakap pn da len je td . paham sangat tapi MINTAK MAAF . bkn sengaje nak larikan diri tapi tuntutan belajar yg perlu dikejar -.-
mmg nak sangat spend masa sesame tapi langsung x dapat . em
#rasa terrrkilann

blah la awak

assalamualaikum
second day oliday . alhamdulillah not bad malah tambah2 oke :)
satu keputusan yg melibatkan jiwa , raga dan perasaan da dibuat
sayaXSUKAawak 
fine ? paham x ?dengar x ?
sayaXKANadanganawakmacamawaknak
plis ! listen me :)
*saya da tau secret awak
awak err PLAYBOY
blah sana ! saya x respect ! -..-
nampak mcm stupid jer ngn awak 
grrrr . pegilah awak ngn idup awak
yar2
saya tade pape ngn awak 
hutang kasih sayang ?
TAKADA :)
hutang harta ? duit ?
lagiiiiiiiiiii lar tak da :)
so , x perlu risau . langsung saya x penah susahkan dan tade sbb saya perlu jadi tiang yg perlu tunggu awak ari2
SANGATSANGATSTUPID :)
x kan nak jadi mcm tu
hey ! tade standard kot
blahhh la awak
gedebushhhhh ! 

hak milik kekal syafiqah zuhari