= ceritasayastory.blogspot.com: February 2012 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

A REAL BOYFRIEND

Don't care if you have a boyfriend or girlfriend right now.
I don't care if you are a guy or a woman or Michael Jackson.
Just read this, it will make a difference.
If only everyone could see this and understand it.

When she stares at your mouth
Kiss her

When she pushes you or hits you like a dummy cause she
thinks shes stronger than you
Grab her and don't let go

When she starts cursing at you trying to act all tough
Kiss her and tell her you love her

When she's quiet
Ask her whats wrong

When she ignores you
Give her your attention

When she pulls away
Pull her back

When you see her at her worst
Tell her she's beautiful

When you see her start crying
Just hold her and don't say a word

When you see her walking
Sneak up and hug her waist from behind

When she's scared
Protect her

When she steals your favorite hoodie
Let her keep it and sleep with it for a night

When she teases you
Tease her back and make her laugh

When she doesn't answer for a long time
reassure her that everything is okay

When she looks at you with doubt
Back yourself up

When she says that she loves you
she really does more than you can understand

When she grabs at your hands
Hold her's and play with her fingers

When she bumps into you;
bump into her back and make her laugh

When she tells you a secret
keep it safe and untold

When she looks at you in your eyes
dont look away until she does

When she says it's over
she still wants you to be hers

When she reposts this bulletin
she wants you to read it

- Stay on the phone with her even if she's not saying anything
- When she's mad hug her tight and don't let go
- When she says she's ok don't believe it, talk with her because 10 yrs later she'll remember you
- Call her at 12:00am on her birthday to tell her you love her
-Treat her like she's all that matters to you
- Stay up all night with her when she's sick
- Watch her favorite movie with her or her favorite show even if you think it's stupid
- Give her the world.
- Let her wear your clothes
-When she's bored and sad, hang out with her
-Let her know she's important.
- Don't talk about other girls around her
- Kiss her in the pouring rain
- When she runs up to you crying, the first thing you say is:
"Whose ass am i kicking baby?"

insyallah saya okay

Sesiapa yang SINGLE bukan sebab tak hensem/tak cantik , bukan kerana tak baik & bukan kerana tak ada sape sukakan mereka TETAPI »»» mereka SINGLE kerana hati mereka belum terbuka hati and perasaan untuk MENCINTAI dan DICINTAI oleh sesiapa 
assalamualaikum 
betul ker sume nh ? tatau nak cakap apa , rasa x sihat sangat lagi -.-
semalam agak baik , dy contact saya after a long time ago :)
nice kan ? alhamdulillah , still dy x lupa
terharu , sebak , hepi , mcm2 ada -.-
alaaa tapi rasa apa2 pun tade yg boleh ubah 
well , for better , x payah nak harap apa2 as long saya pun oke ngan hidup sekarang :)
tipu , bohong if kata saya x ingat kan tapi well it's just a best moment that i have :')
bukan apa , baik buruk sape yg penah saya kenal , masing2 banyak bg saya rasa :)
u know , saya hargai sume yg ada dengan saya
cukup sayangggggggg :')
cukup saya hargai , kadang2 sanggup buat apa2 sbb x nak kasi hilang tapi em if tuhan nak tarik , i must let go -.-
tapi tape , tuhan baik :D
apa yg jadi pasti ada hikmah kan ? mcm awak . tuhan tarik awak dari saya , cukup2 buat saya down tapi tgk , skang tuhan gantikan yg baik :)
bukan nak cakap awak x baik tapi tuhan tahu apa yg terbaik utk kita kan ? mcm awak cakap gak , ada jodoh ada laa
saya tersnyum sendiri 
yaa . senyap saya tanamkan ayat tuh dalam minda saya
"ada jodoh ada laa"  :')
maaf , bukan maksud saya nak ungkit sume nh tapi saya just errr teringat :'( 
lemah kan saya bila ngan awak ? masya allah , rupanya saya belum cukup kuat lagi :'(
saya tau , saya mintak maaf , apa yg awak buat dekat saya dah saya forget , bila kawan2 tanya kenapa senang sangat saya nak maafkan awak , saya cuma diam . yup , dorang tatau apa yg saya rasa . awak pun sama kann ? tatau apa yg saya rasa . berulang2 kali awak mintak maaf 
awak , saya ikhlas sangat , apa dah jadi jadi laa , saya x nak berdendam ! saya pun x pandai nak benci awak :)
puan mama x penah ajar saya benci orang . jahat mana org tuh , kena layan sebaik mungkin 
ada org cakap saya patut hukum awak atas apa yg awak dah buat untuk saya , mcm2 dorang bg suggestion , saya diam . apa2 saya je yg rasa kan ? bukan dorang , as long saya dah maafkan awak , thats mean thats true :)
saya x perlu dengar pendapat org lain , cukup lah ngan kata hati saya . saya kenal awak , awak pn x cukup kuat kan thats why saya kena fikir pasal awak jugak :)
saya x boleh jadi selfish , saya kenal awak dah agak lama 
saya x suka tgk bila awak lemah , so dengan penuh yakin saya try salurkan keyakinan dlm diri awak . even as kawan 
saya harap awak oke :)
yup , tu lah tujuan saya . saya x leh jadi selfish
walau awak x mintak tapi still saya try bantu awak . x . bukan nak tunjuk saya baik , langsung x  
cuma saya nak bantu awak , setakat saya mampu :)
insyallah i will
hari nh saya rasa lemah sangat , kalo boleh nak baring terus tapi x dapat . banyak hal lagi yg perlu saya buat
tape . insyallah saya okay :')

terima kasih ya allah

assalamualaikum :)
alhamdulillah ! terima kasih Ya Allah
benar , apa yg puan mama selalu cakap , bila ada masalah , jangan penah sesekali jauh ngn maha pencipta kita sbb dy lah penyelesai masalah terhebat
alhamdulillah , masih lagi berpegang dengan amanat tuh :)
semalam baru saya luah yg saya dah hilang kawan
alhamdulillah , tuhan tolong saya
dy dah kembalikan kawan saya ^.^
satu perasaan yg x sangat2 awesome
betul ! ceritalah , merayu lah pada yg kuasa , nescaya ia mendengar :')
lebih saya bersyukur sbb kawan saya non-malay
yup ! tapi dy still islam . well , he can't speak malay sangat
ari2 saya tulis blog tanpa sedar bahawa dy selalu baca blog saya ! awesome kannn ? :)
x saya sangka , x jugak saya duga :p
yelaa , dy non-malay , mcm mana dy nak baca hasil saya mengarut , mengeluh , merepek tiap2 ari kann ? dalam bahasa melayu pulak tuh . but when i asked him how he can understand all that i've write , he answer like this
"i use google translate"
masyaallah ! sampai tahap mcm tuh sekali . yar ! i never guess that he will do like that ! so awesome ! 
terima kasih ya allah , alhamdulillah
tatau nak gmbarkan mcm mana perasaan saya :)
x tahu yg saya ada pembaca blog yg camtu -.-
saya x penah risau , x penah malu bila followers saya x superb mcm blog org lain sbb saya tau saya masih ada pembaca yg setia kannn . pembaca saya org yg saya hargai
yup ! awak sume yg baca blog saya mmg sorang yg sangat awesome ! sangat superb ! sangat bernilai ^.^
tiap2 ari saya akan dapat text dari pembaca saya
alhamdulillah , saya tau yg saya cuma mengarut dan membebel je tapi ada gak yg sudi dengar
terima kasih yaaa . nanti saya kasi kiss lolipop -.-'
well , haaa bila pegi class tadi banyak sangat dapat keje
pss ! nampak gaya , saya kena start pegang krayon ,dan seangkatan dengan nya 
errr , nanti kannnn kena lukis otak -.-'
wohoaaa ! bak kata miss saya tadi
"just operate ur head and remove ur brain then submit to me"
aiyokkkk ! andai lah boleh kannn ? akan saya buat . yelaa . saya x suka nak melukis dan mewarna . emm -.-'
ahaa ! no ! no ! no ! kena jadi kreatif :)
akan saya buat yg awesome ! yeah ! insyallah ^.^
well , jom doa ramai2
salah sorang madam saya dah nak due dah :)
anak sulung pulak tuh . sure best je kann ? errr
apa2 pun , harap2 beliau selamat bersalin akan anak sulung beliau yg dikhabarkan sorang baby boy ^.^

cerita cinta

assalamualaikum :)
mcm yg saya cakap dlm entri lepas , ari nh saya ada join satu event :)
yup , manifestasi cinta ^.^
well , saya admit , bila cakap bab cinta cintun nh ramai je yg minat kannn , nak2 lagi budak gadis mcm saya
alhamdulillah sangat sbb tuhan bagi saya kesempatan nak join event tadi . yelaa , kelas tadi x banyak pun . so saya pun decided lah nak masuk program nh . yar2 , nak tambahkan ilmu sket kannnn :)
ilmu apa pun tatau lah . errr
oke , well , program td stat lewat je . but x pe , still je menunggu until started :)
u know , ari nh saya makin sedar diri saya , saya makin hargai apa yg saya ada , saya bersyukur sangat atas segala2nya , apa yg dah saya ada skang lebih dari mencukupi dah . alhamdulillah :)
esok valentine kann , paham2 lah sure ada gk yg nak celebrate even umum dah tau benda tuh x elok nak celebrate kan . well , cinta ? sbb cinta , sbb sayang , kita sanggup buat mcm2 kan ? maybe lah -.-'
well , saya pun admit time saya ada couple dulu saya pun nak je buat something yg dpt bagi couple saya hepi dan bangga , asal x melebihi batas dah la kan . buat dan usaha je apa nak bagi dy suka , dah2 buat tapi tgk , tuhan nak uji kami , lastly kami clash -.-
tape lah , x nak saya mengeluh , x nak jugak saya ungkit apa dah jadi . well , bila difikirkan balik , saya salah sorang hamba yg bertuah lah sbb tuhan dah pilih nak uji
yup :)
tuhan pilih saya utk diuji , di saat saya hilang org yg saya sayang . bila difikirkan balik , nak je balik2 masa dulu , hepi je tapi allah x bagi lagi . utk masa hadapan nanti wallahualam 
bila saya dh single , tipulah bila org x datang dekat , yg kawan tuh mmg lah , yg nak serius pun ada . bukan saya nak bangga diri , sekadar nak kongsi cerita . datang lah sape2 pun tapi saya tetap ngan cara saya , saya kawan je . saya selalu pikir yg xctelly saya still lagi sedih or dlm kata lain teringat ngan ex saya , sbb tuh saya x nak time lelaki lain . saya selalu jadikan sume tuh sbgai alasan saya
tapi ari nh saya sedar , saya nak sangat cari pengganti tapi cukuplah , saya x nak couple dah :)
haaa ! camna tuh ? alhamdulillah , tuhan dah bagi saya sedar cara saya dulu salah , malu kalo diingatkan balik , sekarang , saya dah tau , cukuplah :)
boleh je nak bercinta , tp lepas kawen ^.^
yar2 , saya tau bila saya cakap camtu mmg akan ada yg cakap saya tunjuk alim , berlagak baik per sume . tape lah , saya x kisah malah saya bangga sbb saya dah tau dan sedar apa yg saya tatau sebelum nh . alhamdulillah . tuhan tolong saya :)
bila difikirkan balik , bila couple , secara logik saya akan kuar berdua , makan berdua , berjalan berdua
betul kan ? yar ! saya x nak nafikan pun sbb saya pun penah lalui saat mcm tuh dulu . tapi sekarang , saya nak elak , cukuplah apa yg dah saya buat tuh . malu , segan ngan tuhan , bukan muhrim saya tapi saya dah buat mcm tuh :'(
kadang2 saya admit , saya akan fikir balik , bila saya dah lalui saat mcm tuh ngan bukan muhrim saya , mcm mana saat saya ngan husband saya nanti ? pasti dah saya x anggap istemewa dah walhal ngan husband saya lah saya patut buat camtu . bila sedar balik , saya mengeluh , ya ! husband saya nanti pasti org yg paling2 teristimewa dan paling saya akn respect tapi tgk ! skang saya dah anggap org bukan muhrim saya yg teristimewa , lalu bagaimana ngan bakal husband saya kelak ? ya ! mungkin org yg ada dekat saya sekarang jodoh saya , tapi saya sendiri pun tatau , lantas , mmg x patut jugak saya nak layan lebih2 :')
bila tgk member2 saya ada pasangan masing2 , saya tersenyum , cukup ! biar lah saya dianggap kolot sbb masih bersendirian sbb saya tau cinta utk saya nanti pasti lebih indah , insyallah :D
kadang2 bila saya on9 fb , saya segan tgk kawan2 saya yg post dan komen macam2 utk org mereka tersayang , bagi saya perlu ker sume tuh ? mereka nak tunjuk yar yg mereka dah punya org tersayang ? tape ! tunjuk lah , tuhan pengadil yg hebat kan , apa awak buat , awak akan dpt reward masing2 :)
bila diingatkan balik , saya bersyukur sbb ex saya x penah post atau komen yg melampau dekat wall saya . alhamdulillah , bg saya bila dah ada rsa sayang , x perlu sangat nak tunjuk pada umum nak2 lagi belum tentu rasa tuh berkekalan kan . paham2lah bila ramai yg tgk , tipulah bila tade yg mengutuk kan ? x paham ker awak , setiap kata yg terkeluar boleh jadi satu doa ? ntah laa , sume dah pun besar , dah boleh fikir sendiri kan . awak post sayang2 bila awak bahagia tapi bila ada masalah , bila dah clash mcm2 awak kutuk sampaikan sume binatang dalam hutan pun awak sebut . masya allah , kadang2 bila saya tgk , saya malu sangat sambil beristighfar , nak2 lagi yg post benda tuh pompuan . awak2 , awak kan pompuan , x malu ker ? x segan ker cakap bukan2 ? menyumpah entah pape ? alhamdulillah , puan mama amat menitikberatkan cara percakapan saya , x kan saya nak sebut benda ntah pape , dunia dah akhir zaman , dah macam2 hint tuhan dah tunjuk , saya bersyukur sbb saya masih jadi apa yg org2 sekeliling saya nak , alhamdulillah :)
saya x menyesal , saya x marah kalo org cakap saya mcm2 . saya admit pada diri saya sendiri yg skang saya pun dah banyak berubah dari segi saya berfikir , apa org nak cakap lantak lah , saya x kesah , tujuan saya cuma satu
nak mencari keredhaan yg hakiki :') 
yar ! saya pun admit yg saya nak jugak bercinta tapi belum sampai masa , cukup lah rasa sayang yg saya ada nh saya bagi kat family saya . yup ! dorang lah kekasih saya yg setia . dorang x penah merugut bila saya sedih sekalipun . setia kannn ? hehe ^.^
well , bila saya cakap sume nh , jangan fikir yg saya x nak berhubung ngan mana2 lelaki tapi cukup saya nak cakap yg dah pun tau apa yg patut saya elak , so , saya x kan melebih2 dah pun
entri ari nh sengaja saya post awal2 sebelum 14 feb . bukan apa , sebelum malam nh , saya nak off laptop saya , saya takut saya sakit mata bila tgk kawan2 saya post yg ntah pape , yar ! saya bukan cemburu
tapi biar lah , biar saya jaga pandangan saya mlm nh
saya lebih rela habiskan bacaan buku saya :) 

saya percaya :')

saya percaya allah maha baik :')
saya juga percaya allah selalu sayang akan kita , yakni manusia yg cuba taat kepadaNya
saya juga sangat percaya allah tidak akan membiarkan kita bersendirian di muka bumi ini
akan ada hati yg sedia menemani kita kala kita kesunyian , membahagiakan kita , menghiburkan kita ketika kita sedih dan dukacita . ada yang sanggup menjadi bahu ketika kita gelisah . sedia menjadi raga ketika kita kelelahan . ada jiwa yang sedia jadi manusia sempurna dan menyempurnakan setiap kelemahan kita . saya percayakannya dan semoga anda juga mempercayainya :')


cerita kuew tiaw dan cocktail

assalamualaikum
syukur ke hadratNya sebab ari nh dah setel sume keje yg kitorang buat td
pssstt ! ari yg awesome sangat :D
kuew tiaw goreng ngan koktail kami buat tadi mmg superb !
mmg berbaloi sbb sume orang suka ngan hasil kami buat
well , alhamdulillah ^.^
imagine lah , kelas kami yg nak kena present masakan sume tuh stat pukul 2
tapi , kami ntah pukul bape baru masak
alih2 sume keje kami siap jam 2.30 petang -.-'
dah memang cuak jugak laa , mana nak cari taxi lg , mana ngan barang2 yg berat lagi , mana takut dengan lecturer lagi 
yelaa , mana x takut , setengah jam kot lewat
well , ngan sepantas kilat , cepat je cari taxi -.-
dah nampak satu taxi tapi org lain yg tahan taxi tuh dulu , mcm nak meraung jerr , yelaa , masa berjalan kann , dah lewat sangat nak g kelas . kalo sume tuh x dikira markah , mmg x lah nak berkejar pegi ngan keadaan camtu
well , terima kasih buat sorang hamba allah sbb ajak kami naik taxi ngan dy :)
maklumlah , bila tengah hari , ramai je org kua lunch kann
so , guess what ?
haaa ! pandai punn
jalan jem lahhh -.-'
memang cuak , gelabah , takut , berdebar je 
yelaaa , dah hampir sejam kitorang lewat nak g clas
well , tapi sbb nak markah punya pasal , sanggup redah ! x kisah kena marah pun
janji , makanan kitorang buat dapat markah -.-'
well , mmg ramai je orang tegur bila lambat masuk kelas . aiii . tebal kan lah muka
bila masuk lah , tengok group lain tengah present makanan dorang
kitorang mmg penat giler lah , imagine lah , sbb nak cepat , ngan tangan yg pegang barang2 tadi , terpaksa lak naik tangga sbb nak cepat .  nak naik lif kan mcm amek masa je kann
well , masa tuh emas kann , so , mmg sayang lah nak buang gitu jer -.-' 
dah rehat2 kejap , tetibe
"haaa , last group , present makanan korang"
ya allah , mmg time tuh tangan buat keje dah mcm x betul sangat dah , cepat2 je kitorang hias makanan dan koktail kitorang tuh
well , kata lecturer tadi , cara kitorang hias macam nak makan beradab je . aiyokkk ! segan betul . tapi lantak lah , well , bila dah ciap sume kami hidangkan , kena laa cakap sdikit sebanyak apa yg kami hidangkan
well , then tiba lah masa lecturer dan kawan2 sume nak try sume yg kami buat
do u know ? mmg cuak sangat tau x sebab errrr lepas je masak dan sejukkan , kami terus je letak kuew tiaw goreng tuh dlm tupperware -.-'
mmg kami sendiri pun x test makanan kami buat tadi sb mmg kejar masa sangat
memang kelakar , makanan yg kami sendiri x test , akan d test oleh org lain dulu . dlam hati dah pikir macam2 lah , tatau apa yg rasa ngan makanan tuh
errr , nak tau lagi ? koktail pun first time kami sume buat
tuh pun nasib saya rajinkan tangan search dlm internert
*cara2 buat koktail* hehe
tgk2 resepi dy mmg simple je tauu sampai hati cakap 
"well , resepi nh mesti aku buat , even for the first time" -.-'
alaaa lagipun dy punya bahan simple sangat , truly , imagine lah , first time klik kat internet nak cari resepi , bila jupe resepi tuh lak , mmg gile2 mencuba sebab nak bagi orang makan je , bukan untuk diri sendiri . yar2 percubaan berani mati lah . hehe
diri sendiri first time buat , langsung tatau apa rasa koktail tuh
tapi
nak bagi org lain makan -.-'
dah mmg tawakal jelah
well , bila je sesi try makanan kitorang tadi kann
dapat komen POSITIF lahhhhh :D
bangga sangat , tetibe je ramai serbu kitorang , try makanan dan koktail kitorang , yg pompuan sume pakat tanya resepi yg kitorang buat , yg laki lak galak je makan , mmg x cukup tangan nak melayan tadi , mmg x caye je , ada yg puji cakap cara kitorang masak tadi dah kira pass lah untuk kami kawen :p
haha . aiyokkkk ! aminnnnn :) moga masinlah mulut yg berkata2 tadi ^.^
then , mmg superb sebab sume makanan kitorang buat licin , well , sampaikan sorang member mintak ngan kami nak buat balik kami punya tupperware , well , dah mcm errr bia betul mamat nh ? sekali ngan aku punya tupperware ko nak yer ? -.-'
tapi , sebagai hormat kan dy , bagi jelah . but ! dah buat perjanjian antara mulut tadi :)
dy kena pulangkan kitorang punya tupperware tuh bila jupe
yelaa , x kan nak buat pekasam kot tang tuh ! -.-'
btw , ari terhebat sangat ! dan ini telah menaikkan semangat saya utk try sume resepi yg mantop tuhh , well , dah mcm decided nak buat ais krim goreng lak ^.^
yeah2 , will try :D
pssstt ! ari terhebat gak sebab dapat rilex je ngan housemates :)
well , kitorang order 3 box pizza tadi . minum lak ngan soft drink . borak2 , gelak2 , makan2 , story2 pengalaman dan cite kitorang selepas agak lama x bersemuka secara beramai2 camtuh , yelaaa sume busy kann ^.^
*pssstt ! ada member cakap saya dah agak gemuk :D
haha . awesome ! first time kott -.-' 
ahaa ! lagi satu , next week kann valentine day , oke2 ! saya tau benda tuh x penting pun kann nak sambut , mmg tade manfaat je , well dekat kolej next week kannn ada nak buat event tau , well sehari sebelum valentine day lah , kira nak bagi something utk sume orang . dari pagi sampai malam . nice kannn ? x terhad utk student kolej , org yg tade hubungan ngan kolej pun boleh join tau :)
tapi errr , mcm biasa lah nak kena bayar tiket
psssstt ! meh ! tengok apa event yg dah diplanning tuh




psss ! saya join event yg kedua tuh ^.^
x sabar nak tunggu :)

setel jugakk

assalamualaikum
alhamdulillah ^.^
lastly , assigment yg nak dibuat setel je . tuhan je tauu . bersyukur yg amat :D
tinggal nak submit je esok pagi :)
well , esok pagi haaaa
kena masak lah !
well , dah decided nak masak kue tiaw goreng . dessert lak koktail buah then air lak ? bak kata sorang member , air masak je , budak2 mana boleh makan manis2 sangat 
oke2 , yer kawan . saya paham ^.^ 
well , sambil2 masak tuh nanti kitorang kena sediakan buku menu gak 
well , penat2 sangat2 ari nh . nak rebahkan belakang , rilex kejap mmg x dapat . just dahulukan apa yg penting je -.-'
well , tadi lepas je siapkan keje , kami kawan2 sepakat nak g kedai makan . yelaa , time buat keje , mmg toksah cakap , lapar giler . so , x nak bazirkan masa utk buat keje , kitorang decided nak kua makan je lepas setel sume
well , sambil2 kua tadi , sempat gak lah cari bahan nak masak esok , sume kami amek beli
yelaa , bahan kat dapo pun mmg dah banyak abis gak
mcm2 beli , baik nak memasak atau nak sediakan koktail tuh nanti
beli punya beli tapi mcm benggang je
benda asas yakni kue tiaw tuh sendiri pun tade ! -.-'
dah macam penat sangat cari kat sume kedai , tp tetap tade , aishh , makna nya esok pagi kena kuar cari lagi lah
insyallah jumpa :)
well , malam nh sangat penat tapi tetap gak nak update blog
ye , saya mmg boleh jadi peramah bila saya start menulis :)
pss ! mcm2 je jadi tadi bila kami pakat kalut nak buat keje
well , did u know mcm mana nak eja yg betul kuew tiaw ?
errr , saya admit yg sampai skang saya rasa konfius sangat
kawan saya cakap eja
kue tiow -.-'
ada yg cakap
kueh tiaw -..-
lagiii
kue tioh -.-''
emm lagi2
kueh tiaw
well saya ? kuew tiaw lah kot . tadi nak tgk2 cara masakan kuew tiaw yg tersedap dan terbest susah sangat bila kami eja je then klik , benda yg ntah pape yg kuar
sampai kawan saya mengamuk bila ntah pape je yg kua bila dy taip , well , bila saya tgk
errrrr
haaa ! patut lahh . yg eja kue tioh tu nape ? -.-'
maka , segala isi rumah gelakkan dy
yar2 maybe mata penat sangat kot sampai taip yg ntah pape tapi bila try banyak kali , lastly kua gak apa yg kami cari
awesome kannn ?
just kena usaha sket je pun >.<
btw , ari nh ari yg agak err buat saya berfikir macam2
buat awak
i know that sometimes u does not understand about me , so plis , forgive all of my mistake yar , truly ! i dont know what have to do , i admit that u r nice guy :)
psss ! u r awesome uncle ^.^
i love u and love u
but now , as my friend :)
trluly , i always miss u when we dont text each other but thats not mean i love u
pliss ! realise that :)
well , i will appreciate if u can do that
yaa ! u r the best ^.^
tans for be my friend :)
errr i think both of us r best friend lah :D
really2 appreciate that
yar , u love moon but i love star
we r not same right ? but seee ! we still can be friend
insyallah forever
aminn
^.^

asigment lagi

assalamualaikum ^.^
apa khabar yaa ?
psss ! ari nh ari terhebat je
clas clas tadi postpone lahh and u know what ?
boleh balik awal lah :D
nak rest ? x dapat sangat lahh
esok bukan banyak kemain asigment nak kena submit
well , nampaknya nak kena korbankan lah masa rehat
errr , esok je macam awesome lah
nak kena masak -.-'
well , yar masakan sesuai utk budak2 tadika
saya ngan group da decided nak masak utk lunch dorang
well , makanan utama mcm dah ada dalam otak je tapi skang nak fikir utk dorang punya dessert je
errr , agak2 budak2 makan apa ea ? -.-
well , skang tgh jer search makanan yg sesuai utk budak2
alih2 jupe suggestion yg nh
Contoh menu sehari untuk kanak-kanak 4 – 6 tahun
Makan tengahari
· 1 cawan nasi
· 1 ketul ayam masak merah
· 2 sudu makan sayur
· 1 potong buah-buahan
                · Air masak
bila tengok2 balik , x kan nak buat menu macam tuh kot ? mcm simple sangat jee

yer , saya admit , mmg nampak mudah je kannn ? ^.^
well do u know ? bila nampak suggestion makanan utk breakfast dorang kannn , lagi saya admit yg memang lagii mudahhh . x caye tgk lah ^.^

Sarapan pagi
· 1 cawan mihun goreng
· 1 gelas minuman bersusu
Minum pagi
· 3 keping biskut
· 1 gelas minuman bersusu

 mudah kannn ? hehe ^.^
tapi chopp ! mana boleh buat sesimple camtu
bak kata lecturer , makanan yg kitorang masak akan ditry oleh sume member2 sekelas
errr kalo buat simple camtu kannn , sah2 laa x dapat high mark -.-'
lagi teruk maybe dapat telur ayam terus -..-
so , skang kena je reka2 n ubah sikit2 nak nampak interesting
errr andai laaa saya sorang yg kreatif , nak je ukir2 buah buahan then sayur mayur nak kasi comel , senang nak tarik perhatian budak kannn ?
tapi tuh sume andai laaa -.-'
well . saya rasa kannn , da memang kena jadi kreatif sangat lah , bukan setakat nak kena jadi kreatif bila saya start pegang kertas yg berlakerful tuh je , bukan gak nak jadi kreatif bila saya start pegang kaler krayon tuh jer gak . well , senang cite . nak jadi cgu tadika mmg kena kreatif abislah -.-'
sometimes perangai pun kena jadi budak balik . well , i admit that ^.^
nasib lah kann
btw , banyak je keje nak kena buat nh
agak penat lah
kasi saya rest kejap yar
ada cite kang saya story lagi :)
salam sayang buat awak yg dah pun baca
jaga diri yar
byebye
sekian

luahan sikit

assalamualaikum 
straight to point lah
geram la -.-'
baru balik kedai mamak
well , kat kedai tadi ramai org , yelaa mlm nh ada bola
pssstt ! macho lah baju liverpool :)
*tans buat awak yg dah kenalkan saya pada liverpool :p
ishk ! bukan pasal baju tuh nak cakap
tapi pasal layanan kat kedai tadi
pegi ngan perut lapar tau x
order lah
tapiiii
errr , dekat setengah jam tunggu -.-'
still je sabar 
minum je air yang ada sampai rasa perut dah full je -.-
tanya punya tanya
tunggu punya tunggu
lama kedian , baru sampai
alhamdulillah :D
with say bismillah
makan tanpa banyak soal
*psss ! mcm awak cakap , saya nak kena asingkan sayur one by one lah . hehe . errr , sayur td besar sangat lah . tekak susah nak telan -.-'
btw , malam yg teruk yerr
seluar slack hitam saya pakai td basah yer kena air
agak segan
nasib kaler hitam
btw , mmg macam2 je jadi tadi
errr nak bagitau sket
- saya memang suka menulis , tapi saya admit yg saya x peramah sangat , bila awak ada ngan saya , or bila awak nak bercakap ngan saya , makesure awak tau nak kontrol n ajak saya bercakap oke sbb saya admit saya akn lebih banyak diamkan diri , then kalo hal tuh terjadi , thats mean saya mmg betul2 boring atau mmg tade mood atau mmg tade idea lah
*saya lebih senang awak yg bertanya nak2 lagi if awak baru jer saya kenal
yup , saya x peramah oke ^.^
- saya ada satu tabiat buruk , bila bercakap ngan sesape dalam telefon , spontan mulut nak menyanyi , walau saya tau suara saya agak mengerunkan untuk didengar tp err tabiat buruk itu tetap x boleh diubah 
- lagi tabiat saya bila berborak , saya akan gelak -.-'
walau bukan benda funny pun tapi senang jer saya nak gelak . so , kalo dah kenal saya , maaf sbb maybe awak akan benggang bila asyik dengar saya gelak kannn ? -.-
- saya akan jadi seorang yg serba salah bila terlampau lama berborak d telefon nak2 lagi org tuh call saya
errr , i know yg saya x perlu risau sbb bukan use my topup pun tapii err perasaan tuh tetap ada -.-'
- kadang2 saya akan jadi manusia yg sangat pemalas kurang rajin 
well , imagine lah , bila tgh syok berborak pun . dengan muka x bersalah akan saya cakap
"malas a nak cakap,penat laa bercakap"
errr u know what ?
when i say like that , secara manual automatik saya akan jadi diam , sepatah awak tanya sepatah gak saya jawab
mmg dah penat laa kot even ada yg x puas hati akan mnjawab
"aikk ! bercakap pun penat ? "
saya ?
hehe
jawab balik
"mestilah penat, dah awak pulak langsung x upah air saya nak minum kann , asyik nak bercakap je" 
well , bila mnjawab ngan cara camtu selalunya org berkenaan akan cepat2 suruh saya pegi minum air
tapii , if terlampau malas nak layan
i will say
"kita borak lain kali boleh ? penat sangat lah"
and yess !
boleh je pulak nak faham -.-'
ehhhh ! dah lewat
esok kelas !
err katil dah panggil
well , i think i stop here
next time lak yar
byebye
sayanggg sume ^.^

awak , dengar ye

assalamualaikum ^.^
ari yg cukuppp indah :D
even semalam tido agak lewat tapi not bad lah , still dapat bangun mcm biasa je
ari nh last cuti
esok masuk kelas balik , err well esok ada role play -.-'
nasib dlm otak da plan nak buatpe
harap2 lah dapat buat yg awesome
nak je high mark ^.^
well , ari nh kannn saya mcm benggang tau
tadi kannnnnn , hehe
ada org mintak tolong tapi langsung dy x cakap time kaseh :(
psss ! awak2 , nape awak da berubah aaa ?
susah ker nak say thank you ?
paling2 x pun cakap lah tans jer , mudah kan
ada 4 huruf je pun
T A N S
saya nak awak cakap tans je , bukan nak mintak awak cakap i love u mcm dulu2
saya boleh tolong awak tp hargai lah , cakap lah something , paling x pun say tans 
kalo awk nak tau , word tuh penting bg saya
dah saya tolong kann
betul wak , saya x mintak awak balas apa2 pun , saya tolong pun ngan x banyak ragam
awak nak saya tolong , saya tolong , dah awak dapat apa yg awak nak , awak diam
apa nh awak ?
saya nh apa ? mesin tempat awak nak mintak tolong ker apa ? dah awak siap guna mesin tuh , awak tinggal
yar2 , saya dah ibarat mesin tuh gak laa , dah guna , terus blah without say anything 
psss ! saya admit yg saya pun sama je wak
lepas kuarkan duit dari mesin ATM , terus saya blah , x pulak saya nak say tans kat mesin tuh sbb tolng saya kuarkan duit -.-'
errr tapi dah tuh memang mesin kannn
saya manusia lah ! makhluk macam awak jugak
cuma errr jantina je lain2 -.-'
so . plis lah say tans 
saya hargai bila awak cakap mcm tuh
rasanya x luak pun kalo awak cakap mcm tuh
yar2 saya tau antara kita dah x mcm dulu tp tade nya kaitan ngn word tans kann ?
word tuh x bersalah punnn
*pfttttt ! da mcm melebih2 pulak . errr -.-
so , plis again
say something to me
at least say tans
hak milik kekal syafiqah zuhari