= ceritasayastory.blogspot.com: cerita kuew tiaw dan cocktail Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

cerita kuew tiaw dan cocktail

assalamualaikum
syukur ke hadratNya sebab ari nh dah setel sume keje yg kitorang buat td
pssstt ! ari yg awesome sangat :D
kuew tiaw goreng ngan koktail kami buat tadi mmg superb !
mmg berbaloi sbb sume orang suka ngan hasil kami buat
well , alhamdulillah ^.^
imagine lah , kelas kami yg nak kena present masakan sume tuh stat pukul 2
tapi , kami ntah pukul bape baru masak
alih2 sume keje kami siap jam 2.30 petang -.-'
dah memang cuak jugak laa , mana nak cari taxi lg , mana ngan barang2 yg berat lagi , mana takut dengan lecturer lagi 
yelaa , mana x takut , setengah jam kot lewat
well , ngan sepantas kilat , cepat je cari taxi -.-
dah nampak satu taxi tapi org lain yg tahan taxi tuh dulu , mcm nak meraung jerr , yelaa , masa berjalan kann , dah lewat sangat nak g kelas . kalo sume tuh x dikira markah , mmg x lah nak berkejar pegi ngan keadaan camtu
well , terima kasih buat sorang hamba allah sbb ajak kami naik taxi ngan dy :)
maklumlah , bila tengah hari , ramai je org kua lunch kann
so , guess what ?
haaa ! pandai punn
jalan jem lahhh -.-'
memang cuak , gelabah , takut , berdebar je 
yelaaa , dah hampir sejam kitorang lewat nak g clas
well , tapi sbb nak markah punya pasal , sanggup redah ! x kisah kena marah pun
janji , makanan kitorang buat dapat markah -.-'
well , mmg ramai je orang tegur bila lambat masuk kelas . aiii . tebal kan lah muka
bila masuk lah , tengok group lain tengah present makanan dorang
kitorang mmg penat giler lah , imagine lah , sbb nak cepat , ngan tangan yg pegang barang2 tadi , terpaksa lak naik tangga sbb nak cepat .  nak naik lif kan mcm amek masa je kann
well , masa tuh emas kann , so , mmg sayang lah nak buang gitu jer -.-' 
dah rehat2 kejap , tetibe
"haaa , last group , present makanan korang"
ya allah , mmg time tuh tangan buat keje dah mcm x betul sangat dah , cepat2 je kitorang hias makanan dan koktail kitorang tuh
well , kata lecturer tadi , cara kitorang hias macam nak makan beradab je . aiyokkk ! segan betul . tapi lantak lah , well , bila dah ciap sume kami hidangkan , kena laa cakap sdikit sebanyak apa yg kami hidangkan
well , then tiba lah masa lecturer dan kawan2 sume nak try sume yg kami buat
do u know ? mmg cuak sangat tau x sebab errrr lepas je masak dan sejukkan , kami terus je letak kuew tiaw goreng tuh dlm tupperware -.-'
mmg kami sendiri pun x test makanan kami buat tadi sb mmg kejar masa sangat
memang kelakar , makanan yg kami sendiri x test , akan d test oleh org lain dulu . dlam hati dah pikir macam2 lah , tatau apa yg rasa ngan makanan tuh
errr , nak tau lagi ? koktail pun first time kami sume buat
tuh pun nasib saya rajinkan tangan search dlm internert
*cara2 buat koktail* hehe
tgk2 resepi dy mmg simple je tauu sampai hati cakap 
"well , resepi nh mesti aku buat , even for the first time" -.-'
alaaa lagipun dy punya bahan simple sangat , truly , imagine lah , first time klik kat internet nak cari resepi , bila jupe resepi tuh lak , mmg gile2 mencuba sebab nak bagi orang makan je , bukan untuk diri sendiri . yar2 percubaan berani mati lah . hehe
diri sendiri first time buat , langsung tatau apa rasa koktail tuh
tapi
nak bagi org lain makan -.-'
dah mmg tawakal jelah
well , bila je sesi try makanan kitorang tadi kann
dapat komen POSITIF lahhhhh :D
bangga sangat , tetibe je ramai serbu kitorang , try makanan dan koktail kitorang , yg pompuan sume pakat tanya resepi yg kitorang buat , yg laki lak galak je makan , mmg x cukup tangan nak melayan tadi , mmg x caye je , ada yg puji cakap cara kitorang masak tadi dah kira pass lah untuk kami kawen :p
haha . aiyokkkk ! aminnnnn :) moga masinlah mulut yg berkata2 tadi ^.^
then , mmg superb sebab sume makanan kitorang buat licin , well , sampaikan sorang member mintak ngan kami nak buat balik kami punya tupperware , well , dah mcm errr bia betul mamat nh ? sekali ngan aku punya tupperware ko nak yer ? -.-'
tapi , sebagai hormat kan dy , bagi jelah . but ! dah buat perjanjian antara mulut tadi :)
dy kena pulangkan kitorang punya tupperware tuh bila jupe
yelaa , x kan nak buat pekasam kot tang tuh ! -.-'
btw , ari terhebat sangat ! dan ini telah menaikkan semangat saya utk try sume resepi yg mantop tuhh , well , dah mcm decided nak buat ais krim goreng lak ^.^
yeah2 , will try :D
pssstt ! ari terhebat gak sebab dapat rilex je ngan housemates :)
well , kitorang order 3 box pizza tadi . minum lak ngan soft drink . borak2 , gelak2 , makan2 , story2 pengalaman dan cite kitorang selepas agak lama x bersemuka secara beramai2 camtuh , yelaaa sume busy kann ^.^
*pssstt ! ada member cakap saya dah agak gemuk :D
haha . awesome ! first time kott -.-' 
ahaa ! lagi satu , next week kann valentine day , oke2 ! saya tau benda tuh x penting pun kann nak sambut , mmg tade manfaat je , well dekat kolej next week kannn ada nak buat event tau , well sehari sebelum valentine day lah , kira nak bagi something utk sume orang . dari pagi sampai malam . nice kannn ? x terhad utk student kolej , org yg tade hubungan ngan kolej pun boleh join tau :)
tapi errr , mcm biasa lah nak kena bayar tiket
psssstt ! meh ! tengok apa event yg dah diplanning tuh




psss ! saya join event yg kedua tuh ^.^
x sabar nak tunggu :)

No comments:

Post a Comment

hak milik kekal syafiqah zuhari