= ceritasayastory.blogspot.com: April 2012 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

yeah ! exercise

assalamualaikum
how are you ? how's ur job ? ur study ? sume good2 ker ? if okay , say alhamdulillah :)
same with me . alhamdulillah everything just okay . makin aktif . makin nakal . err okay ! dont judge me by my word yaa . hehe . well alhamdulillah rasa diri nh dah macam dapat satu energy good2 je . hehe . well tadi ada join marathon , not the real . just practice only . well , just want say thats my college does not awesome like other college . but alhamdulillah i'm still proud with my college . lantak lah orang nak cakap apa kan . well , i cannot angry and say the negative words when the others people say anything about my college because my positive mind say that they dont know my college at all kann . they dont know , thats why sometimes they say and bla . bla . bla the negative words . yaa . just do sabar . not to go kill them . errr --'
okayla . well nothing to say but saje nak merepek . well , merepek its one of my hobby . yaa . actually kan , diri nh kan dah bajet good2 je . hehe . well , i'm intersted for join one marathon at dataran merdeka . just want get experience only lah , not for become winner because i know that i cant challenge with about 5000 people (maybe lah cause i'm also not remember the num of people will join that marathon) nak challenge ngan orang ramai tu ? mmg x lah kan , tapi well its okla cause at least i'm still can get my own experience . yaa . if dapat peluang lah :)
when i register my name for join that event , i just think that i only must prepare myself alone for that event alih2 ciap ada coach yg akan bantu . err berat je rasa -.-'
ahaa ! when dapat call dari org berkenaan , maka kena pegi exercise berlari . hohoii . amek kau ! agak terbeliak mata kecik nh bila dia nak suruh round 10 kali bersamaan x ingat berapa km . aiyaa ! imagine lah . dah la lama x join apa2 xtvt . alih2 kena berlari pulak , memang agak err okay , must try kan . first berlari mmg okay tapi sampai tengah2 dah agak slow , slow dan slow . fine . tabik springg kat sir yg latih kitorang tadi sbb berlari without rest . yaa . he's already 47 years old . imagine lah . yg 19 years old cannot challenge him . agak segan la jugak -..-
bila dah rasa agak err pancit tengah2 jalan sbb rasa2 kureng oksigen , boleh pulak sir datang berlari dari belakang then say like this "come on, follow me, take ur breath, dont stop, follow me, run , run" mak aii sir , 5 minit je dapat follow sir dari belakang then continue pancit pulak rasa . apa2 pun . alhamdulillah just can do 6 rounds only . ok leteww . dari yg orang lain yg buat kurang kann . bila sume dah agak pancit , sume pakat rest . last2 sir sorang2 je yg lari . yaa tepuk ! tepuk ! sorak ! sorak ! sir memang awesome ! :D
bila dah setel , then sir give the tips . ahaa ! mmg patut pun , sir amal kan makan pisang then minum air yg dicampur garam sbb nak elak cramp . err patut laa ada energy lebih . x mcm kami2 sume yg dah sedia maklum tade apa2 tips . yaa , apa2 pun nak jugak try challenge sir for the next day our practice . insyallah

#kaki melecet . must sleep early for the next axtivity tomorrow at putrajaya . insyallah :)

kita sama jee

assalamualaikum :)
bila naik sem 3 . umur makin bertambah . yaa . must get ready for the title "20" dalam masa beberapa bulan lagii . haha . yaa . memang lah sekarang i'm 19 but well masa kejap je kan . sekarang nh , nak buat apa2 make sure buat cepat . kalau ada sifat suka bertangguh memang x lah . belajar pun kejap je rasa . hari2 cuma fikir kalau saya xctelly baru je start belajar *kes x sedar diri --' nak2 lagi bila ada intake baru masuk dalam rumah . paling oshem bila ada yg panggil "kak ika" heww ! bangga gak . ya ! ya ! dah mcm tua dahh . haha -..-'
paling x boleh lupa bila ada yg salam cium tangan , err . yaa sangat bagus tapi err segan lah sbb kadang2 ada yg body dorang lebih tinggi dari insan yg dorang panggil kak ika nh . hehe . u know , bila anda agak pendek sedikit then ada yg datang salam cium tangan anda then panggil anda "kak" , its look liked errr heww . tua dah aku ? or mak aii , segan nya . well tgk2 intake baru ingatkan diri sendiri masa mula2 nak start belajar dulu . bila jumpa kawan baru buat first time mmg tatau nak buatpe . yaa , nak cari kawan susah sangat kan . tapi try gak slow talk ngan member2 baru then dapatlah . nak cari kawan mmg senang tapi yg betul2 kawan mmg susah . yg penting jangan memilih kawan . well u know ? we all are same lah . even u are rich or poor . we still same :)
dont be arrogant person . yaa . maybe u are rich than your friends but doesnt meant you are perfect :)
bila dah belajar . sampai skang still ingat cakap sorang miss , kita sama je . ada kelebihan , ada kekurangan . yaa . maybe anda ada yg lebih kaya dari saya tapi who knows if anda x pandai nak baca al-quran kan ? x perfect gak kann then maybe anda miskin tapi sapa tahu anda lah yg terhebat , anda lah yg superb dari orang sekeliling anda :)
kaya , miskin anda , sume sama di sisi Allah s.w.t . yaa . kata2 miss banyak sedarkan saya . yaa . start from now , saya x kan jadi sorang yg jealous dekat sape2 . yaa . saya hanya nampak kelebihan dy , kekurangan dy x pun saya tau sedangkan saya tau dy pun x perfect jugak . mcm saya
masyallah . tuhan adil kann ? :')
oh yaa kawan . saya x memilih kawan . sape anda , dari mana anda . kita kawan yaa . boleh ? :')
jangan jadikan alasan sbb awak foriegner , awak x dapat kawan ngan saya . kejam sangat lah awak :'/

cerita sem 3

assalamualaikum
alhamdulillah , tanggal tarikh 16 april 2012 , bermula sem 3
sangat2 terbaek tapi err agak kureng sebab x dapat nak tengok result lagi , harap2 okay , mintak jauh dari repeat paper --'
btw , sem nh short sem je , well belajar just 3 months :)
then heww . boleh cutiii ^.^
well , sem 3 banyak dah jadi , kat rumah ada orang baru . err i mean new intake . okla . hope boleh ngam lagi rapat mcm gam gajah tu -..-
apa2 pun harap sem 3 makin hebat , makin mantop dann makin oshemm . err okla . tade mood . buat awak , sabar , nanti saya hadiakan something untuk awak . forgive for my mistake :-/ well for my first day today . banyak sangat happen . apa2 pun , just nak study hard lagi . subjek makin susah . well , must improve my english . tadi pun dah mcm blurr bila ada orang ajak speaking . haa . amek kau ! dah lama x speaking kann jadi laa camtuu . aduyaii
pape pun , dah agak sibuk nak on9 . bila cakap kat sorang member , boleh pulak dy kasi nasihat mcm nh

remember 4 my advice always-
when u study u must study smart n pray hard..
-dont play2 at inside class,u want play2 also u go to behind class right..
-respect 4 yr teacher
-dont fight with yr friend, n
-eat when u hungry..


errr . ada2 je kann ? terimakasih lah atas nasihat anda  oshem jugak . okla . mood dah tade . bye

betul ker ? betul ker ?

assalamualaikum again
errr betul ker x eh ? pss ! thanks again :)

1.Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek
Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.


2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.


3.Kalau lelaki kata: kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.
Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.


4.Kalau lelaki kata: eh….u call ekk?sori.ttdo td.
Maknanya: ye,memang kami tdo pon.


5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni…nanti i free i call u, kay?
Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.

6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.
Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je.x semestinye kene lawa.


7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macamana pun.
Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat tau tggu.


8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la…ada hal..
Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.


9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni…mcm tu..bla…bla. ..bla..
Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak somel ble mrajok.kihkihkih


10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what?
Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand musti tggi pnye.nk jage standard la kate kan.

usah mencari yang terlalu sempurna


Jika kamu memancing ikan... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga...setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu, & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu...
Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh...cukuplah sekadar keperluanmu... Apabila sekali ia retak...tentu sukar untuk kamu menambalnya semula... Akhirnya ia dibuang... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi...
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya... Janganlah kamu terlalu mengaguminya & janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya... Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu... Mengenyangkan - Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..?? Terlalu ingin mengejar kelazatan... KELAK.. Nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya... Lalu kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..?? Terlalu mengejar kesempurnaan... KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Lalu kamu juga yang akan MENYESAL..;)


# saya bukan bagus . bukan pandai . bukan alim . bukan baik segala yang dilakukan dan penah terguris harap dimaafkan :'/


puan mama yg memahami

assalamualaikum
cepatt je masa gerak kan . tinggal bape ari lagi cuti -..-
sesungguhnya masa cepat sangat berlalu
tinggal bape ari je lagi dapat stay kat rumah , kadang2 bila angin malas datang , nak je khabarkan pada orang tua saya bahawa saya sudah kureng rajin hendak ke kl --'
*ayat skema -..-
ohh ! tapi sabar tetap adaa , nak kejar cita2 yg utama :)
ada kat rumah x kemana2 pun , bagi saya cukuplah stay kat rumah je sbb nak balik kelate yg utama just nak bermanja ngan puan mama ngan tuan papa je , bukan nak kua date --'
so , agak malas lah sket nak kuar jika sape2 ajak , harap maklum yer ;)
oh ! pada sume pembaca blog merepek saya , nak saya khabarkan kat kelate skang asyik ujan je . tapi tape , best je punn . tadi maen hujan . wooo ~ after long time ago x maen ujan sbb amat2 x disukai oleh puan mama , tadi camna angin ntah , bila hujan ngan lebat turun , laju je pulak kaki melangkah ke luar rumah then mandi ujan . berjemur kan diri di tengah hujan nan lebat , rasa mcm segala benda dalam otak yg sedang berserabut , dah terbang melayang2 dahh :)
abes baju , abes seluar basah x dikira . mandi hujan . sengaja berjemur di tengah hujan sampai terketar badan , even xctelly dalam hati dan jantung berdebar nak masuk rumah sbb takut kena marah . tapi still buat derk . pandai pulak cari port sesuai nak men ujan pasal takut kena marah dek puan mama . tapi buat tadi rasa lega :D
sampai lah rasa badan sejuk sangat sbb kena angin , nak masuk rumah pun abes cari jalan sbb takut . yelaa . dah laa abes sume pakaian basah kannn -.-'
last2 , tade jalan len , terpaksa duduk kat luar rumah nak tunggu baju kering tapiiiii jeng jeng jengggg tetibe puan mama hulurkan towel . haha . oshem laa ma ! tau2 je putri sulung dy men hujan . yer . tetibe lak bagi towel . mmg memahami lah . nasib x kena marahh :))
suka jee tadi . hilang segala apa yg dirasa . yaa . banyak sangat pikir poblem . tatau apa yg patut buat . kata puan mama , makin besar makin banyak lah poblem . aishh . kadang2 memang tatau nak buat keputusan apa2 sekalipun . yaa . banyak hati nk kena jaga -.-
makin besar , makin banyak yg nak kena pikir kan ? kan ? em


sepanjang saya hidup , ramai dah saya orang yg saya jumpa , macam2 perangai , macam2 jugak ragam . nak jadi ngam bukan senang , kadang2 amek masa bertahun2 kenal . bila kenal pulak , mcm2 dah belajar . apa yg baek , boleh dijadikan pengajaran , apa yg buruk lak dibuang terus lah . yedak ? hehe . well , apa yg still saya ingat pesanan sorang kawan sampai skang , dy cakap
"kita hidup x perlu jadi hipokrit"
yaa . saya admit , x perlu nak jadi hipokrit bagai kan ? apa yg dapat ? jawab lah sendiri --'
arini saya nak awak tau yg saya adalah diri saya , saya x kan ubah diri saya sbb awak . sbb nak hiburkan , sbb nak gembirakan hati , paru2 , jantung awak tuu -..-'

# saya sorang manusia yg sangat2 biasa , saya x suka ber make up , saya x suka diri saya dijadikan perhatian . bagi saya , x perlu saya jadi famous , x perlu org like gambar saya dgn pujian "awak lawa" , "u cun laa" , bla . bla . bla --'
pliss laa . saya tamo , x nak dan x hendak ngan sume pujian tuh , bagi saya sume itu memalukan . dipuji oleh orang2 yg kadang2 x ikhlas pun puji anda . x ker memalukan ? lagi satu , x penah ker anda pikir apa yg dorang puji tuu ? part mana yg dorang puji tuu ? for me nak lawa2 biar lah utk husband je . yaa . saya x alim tapi biarlah , kurang2 saya ada cita2 nak jadi mcm tuh
# saya admit yg saya bukan sorang yg ikut fesyen semasa . bilamana kawan2 seangkatan saya sedang sibuk nak melilit kepala dorang ngan selendang yg berkalerful tapi saya masih menggunakn tudung bawal . hoho . biar lah . pakai camtu pun ada gak yg sukaa . errr riak2 . hehe *just joke
# saya pakai baju , pakai seluar apa yg saya rasa selesa okay . apa yg saya lekat kat badan saya sbb saya rasa selesa . bukan sesekali nak tarik perhatian orang suruh tgk , kadang2 bila pakai baju yg longgar , ada cakap saya selekeh tapi saya x kisah sbb saya tahu saya dah menutup aurat dan bagi saya orang cakap mcm tuh agak errr stupid sbb tatau mana okay mana tidak . x perlu lah ngan keadaan saya bertudung saya nak pakai baju tunjuk body . yaa , sangat memalukan bila tengok anda yg berbaju sendat , berlengan pendek , tapi bertudung , x usah lah sayang . malu saya tengok nak2 lagi bila lelaki bersiul mahu mengurat anda . saya langsung x jeles oke , cuma sangat2 malu ngn cara anda , kadang2 nak je pegi tegur anda yg seperti tu . moga2 anda yg seperti itu akan berubah . aminn
# saya sorang yg malas dan sangat x suka layan benda bodoh , jangan laa buat lawak bodoh , cakap bodoh depan saya yaa . memang sah2 saya x layan . x caye tanya sape2 yg rapat ngan saya --'
# yaa , saya student kolej islam . skang sangat suka memakai jubah , skang sangat2 menjaga perlakuan , adab dan segala2 nya . lantak lah jika anda nak kata saya berubah apa sume . saya x kisah sbb saya suka ngan diri saya skang , saya berubah utk diri saya , bukan untuk diri anda . anda suka atau tidak itu anda punya pasal --'
# bila saya cakap saya x kisah , bila saya cakap saya bagi kebebasan , bila saya cakap x nak , bila saya cakap apa2 thats mean itulah yg saya maksudkan . aishh . jangan buat2 x paham , jangan buat2 tanya berulang kali lah , x sukaaa ~ 
apa2 hal pun senang cakap saya x mcm orang lain . jangan lah nak sama2 kan saya ngan pompuan len , pliss la yer . saya x sama dan x kan sama 

ini fakta ;)

PEREMPUAN KENA TAHU : lelaki yg benar² mencintai anda tidak akan membiarkan anda pergi , tidak kira bagaimana sukar keadaan sekalipun .
LELAKI KENA TAHU : seorang wanita yg benar² mencintai anda akan memarahi anda utk byk perkara , tetapi masih terus menerima anda seadanya walaupun anda telah menyakiti hatinya .


sekadar semangat

(◠‿◠) saya pernah SETIA,
tapi DIDUAKAN..(╯︵╰,)
(◠‿◠) saya pernah PERCAYA,
tapi DIKHIANATI..(╯︵╰,)
(◠‿◠) saya pernah MENCINTAI,
tapi DISAKITI..(╯︵╰,)
(◠‿◠) saya pernah MEMILIKI,
tapi akhirnya KEHILANGAN..(╯︵╰,)
(◠‿◠) saya pernah JUJUR,
tapi DITIPU..(╯︵╰,)
(◠‿◠) saya pernah BERHARAP,
tapi harapan tu cuma SIA-SIA..(╯︵╰,)
-tapi tapelah saya bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang :')


#jangan sia-siakan seseorang yang kini ada disisimu, yang telah setia memilihmu. cintailah dia, siapa tau dia-lah jodohmu :)

after one week

assalamualaikum
after one week tak ngadap lappy , tak story , tak merepek kat sini , alhamdulillah , lastly dapat gak :)
after one week , saya kenal awak
tapi
cinta tak boleh dipaksa kan ? kan ? kan ? kaannnn ?
awak memang baek bila sanggup layan saya yang suruh awak buat macam2 -.-'
awak memang mengada2 bila nak suruh saya masak dan sediakan minuman buat awak
awak memang romantik bila menyanyi sambil buat aksi romantik dekat park kete bila kite kuar sesame . even saya asyik gelak je bila awak buat aksi tu tapi tetap awak buat donno gak . alahaiii . layan jelaaa ~
awak memang sengal bila salu paksa saya makan je sepanjang ada ngan awak
awak memang memaksa bila tetibe suruh saya timbang berat badan bila kite kuar
awak memang perangai keanak2 anakkan bila pantang tgk tedy bear yg comel lagi kiut itu , kata awak , awak suka sangat benda tang tuh . hey ! sape laki sape pompuan nh haa ? --'
awak memang sorang yg sweet bila suka sangat makan coklat . alahaiii
awak memang unik bila alergi ngan daging -..-
awak memang sengal bila suka maen sorok2 bila pegi pasar malam . mcm org hilang anak saya cari awak tapi ngan muka ngan tersengih tetibe muncul . geram ? yaa ! toksah cite laa
well , seminggu kenal awak mcm2 saya tahu tapi kenal lama , kenal kejap , cinta memang x leh nak dipaksa kan ? insyallah andai lah jodoh kita ada , akan ada la kan ? :')
apa2 perasaan memang x leh paksa an ?
insyallah ada jodoh ada laa kan ? saya harap awak paham , apa2 pun x leh dipaksa

# selamat ulang tahun ke 19 buat sorang sahabat
tahun nih saya tak jadi orang first , tak jugak nak jadi orang last
sekali sekala biar lah saya jadi yg tengah kann ? :)
hak milik kekal syafiqah zuhari