= ceritasayastory.blogspot.com: May 2012 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

moga awak kembali

assalamualaikum
hari nh dah hari ke berapa beliau senyapkan diri , apa2 jadi dy tetap kawan saya yang selalu tarik tangan , yang selalu membebel bila saya berjalan kat tengah2 panas , bila saya main hujan . yang selalu bekalkan saya makanan sbb nak saya naik berat badan -.-
yang penah saya sepak beliau dengan buah kelapa , biar pun sakit , beliau hanya tersenyum dan errr kejar sbb nak marah . yaa . memang teruk . beliau memang ikhlas , sanggup berbelanja biarpun saya x mintak . yang sanggup hadapi pape sebab kawan , bila fikir , x semua ikhlas macam beliau
so , terimakasih awak :)
tapi , arini sume dah x sama . aritu kami gaduh , saya tinggikan suara pada dy . malam tu mcm2 saya cakap , satu per satu perangai dy saya ungkit , saya biarkan dy menangis , saya buat bodoh , buat x dengar bila dy merayu , mintak maaf , bila dy nak peluang kedua pun saya x bagi . bagi saya . apa yang dy dah buat memang x dapat saya maafkan . tapi bila fikirkan balik , dy x kejam mcm orang yang dah buat kejam kat saya sbb dy x penah langsung main2kan perasaan saya . tapi yela bila dah benci , segala salah silap akan dicari . malam tu saya kejam , dy text langsung x dibalas , contact num pun saya block sbb x nak dy call , saya biarkan dy . saya marah . saya benci . saya x fikirkan perasaan dy . tapi dy cari jalan lain , dy call pakai num lain . dy terus merayu , mintak maaf . saya letakkan nset jauh dari telinga . yaa ! saya x nak dengar suara dy . saya x nak bagi peluang , x nak jumpa , x nak contact dan x nak tahu apa2 pun pasal beliau . saya biarkan , saya abaikan :'(
malam tu , malam terakhir , saya abaikan dy , langsung x nak ada pape ngan dy
malam terakhir , kali terakhir saya contact beliau . keesokkan ari , beliau operate jantung
beberapa ari kami tengah gaduh , beliau penah beritahu tetang penyakit beliau tapi saya x endah , kata beliau , agak kronik tapi x jugak saya endah , saya biarkan . x peduli
malam itu malam terakhir , ke esokkan ari , beliau dimasukkan ke hospital , nak operate jantung . lepas dari malam tu , sampai hari ini , langsung x dengar khabar beliau . yaa ! hati manusia yang keras pun akan jadi lembut gak nak2 lagi saya yang pompuan . sekarang , hanya mampu berdoa . saya langsung x dapat nak contact beliau . lost num :'(
dah try ingat tapi x dapat . kali terakhir text beliau , beliau mintak ampun dan maaf andai operate tu x berjaya tapi saya abaikan . beliau juga ada cakap akan datang cari saya jika operate tu berjaya tapi sampai hari nh , after beberapa hari , beliau masih senyap
yaaa kawan . saya berdosa ngan awak . buat pertama kali saya jadi orang yang x punya perasaan . saya buat derk , saya abaikan , saya x endah akan awak . x layak kan saya jadi kawan awak ? saya x tau sape yang ajar saya jadi kejam macam nh
sekarang awak dah tade , macam mana awak sekarang ? awak ok tak ? kurang2 text laa bgtau saya . yaa saya kejam kan ? ampunkan saya awak :'(

p/s : sampai hari ni masih menunggu khabar beliau , jauh di sudut hati mohon agar semua berjalan lancar . yaa . betul kata orang . bila ada yang hargai , ada yang sayang , tolonglaa bersyukur , tolonglaa genggam jagan biarkan terlepas sbb bila dah tade memang sakit . yaa if tade then awak still dapat contact tak mengapa laa tapi bila betul2 dah tade di dunia nh nak buat mcm mana ? doa ? nangis ? yaa . tu je dapat buat sbb sume dah x kan kembali pada asal . hargai sape2 pun ada di sisi . jangan pernah kecewakan . selagi hidup , selagi tuh laa berharga


sampai sini je


assalamualaikum
after a long time x update , skang memang kena update . banyak dah jadi , dah besar2 macam nh lagi macam2 dah jadi , macam kata puan mama , apa yang dah jadi , kena fikir elok2 . dah besar , segala keputusan yang bakal dibuat , sendiri2 akan tanggung :)
pesan puan mama dan puan umi sekarang dah lekat kuat2 dalam kepala , kata mereka , x elok main2kan perasaan orang dan yang penting jangan paksa diri . kelak , diri sendiri akan terseksa . yaa . mmg betul . apa2 yang akan jadi kena kuatkan semangat . tape . kan masih lagi muda :D
lepas macam2 benda buat , sume x menjadi , saya x nak jadi kejam . apa2 pun saya dah cuba tapi x dapat . saya memang kureng sikit bab2 nak buat kejam kat orang even ada sorang member cakap saya suka buli beliau bila jumpa . nasib lah , sape suruh jadi pemalu sangat , kan dah kena -..-
apa2 yang kita buat sepanjang x sampai setahun kita kenal mmg indah tapi x dapat nak diterima dek hati saya . yaa . saya cakap face to face awak x nak terima , sekarang saya update je kat sini . nak awak tahu . maaf . cara saya agak kejam tapi ini untuk kebaikan awak terutama nya .
well kadang2 , berdiam diri lebih baik kan ? :')
apa2 yang jadi , rasa sayang memang x boleh paksa . terimakasih buat sesape yang bagi nasihat . dari saya seksa diri saya , seksa perasaan awak , better kita tade apa2 . yaa . lebih baik begini . hati saya pun turut senang gak
saya ikut jalan saya , awak ikut jalan awak . nasihat puan mama x boleh nak bantah :D
terima kasih tuhan , saya suka rasa bebas nh :')

selamat hari mama

assalamualaikum
sejak besar2 nh ada hobi sengal sikit , suka menjerit even ada kat orang ramai like mall , semalam pun buat gitu sampai kena tarik pipi . aishh ! lagi memalukan bilamana orang sekeliling tengok sambil tersenyum . aiyaa . da x boleh nak kontrol perangai nan satu nh . nasib baik lagi sbb buat perangai x betul nh kat negeri orang . hehe . i mean kat kuantan meyh , not kelantan :)
semalam 13 may , hari ibu . tapi ada kat kuantan , x dapat nak wish kat puan mama face to face -.-'
semalam just pegi mengketedarah pizza kat kuantan parade , bila duk layan makan pizza , dorang asyik duk ulang tayang pasang lagu nh haa . tatau apa tajuk tapi lirik dia macam nh
"oh mamaaa , i love uuuuuuuuu . . . ."
banyak kali meyh duk ulang tayang lagu tu , seriuss ingat puan mama teruss . nasib anak sulung je , kontrol macho x nangis . hehe . then tengah2 makan tu salah sorang akak pizza datang then bagi sekuntum bunga kat para ibu yang tengah duk makan pizza . dekat bunga tu , ada ayat yang agak awesome dy letak , haa , ayat nh haa
"happy mother day, you light up my life"
awesome kan ? :)
lepas makan , terus text puan mama nak wish then nak say sorry sbb x dapat celebrate tapi jawab puan mama
"mama x kisah sbb bagi mama hari2 hari ibu , mama salu ingat anak2 mama , kot anak2 je yang x ingat mama"
err alaa emo je rasaa
pstt ! anak mama nh saluu je ingat mama laa :)
mama the best ! i love u more and more ! first time tulis ayat macam nh dan ia betul2 special ! bukan untuk orang bukan muhrim , first untuk mama :')

gambar yang berabad lama nyaa --'

well , apa2 pun berhujung minggu di tempat orang kadang2 boleh jadi sangat best tapi lagiii best bila kat tempat sendiri kan , sudah selesai tugas kat sini , akan balik ke tempat asal :)
x sabar nak jumpa orang2 tersayang kat sana ^.^

#terima kasih buat sorang kawan kerana layan kereneh saya kat sini . terima kasih dan terima kasih

gara-gara google translate

assalamualaikum
berita hari ini :)

di international islamic college (iic) ::
 apabila pelajar non-malay yang mengambil subjek bahasa melayu,dan ingin men translatekan ayat " nasi kerabu ",ianya menjadi
" RICE TO WEDNESAY " atau " NASI KE RABU "

#abis rosak bahasa ibunda gara-gara google translate T.T

well , first dengar tadi asyik gelak je . aishh ! kelakar pun ada , tuh laa bila anda lantik "google translate" jadi cgu anda . hehe . kan ada2 je silap salah kann . apa2 pun macam bahan gelak je bila dengar , dah macam hilang stress , serabut ngan assigment , nak je jerit , say alhamdulillah pasal assigment dah submit dah tadi . skang masa untuk oliday laa . yeah ! will going to kuantan tomorrow :D
jengjeng , x sabar sangat dah nak jumpa orang rumah :)

today

today


tape , keep doa and tawakal kan ?
ada awak , ada laa
insyallah

i'm sorry but i love you

assalamualaikum
tadi layan you tube then terdengar new song from najwa latiff
yaa . admit , bila dengar lagu nh sure we will remember someone . so , this song for you :')
i'm sorry but i love you :-/


hak milik kekal syafiqah zuhari