= ceritasayastory.blogspot.com: gara-gara google translate Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

gara-gara google translate

assalamualaikum
berita hari ini :)

di international islamic college (iic) ::
 apabila pelajar non-malay yang mengambil subjek bahasa melayu,dan ingin men translatekan ayat " nasi kerabu ",ianya menjadi
" RICE TO WEDNESAY " atau " NASI KE RABU "

#abis rosak bahasa ibunda gara-gara google translate T.T

well , first dengar tadi asyik gelak je . aishh ! kelakar pun ada , tuh laa bila anda lantik "google translate" jadi cgu anda . hehe . kan ada2 je silap salah kann . apa2 pun macam bahan gelak je bila dengar , dah macam hilang stress , serabut ngan assigment , nak je jerit , say alhamdulillah pasal assigment dah submit dah tadi . skang masa untuk oliday laa . yeah ! will going to kuantan tomorrow :D
jengjeng , x sabar sangat dah nak jumpa orang rumah :)

No comments:

Post a Comment

hak milik kekal syafiqah zuhari