= ceritasayastory.blogspot.com: June 2012 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

terima kasih awak

kata orang tak kenal maka tak cinta
tu kata orang , kata saya lak , tak kenal maka tak tahu :)
saya tengok awak je , nak tegur memang tak la sbb saya mmg sedikit pemalu nak2 lagi ngan lelaki yang tak kenal . awak tak hensem . okay ! saya jujur . tapi ya boleh la tahan dan yang penting . awak pun orang pantai timur . ohhh ! sukaa :D
bila jumpa pun selalu main mata je . awak tengok saya , saya tengok awak . tak pernah nak cakap . tapi tape , saya okay . selesa je . yaa ! buatpe nak menggatal kan ? tak payah nak jadi macam tu kan . lagi selesa macam ni
awak tinggi , saya pendek . awak suara garau , saya suara merdu . err . okay . perasan . hee . bila orang jumpa awak , mcam2 dorang cakap , saya cuma senyum . bukan nak back up awak pun . yaa ! buatpe nak back up kan ? kenal pun tak . tapi err series ! saya suka awak :)
saya suka awak dan saya sangat2 suka bila saya dapat dengar awak baca al-quran . masyallahhh ! indah sangat suara awak . dengan tajwid , cara bacaan awak yang sangat buat saya sebak mmg susah nak lupa . emm susah kan nak cari lelaki macam tu sekarang ?
sejak hari pertama kenal , mmg tak pernah cakap pun sampai laa satu hari , saya ada group discusion . awak lak salah sorang group mmber saya . hari tu saya g lewat , dah sampai . awak dah ada kat sana . oh okay ! saya stedy je pun . tgk awak yg macam nak marah je pun saya still slumber . yaa . pegi je duduk dalam group tu then buat apa yang patut . yaa ! jadi perangai sendiri je la . langsung tak kontrol perangai depan awak . even saya suka awak pun . buatpe nak menggedik dengan awak kan ? saya dah ada yang punya waktu tu . yaa . setia je je saya dengan beliau yang ada dalam hati waktu tu :')
tetibe ketua bagi salah satu tugas kat saya dan errr saya cukup2 tak suka ngan tugasan yang dapat tu tapi nak tak nak pun buat jelaa tapii err haa paham2 la bila dah tak suka , buat pun sambil lewa je kan ? tengah2 saya buat tu , awak tengok saya dan mengucap cara saya buat keje . kata awak . benda yang saya buat tu tak lawa . saya terus tengok awak dan membebel . tetibe , awak ambil sume tugas saya dan awak siapkan . errr okay . terdiam kejap -.-'
apa2 pun . tu la buat kali pertama kita bercakap kan ? tade laa sweet bagai tapi tape lah . tak mintak pun semua tu sekarang awak ada dekat lain , saya pun dekat lain . tadi saya on fb tau , tgk fb awak . err kadang2 stalk page awak pun okay je kann ? hehe
dan apa yang saya dapat ? satu senyuman bahagia , satu senyuman lebar . sekarang awak sedang buat keje amal kat rumah anak2 yatim . insyallah , segala apa yang awak buat tu akan dapat keredhaanNya :')
saya cerita semua tentang awak hari ni bukan sbb saya suka awak , tapi sbb saya kagum ngan awak . insyallah nanti nak jugak saya jumpa insan yang macam awak . cukup2 la apa yang dah saya dapat sebelum ni cukup2 menguji saya . tuhan je yang tahu . insyallah , sekarang saya bahagia ngan cara saya . awak tahu ? kalau dulu saya mcm bodoh sbb ingat apa yang dah jadi , sekarang tak lagi . sbb apa ? sbb awak dah banyak sedarkan saya apa yang lebih penting dalam hidup ni . yaa . ilmu dan amal :)
tanpa ilmu , tade orang pandang kan ? dan dengan amal la hidup akan lebih bahagia . awak ! saya nak jerit yang apa yang saya buat kat beliau yang tak pernah hargai saya dulu tak kan saya pandang dah ! terima kasih sbb awak dah sedarkan saya banyak perkara yang dah jadi mmg ada hikmah . walau awak ngn saya bukan ada pape sekalipun . tetap nak say tans :')
kadang2 bila saya tengah sedih , saya kena bahagiakan orang sekeliling saya kan ? dengan cara tu , saya pun akan turut bahagia gak dan kadang2 saya kena jadi selfish bila kena biarkan orang yang tak pernah hargai saya kan ? yaa ! rugi tak . menyesal pun tak

result punya cite

assalamualaikum
alhamdulillah :')
tatau nak buat macam mana lagi , nak je lompat tinggi , gelak , senyum , sengih bila tengok result tadi
alhamdulillah ada peningkatan . syukur sangat
even belajar selama 3 bulan tapi hasil yang dapat dapat buat diri nie jerit sbb hepi :D
haa ! sape cakap bila otak berserabut , tengah tension pun pointer tak boleh naik haa ? -.-
asal pandai bahagi poblem ngn study , insyallah dapat kan
tak di nafikan , before exam banyak sangat benda dah jadi , tuhan je tahu . nak kena buat itu , buat ni , macam2 sampai ada yang kena lepaskan but alhamdulillah semua berbaloi
pss ! terima kasih sbb biarkan saya sendirian setiap hari sbb tu buat saya lebih berusaha nak forget awak . saya buat yang terbaik ! tade awak pun tape lah , sorang2 pun okay pe kan ? sampai masa insyallah ada teman gak :')
terima kasih buat keluarga , yang duduk jauh . tiap waktu akan text wish luck , bg ucapan
buat kawan seperjuangan lak yang selalu tolong . even kenal pun tak lama . punn terima kasih gak . buat kawan sebilik . yang selalu study sekali , yang selalu teman makan , yang selalu main game sesame . terima kasih atas segalanya kawan :')
aish ~ buat ucapan bagai dapat anugerah lak pulak . hee . tapi just nak share rasa je . apa2 pun insyallah nak upp lagi for next sem . wish me luck yaa
well , hari ni dah last semester break . macam2 dah jadi . alhamdulillah lak semua baik2 je
esok dah jadi hari baru . semangat baru nak lebih berjaya :)


dah genap setahun daaa

assalamualaikum
alhamdulillah , ari ni dah genap setahun dah :')
oh pliss ! jangan fikir yang lain yaa . tade nya genap setahun sbb benda yang lain -.-'
arini , err yes ! dah setahun jejak kaki dan study kat international islamic college !
setahun lepas , start tarikh ni , sume dah berubah :)
dari seorang student yang baru 2 weeks pegang title student form6 ambil keputusan yang akan berhijrah at the new place , new culture , and well new for everything :)
dari sorang yang tatau pape , sorang yang sahut cabaran beberapa orang yg beliau sayang , beliau pegi continue study . yaa . even dari hati memberontak sbb x nak pegi kolej islam tapi sbb cabaran punya pasal , try jela -.-'
bila sampai sana , hati tak keruan bila tgk most of the student wearing tudung labuh like ustazah . yaa ! rasa nak lari balik sbb takut if must do the same thing if study at that college
tapi bila tgk layanan , hati cakap
"yaa , it's okay . my new life"
after siap for sesi pendaftaran , must go and survey my hostel . for the first time , nak jauh ngan family . for the first time nak stay hostel , nak share bilik with another person that i do not know . still remember when otw nak pegi hostel , my mum always asked and asked this question
"kakak okay x ? x rasa nak nangis ?"
omg ! just senyum then jawab that
"i'm okay la ma"
when arrived at my hostel , survey memana rumah yang okay nak duduk . cari dan cari . ulang alik naik tangga yang ada 3 tingkat tapi x tinggi sangat tu tapi err kalo dah jatuh sah2 akan sakit kott -.-'
lastly , rumah yang ada kat tingkat 2 jadi pilihan , yaa macam okay sbb duduk tengah2 kann . bila masuk . find the suitable bedroom . lastly . salah satu dari 3 bijik bilik yang ada jadi pilihan hati :')
bila masuk , jumpa orang yang x penah2 jumpa . lantas introduce myself . yeah ! dapat kawan . yg paling mantop sbb dapat 10 org sekaligus dalam one day . awesome kan ! after that , tiba masa nak berpisah ngan family . yaa . hati jadi keras mcam batu , langsung x nangis but senyum bila family peluk , wah ! bagusss kann ? haha
then , tinggal sesorang . ngan 9 lagi manusia yang x kenal . tapi yaa . nak tak nak . they are my new friend lah tapi yaa still remember when all of them sombong gila at the first time . so , all of us just do our own xtvt . yaa . kemas baju . well syukur alhamdulillah for my choice nak pegi kolej nie pasal disebabkan masuk kolej nie la , koleksi baju kurung saya bertambah ! hee . well , sume yang jadi ada hikmah kan ? :')
after that , memasing introduce diri . yaa . macam2 tempat , macam nama kenal . yg paling awesome when know that some of them take the same course with me ! yaa , paling best
well , 26 jun setahun yg lepas kami sem 1 but for this time , we are 3 sem dah . just wait for nex week for our sem 4 . insyallah . dapat apa yang diimpikan . even sepanjang kenal , many things that happen . until now , just have 7 from us yang still continue study . another 3 dah tade . sebab apa ? kami la yang tau 
kat sini kenal erti kawan , kenal erti susah , kenal erti bahagia , kenal erti bersama
insyallah , dalam masa setahun lagi , will finished our diploma :')
but , sometime still think what will happen if not continue study at here , still jadi student form 6 ke ? still dapat kawan ngan awak ke ? still dapat ngan awak ker ? apa yang dah jadi ngan kita sure x kan jadi ker if saya stay dekat awak ? bila fikir , sampai bila2 x kan jumpa jawapan pun but ntah laa . allah know the best for us kan ? yaa la , He the best Creator kan ? tade sape yang salah kan ? kan ? -.-








psss ! sepanjang kenal , antara xtvt yang penah kami buat :')
err owner blog mesti nak kena ada okay :D

anda memang istimewa

awak tau tak ? awak istimewa sangat2 :D
sebab apaaa ? ahaa !

sekurang-kurangnya ada 5 orang di dlm dunia ni menyayangi anda dan sanggup mati bersama

sekurang-kurangnya ada 15 orang di dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara

sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda

senyuman daripada anda boleh membawa kebahagian kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai anda

setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum tidur

anda amat bermakna dalam kehidupan seseorang

kalau bukan kerana anda , seseorang itu takkan dapat hidup dengan bahagia

anda seorang yang istemewa dan unik

seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda

apabila anda membuat kesilapan besar , yang sangat besar , ada hikmah di sebaliknya

sampai sini je

assalamualaikum
bila tengah down , tak dapat buatpe . hanya diam . kadang2 fikir yang dah macam diri nie ada sorang2 je kat dunia . tade family , kekasih mahupun kawan . yaa . i'm only one . bila org tengok , org nilai , ramai dan semua bagi ayat ni
"untunglaa , org tengah bahagia"
"untunglaa , ada org sayang dia"
malas nak bertekak , malas nak cakap banyak2 , cuma senyum . yaa . lantakla apa yang nak cakap kan ?
 orang cakap senang , apa yang rasa , kita je kan ?
awak kawan saya kan ? awak la yang janji nak stay ngan saya kan ? awak puji saya , cakap saya yang baik2 kan ? awak cakap itu dan cakap ini . alhamdulillah waktu awak cakap saya macam2 , saya langsung tak terbuai . yaa . saya cuma senyum dan fikir awak dah terlebih gula2 kan saya ngan cakap awak -.-
saya diam . saya sedar
awak cakap nak kawan , saya cakap x nak . awak rayu2 . saya senyum dan mengeluh . yaa . mudah sangat saya terima awak lagi . even jadi kawan pun . lagi sekali
saya diam . saya sedar
mula2 awak kawan , selalu je ada kan ? x lengkang pun tapi lama2 awak dah jauh . positif think saya cakap tape lah , maybe awak pun sibuk . macam saya sibuk gak kan ? tape la awak , saya paham dan lagi sekali gak
saya diam . saya sedar
awak cakap kawan saya kan ? tapi kenapa bila awak susah , baru awak nak text , baru awak contact sbb nak mintak tolong . tapi tape . positif think saya cakap yang awak kawan saya , buatpe saya nak berkira kan
saya diam . saya sedar
awak tau , kenal awak dah lama . saya selalu perhatikan awak . dah macam tau pun perangai awak . apa awak buat dan yang silap , awak mintak saya tegur . lantas kata2 maaf keluar dari mulut awak . awak gak mintak peluang nak jadi lebih baik . tak nak ulang silap lagi . peluang dan peluang .
awak tau ? ramai yang saya kenal mintak peluang ngan saya nak baiki silap dorang . tape . saya tak kedekut . saya bagi , yaa . manusia mudah buat silap . macam saya gak kan ?
sekali , lagi dan lagi peluang yang awak mintak . dalam diam2 saya mengeluh . berapa banyak lagi peluang awak nak ?
saya diam . saya sedar
awak . kali ni saya nak jujur , nak cakap yang saya dah tak tahan ngan cara permainan hati awak . awak guna dan cari saya bila perlu . kadang2 boleh sampai nangis sbb rasa sakit sangat . dah cuba sangat nak jadi baik . tak nak fikir tapi hati saya dah tak tahan
awak , saya mintak maaf , saya dah tak mampu nak stay ngan awak even sebagai kawan , bila awak baca coretan ni pun , jangan penah contact saya atas apa2 alasan sekalipun yaa . lepas ni saya dah tade dah . saya dah tak nak ada pape pun dengan awak . buat kali pertama buat awak
selamat tinggal dan terima kasih

panas punya cite :)

Cerita untuk Hari Ini.

Bila Kita Nak Dia and Dia pulak Tak nak Kita.
Bila Kita Dah Berpunya Baru terhegeh2 nak cari Kita.

Orang Dh Setia , Orang Dh Sayang , Orang Dh Jujur , Orang Dh Ikhlas Itu Jaga Lar baik2 Nie Permainkan Perasaan Orang. Apa Fikir Hati Nie Boleh Main Format2 Ke Pastu Pi cari Laen. Bila Ko kene Tinggal salahkan Dia. Wei2 Apa Yang Pernah Kau buat orang Akan Datang Kau Kene balik. Nak kata Kau Hati BINATANG bukan Still Manusia gak. Umur Dah Besar panjang Otak letak Kat Bontot. Kalau tak Geti nak Bercinta Jangan Nak pandai2.

Bila Dah Kena Tinggal Mula Lar cari Orang Lama. Itu Pun Kalau Orang lama Tue Masih Hidup. Orang Dh Betul2 sayangkan kau jaga lar baik2. Apa Fikir Senang ker nak cari orang mcm tue. Pastu Kau Cari Orang laen yg setia dengan kau di buang And Kau pulak Kena Buang Akan Datang pastu cakap Susah nak Cari orang Setia. WEI Kau yang sebenar Orang paling BODOH dalam dunia Nie. Harap je Ada Mata And Hati Tapi BUTA.

Buka Lar Mata tue. Buka Lar Hati Tue. Buang Lar Ego Tue. Kau Simpan pon Tak De Guna Buat Binasa Diri je. Peluang Sentiasa Datang Tapi Kau Jer tak Nampak. Nak cari yang Sempurna yang Tak Sempurna Di buang. Semua manusia Tak Sempurna La. apa Yang Sempurna Tue ada Wings Leh terbang sana Sini..? Ada Tanduk..? Bangang!.
Hensem ke Tak Hensem Ke , Lawa Ke Tak Lawa Ke Itu Berlakang Cita. Yang Penting Hati. Kalau Muka Je perfect Tapi Tak De Harga Diri Nak buat apa. Bagi anjing Pon Tak Nak. Nie Ayat Untuk penyedaran Semua Orang. Dulu Boleh lar Main cakap lembut2. Sekarang kene Kasar2 baru Dengar.

Ayat Di atas untuk Megubah Hidup anda. Bukan menjahanamkan Anda. baca dan Fahami Erti Apa Itu Cinta. Jangan Nak Main test2 je apa Fikir Heart LAB ke.


# nengok dalam fb tadi terus amek , panas punya status meyh . agak2 kalo jual laku tak ? -.-'

last class

assalamualaikum
burppp . alhamdulillah for the murtabak yang entah bape bijik masuk dalam perut :D
yummy lah ! dah lama x pekena murtabak T.T
alhamdulillah atas rezeki malam nie :)
oh yaa ! perut kenyang , hati pun riang nak2 lagi bila on9 pesbuk tadi dapat pic nie . yaa . pic for the last class :')
clas english :)


oh yaa , sory for pic yang x bape nak jelas . tapi tape . boleh buat kenangan :')

last day for sem 3

assalamualaikum
alhamdulillah , hari ni dah last belajar . err i mean for sem 3 la . then next week dah pun final exam . oh yaa ! wish me luck yaa :)
tadi macam biasa , just salam then mintak ampun maaf kat sume classmate . tiap2 kali nak exam sure ingat time spm dulu . yaa . mmg x boleh nak forget punn :-/
time spm mmg toksah cite la . mmg kena sabar , jaga kelakuan then bla . bla but after the last paper time spm . mmg x boleh lupa bila macam nie la jadi nya :D





okay , thats my baju sekolah yang sampai sekarang still simpan . x nak lah buang :)
sayanggggg beribu kali sayanggggg :D
okay , entri this time bukan apa , just miss that moment lah . dalam mood nak exam mmg akan teringat . thats all , still banyak nak kena study , nak kena remind balik :-/
ohhh ! kuatkan lah ingatan ini , janganlah benda yang susah masuk nanti and the most important , kuatkanlah mental dan fizikal yang x bape sihat sekarang

#kena marah dekat parents bila x call dorang lansung T.T
ohh , anak mama bukan sombong tapi double sibuk
hak milik kekal syafiqah zuhari