= ceritasayastory.blogspot.com: dah genap setahun daaa Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

dah genap setahun daaa

assalamualaikum
alhamdulillah , ari ni dah genap setahun dah :')
oh pliss ! jangan fikir yang lain yaa . tade nya genap setahun sbb benda yang lain -.-'
arini , err yes ! dah setahun jejak kaki dan study kat international islamic college !
setahun lepas , start tarikh ni , sume dah berubah :)
dari seorang student yang baru 2 weeks pegang title student form6 ambil keputusan yang akan berhijrah at the new place , new culture , and well new for everything :)
dari sorang yang tatau pape , sorang yang sahut cabaran beberapa orang yg beliau sayang , beliau pegi continue study . yaa . even dari hati memberontak sbb x nak pegi kolej islam tapi sbb cabaran punya pasal , try jela -.-'
bila sampai sana , hati tak keruan bila tgk most of the student wearing tudung labuh like ustazah . yaa ! rasa nak lari balik sbb takut if must do the same thing if study at that college
tapi bila tgk layanan , hati cakap
"yaa , it's okay . my new life"
after siap for sesi pendaftaran , must go and survey my hostel . for the first time , nak jauh ngan family . for the first time nak stay hostel , nak share bilik with another person that i do not know . still remember when otw nak pegi hostel , my mum always asked and asked this question
"kakak okay x ? x rasa nak nangis ?"
omg ! just senyum then jawab that
"i'm okay la ma"
when arrived at my hostel , survey memana rumah yang okay nak duduk . cari dan cari . ulang alik naik tangga yang ada 3 tingkat tapi x tinggi sangat tu tapi err kalo dah jatuh sah2 akan sakit kott -.-'
lastly , rumah yang ada kat tingkat 2 jadi pilihan , yaa macam okay sbb duduk tengah2 kann . bila masuk . find the suitable bedroom . lastly . salah satu dari 3 bijik bilik yang ada jadi pilihan hati :')
bila masuk , jumpa orang yang x penah2 jumpa . lantas introduce myself . yeah ! dapat kawan . yg paling mantop sbb dapat 10 org sekaligus dalam one day . awesome kan ! after that , tiba masa nak berpisah ngan family . yaa . hati jadi keras mcam batu , langsung x nangis but senyum bila family peluk , wah ! bagusss kann ? haha
then , tinggal sesorang . ngan 9 lagi manusia yang x kenal . tapi yaa . nak tak nak . they are my new friend lah tapi yaa still remember when all of them sombong gila at the first time . so , all of us just do our own xtvt . yaa . kemas baju . well syukur alhamdulillah for my choice nak pegi kolej nie pasal disebabkan masuk kolej nie la , koleksi baju kurung saya bertambah ! hee . well , sume yang jadi ada hikmah kan ? :')
after that , memasing introduce diri . yaa . macam2 tempat , macam nama kenal . yg paling awesome when know that some of them take the same course with me ! yaa , paling best
well , 26 jun setahun yg lepas kami sem 1 but for this time , we are 3 sem dah . just wait for nex week for our sem 4 . insyallah . dapat apa yang diimpikan . even sepanjang kenal , many things that happen . until now , just have 7 from us yang still continue study . another 3 dah tade . sebab apa ? kami la yang tau 
kat sini kenal erti kawan , kenal erti susah , kenal erti bahagia , kenal erti bersama
insyallah , dalam masa setahun lagi , will finished our diploma :')
but , sometime still think what will happen if not continue study at here , still jadi student form 6 ke ? still dapat kawan ngan awak ke ? still dapat ngan awak ker ? apa yang dah jadi ngan kita sure x kan jadi ker if saya stay dekat awak ? bila fikir , sampai bila2 x kan jumpa jawapan pun but ntah laa . allah know the best for us kan ? yaa la , He the best Creator kan ? tade sape yang salah kan ? kan ? -.-








psss ! sepanjang kenal , antara xtvt yang penah kami buat :')
err owner blog mesti nak kena ada okay :D

No comments:

Post a Comment

hak milik kekal syafiqah zuhari