= ceritasayastory.blogspot.com: ILOVEYOU RAMADHAN Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

ILOVEYOU RAMADHAN

assalamualaikum
I LOVE YOU RAMADHAN ! :')
alhamdulillah , hari nie , tahun nie , dapat jugak rasa ramadhan buat lagi sekali
syukur sebab umur panjang lagi :')
like last year , this year pun sama gak , dapat balik kg 2 days before raya je . nak buat macam mana kan ? nak mengamuk pun bukan okay jugak . sabar jelaa
cuma bila berpuasa kat tempat baru nie , I means kat kawasan rumah yang baru nie , rasa nya sangat awesome dan jugak syahduu :'(
yelaa , kalo last year , stay kat hostel kat apartmen sri kuching tu majoriti penduduk sana bukan melayu dan islam . so , hari2 puasa pun macam hari biasa la . tade perubahan pun . nak harapkan orang melayu just kawan2 se hostel je pun . nak pegi semayang terawih lagi laa . jauh sangat nak kena berjalan . bila pegi pulak , macam tade feel sangat . yelaa . dah nama pun bukan penduduk melayu sangat stay area sana kan then errr yang penting . tade pun bazar ramadhan -.-'
tapiiii
ahaa ! alhamdulillah , for this time puasa . bila pindah rumah yang dah sah2 majoriti kaum melayu dan islam , rasa nak puasa tu sangat2 terasa . bila petang lak , boleh je pegi bazar . dekat gila . malam lak pegi surau nak solat terawih , rasa feel tu berubah terus . thats why laa bila first day puasa tak keluar sahur , rasa sedih dan sayu jee . hoho . lagak dah duduk oversea je dah . hehe . time tu laa sibuk call mak ayah , pakwe makwe nak borak nak hilangkan rasa sedih :)
apa2 pun , stay kat tempat baru memang best even kawan2 yang lepas tade sama dah . kenangan kan , sukar nak forget :'-/
kalo dulu pernah bukak puasa ramai2 , share makan but now rasa tu dah tade dah , nak buat camna , semua dah jadi atas ketentuanNya jugak kan ? :)
apa2 pun , for this ramadhan , hope sangat dapat buat dan jadi yang lebih terbaik , ngan mereka yang setia di sisi . alhamdulillah ! dapat nak buat semua yang dirancang ngan sempurna . syukur atas rasa nie :')


No comments:

Post a Comment

hak milik kekal syafiqah zuhari