= ceritasayastory.blogspot.com: nak jugak kahwin ! haha Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

nak jugak kahwin ! haha

assalamualaikum
carilah duit , simpanlah duit , jangan boros
seolah2 kamu akan kahwin esok
haa , amek kau , bukan setakat highlight dengan kaler merah , siap make it cleared lagi . muahaha ^.^
dan maka ini , telah memberi me satu insipiration kata orang . yeah ! yeah ! nak menambung from now , nak nikah awal2 . nak elak maksiat . err ehh ? calon eh ? tade lagi pun but tade salah kalau start from now kan my dear future husband :') 
bagus tak I nh ? dari sekarang I dah nak menabung , err I means start nak menabung . hehe ^.^
*saje buat camgini , mana tahu future husband me ada tengah stalk blog me sekarang nie :P
haha , bajet ada je kan ? tapi eh ! eh ! mana la tahu kannn ? kita cakap , tuhan yang menentukan kan ? am I right ? :)
btw haa ! tadi ada baca blog orang2 nie then ada yang nak kahwin di usia muda . alhamdulillah for that dapat elak maksiat la kan , yela bukan apa , kannn

kan ? kann ? sebab tu dah kahwin kena la ada keturunan cepat2 if tade halangan sebab tu pun dapat pahala jugak . yeah ! boleh tambahkan keturunan Nabi Muhammad s.a.w kan :')
me pun memang nak kahwin awal2 , bukan apa , dekat kolej nie pun ramai yang dah kahwin awal , tahniah la . jodoh dah sampai kann :)
siapa yang taknak kahwin oiii ? semua nak . yela semua orang dekat dunia tu Allah dah jadikan secara berpasangan dah , dan now , tugas kita la nak cari siapa partner kita tu . for me ? agak2 siapa ehh partner tu ? bila dapat jumpa nie ? bila dapat kahwin nie ? bila ? bilaa ? HAHAHA *gelak gedik :P
jodoh akan datang , lambat atau tidak , apa2 pun kena get ready dari awal la . yeah ! start menabung ! HAHAHA :D
btw buat yang dekat luar sana yang single tuh , pakai prinsip nie ok and i will love u ! haha :P


2 comments:

  1. peeewittt, ngejah sulu sepukul hehehe (joking)

    #betol tu, baik awal2, elak maksiat dan fitnah masyarakat bila berdua dengan bukan muhrim, tapi kalau kawen awal nanti orang kata pulak, "mesti budak tu kawen awal sebabb tututtututut"

    #emmm. dunia oh dunia :)

    ReplyDelete
  2. haha . x payah buang masa awak ejas la , ambe tak minat ohh

    yupp , betul2 :)
    errr ya tapi insyallah kalau niat betul , tuhan pun tolong orkk . hehe

    ReplyDelete

hak milik kekal syafiqah zuhari