= ceritasayastory.blogspot.com: nak makan Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

nak makan

assalamualaikum
hari ni hari apa ? hari sabtu , bape haribulan ? ohh pandai , hariniii 8  haribulan 9
ekeke . agak2 nanti macam tu la nak me tanya murid2 esok . hehe ^.^
harini alhamdulillah bangun lagi dari tidur , I mean umur masih panjang lagi :)
syukran ya Allah :')
tade apa nak cakap , cuma sangat la bosan sebab pagi2 macam nih dah bangun , without do any activities . dan ohh ! sangatlah awkward bilamana bangun then tak buatpe dekat rumah nie . aishh ! bangun . mandi then online . HAHAHA . saya tak rajin ye untuk study time weekend cam gini even actually banyak sangat assigment nak kena buat T.T
surah yang nak kena tasmik for my USRAH pun tak setel lagi , tak tahu apa ker malasnya nak hafal that surah . syuhhh ! syuhhh ! hasutan syaitan la kot yang taknak bagi me hafal that surah nie ! hehe -.-'
btw , by hook or by crook nak kena tasmik jugak that surah sebab nak dapat good mark . huhu . buat malu je pandai baca quran , tapi takleh nak hafal surah kan ? kan ? so , maka kena laa hafal then hafal :)
nasib sir yang sporting tak nak tergesa2 suruh tasmik depan dia . ohhh , terima kasih sir ! sir memang sangat paham akan kepayahan student2 nak tasmik surah yang panjang tuuu  , sayang sir super duper lahh ! errr , okay , melampau -.-
dan hari nie rasa tenang sebab tadi terdengar lagu febret dekat saluran ASTRO . yeah ! yeah ! umah sewa me stay nie punn ada ASTRO jugak ! haha , so takde la macam tatau apa2 , kalau tak , kena balik kampung sendiri baru boleh watch cerita dekat ASTRO . hehe ,  tadi me dengar lagu yang me pernah nyanyi dekat beliau even me punya suara tak berapa okay , walau beliau pernah puji cakap suara me hebat ! dan me ? ohhh ! itu hanya kata2 indah je sebab suara me super duper hebat , not hebat only ! HAHAHA . tak caye , tanya beliau :P
okay , dan itu hanya rekaan je -.-'
btw , hanya nak bebel benda yang bukan2 , me sedang lapar , dekat sini susah nak cari makanan , bukan2 ! me ada je duit tapi nak cari kedai memang agak susah ye , sebab tu bila anda pergi dekat tempat orang lain , I mean tempat yang asing buat anda , peratusan nak jadi kurus dan slim macam me sangat la boleh sebab faktor susah nak cari makan ! hehe :P
so , ianya sangat membantu kepada siapa nak kuruss , toksah habiskan duit nak pergi Slim World bagai  , minum itu dan ini . ohh , sangat laa bazirkan duit . hehe
yela , mana tak nya , makan pagi combine jadi lunch then dinner pulak kadang2 boleh jadi jam 2 , 3 pagi ! err dinner lagi ker time tuh ? tapi tu la yang me selalu buat bila first pindah sini , cari makan jam 2,3 pagi . huhu . makan pulak nasi kerabu ! HAHAHA . nasib badan tak naik je haa . dah nak buat macam mana , me asal kelate , and yeah ! original made in kelate , bila cakap pasal nasi kerabu dan yang masak tu pun orang kelate , dah macam wahh ! satu geng ! yeah ! yeah ! haha . dan lepas nie me tak payah la nak sibuk cari nasi kerabu yang best dekat kl nie sebab akak tu masak memang ikut taste orang kelate *errr , memang la kan ? dah sebab dia pun ore kelate . hehe
dan time tu , me memang ketagih dengan nasi kerabu beliau . perghhh ! terbayang2 la pulak . hehe . pergi kedai beliau sangat fun sebab majoriti ore kelate . so , time tu me rasa me stay kat negeri sendiri ! HAHAHA . semangat kelate tu ada dekat kedai akak tu -.-'
makan dan borak , nasib baik rumah dekat , tade la takut sangat . err kalau laa tahu dek puan mama ngan tuan papa me keluar cari makan pukul 2,3 pagi agak2 kena mrah tak ? ye2 , budak perempuan yang still dara . hehe , mana la boleh buat keje tak okay macam tu kan , yaa , keje nak  suruh orang marah jee -..-
tapi tape , me suka kena marah sebab me dah jarang2 kena marah dengan depa semua . yaa ! umur makin meningkat then I think they already know yang anak sulung dorang nie dah boleh fikir mana baik , mana buruk . yeah ! asal tak buat benda yang bikin maruah mereka rosak dah la kan , okla for the all , me actelly tengah super duper lapar ! errr sebab tu banyak bebel je . huhu
nak makan , nak makan , nak makan 

2 comments:

  1. make nasik kabu tu biar ado tumis deh,,nati lekak supo ambo,,tokleh make nasi kabu kalu takdop tumis.hahahahahahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha , ngenak2 , homm2
    haruslaa , tumis tuh wajib
    jangan buat darak tade tumis dehhh . haha

    ReplyDelete

hak milik kekal syafiqah zuhari