= ceritasayastory.blogspot.com: tu la keistimewaan kita Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

tu la keistimewaan kita

assalamualaikum
bila belajar kos budak2 nie , banyak kenangan yang time kecik2 tu teringat balik . sangat2 boleh menghiburkan hati . tadi belajar pasal behaviour kanak2 . nice :)
alhamdulillah , dah banyak info yang dapat pasal dorang dan bila di fikirkan balik , perangai budak2 yang sedang mereka buat sekarang , dah tak sama dengan perangai kita dulu2 . yela . zaman dah berubah :)
ingat2 time dulu2 , bila dapat barang baru , for example like new pencil colour , jangan harap nak bagi siapa2 pinjam , kawan baik pun tak boleh sentuh :P
dan yang paling kelakar , siap tulis macam nie haa dekat box kaler tu
"tidak boleh dipinjam, kalau nak pinjam kena bayar 10 sen"
tak pun
"siapa nak pinjam, kena bagitau saya"
dan banyak lagi . kalau nak list one by one memang tak pernah siap la . hehe :)
dan yang paling awesome kadang2 siap cakap
"alif lam lam ha, siapa pegang dosa"
kan ? kan ? kannn ? hehe
btw , kadang2 bila dah dapat pinjam pulak , macam2 syarat yang nak kena ikut macam
"tak boleh nak sharp kaler yang di guna"
hehe , time dulu2 bila pinjam kaler kawan then bila dia bagi syarat macam tu , terus guna that kaler nicely je sebab tak nak bagi tumpul . hehe . yang lagi parah bilamana cikgu suruh kaler bendera malaysia . heww , memang sure lah kaler warna merah yang banyak nak kena guna , dapat pulak member yang agak ciput tak nak bagi sharp dorang punya kaler , memang guna sampai dah tak nampak warna la . kaler jugak , kaler jugak sampai tumpul , time tu toksah cakap la , tangan memang super duper lenguh dah -.-'
bila dia bagi kebenaran sharp that kaler , memanjang sengih ! haha . btw , memang betul kan , apa yang dah kita lalui sekarang , kids nowadays dah tak rasa
well , tu la keistimewaan kita dulu2 :)

4 comments:

  1. so true@ huhu...skunk budak2 sume ngadap benda canggih je...huhu...what a life...

    ReplyDelete
  2. HAHA tau tape , sekarang dah tade apa yang istimewa dah pun

    ReplyDelete
  3. so sweet bile ingatkan balik. paling tak ley lupe pasal alif lam lam ha tu. kalo tipu rasa berdosa besar. hehehe.

    kenangan waktu kecil la paling terindah:)

    ReplyDelete
  4. haha . yaa , abes gelak satu kelas bila ingat pasal tu semua . untung jugak ambil kos nie , alif lam lam ha . :)

    ReplyDelete

hak milik kekal syafiqah zuhari