= ceritasayastory.blogspot.com: November 2012 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

bila dia cakap pasal jodoh. . . .

assalamualaikum
harini macam serabut sikit . tadi keluar berdua dengan puan mama , tetibe dia tanya relationship dengan si tuttt tu . lebih kurang macam gini lah dia tanya

she: kakak contact lagi dengan tutt ? macam mana dia sekarang ?
me: ntah a, lama dah x contact 
she: bakpo ?
me: dah kakak x suka dia, malas la contact
she: dah sekarang kakak dengan sape ?
me: takde sape
she: kena cari la kak. bla . bla . bla
me: arghhhh 

OMG ! mamaaa , kita takde apa2 punn dengan beliau . nak kahwin ? nak in love bagai memang tak la . btw beliau terus cakap

ada pakwe tu perlu , bukan nak suruh obses . bukan nak suruh menganggu pelajaran tapi perlu ada "kawan"

tapi dengan muka tade perasaan boleh pulak jawab

ntah , kakak tak minat nak cari
* the real nak je cakap kakak "takut" , "fobia"

memang . kata orang jangan "jual mahal" . tapi tak . bukan jual mahal . bukan memilih . cuma bila dah "terkena" . rasa sakit tu tetap ada . padan lah ada orang cakap

"dah lama awak "sakit" . bila nak cari ubat ?"

cehhh . HAHAHA . sakit nie takde ubat pun . sakit nie susah nak ubat . sakit bila orang curang dengan kita mana lah ada ubat . sakit perit sangat . bukan nak ungkit tapi bilamana orang yang kita sayang buat macam gitu , rasa sakit tu sampai hari nie masih ada . sampai langsung takde ubat . kalau ada pun , ubat tu takleh tahan lama . cepat expired saja .
siapa lah tak jeles bila tengok budak2 sekolah pun dah ada kapel tapi kita takde pun lagi . nset selalu tak ingat letak . kredit selalu expired date . guna cuma waktu kolej saja . bila ada yang dekat , hati dah macam keras . bukan apa , takut terkena . cukup sekali . rasa sakit tu . hmm . nak nangis ? nak mengeluh ? memang tak la . apa2 pun tak akan berubah . cuma yakin Allah Maha Adil . DIA tak akan terlepas pun . 

# rasa sakit sebab perbuatan awak sampai harini ada . takde ubat . fobia ? mungkin . tape lah . kalau ada jodoh dengan siapa2 pun ada lah jugak nanti kann . hmm
awak memang bukan orang pertama yang stay kat carta hati saya . tapi awak orang pertama yang stay kat carta kecewa saya . 

just lil bit sad case

assalamualaikum
cuti tinggal beberapa hari je lagi , nak kata sedih , agak la . bak kata kawan 

"it's okay , just lil bit sad case"

okayy . actually . macam bangga jugak nak cakap sebab for this sem , cuti sem paling lama . 3weeks tuu . HAHAHA . yela , kalau tak , paling lama pun just 2weeks saja . apa2 pun for me , 3weeks pun dah lama tau . kalau kahwin tu , siap boleh pegi honeymoon bagai . errr ehh -_-
btw , sometimes nak la jugak say Alhamdulillah sebab for me lah , cuti 3weeks tu lebih dari cukup . tu pun dah rasa bosan super duper dah . and u know , sometimes bila bosan melampau , rasa nak gigit , nak makan orang saja ! errr
sometimes fikir jugak . ada baik jugak kolej nie sebab cuti kejap2 , so takde la buang masa sangat . yaa . admit , cuti tu memang perlu tapi tak lama pun okay la asalkan ada je . lama ker tak , tadehal sangat pun 
apa2 pun , dah nak start belajar balik next week , dah pun masuk sem 5 . fuyooo ! seeee , i'm become senior dah . yuhuuu ! kebangaan jugak ! muahaha :P
tapi actually kan , bila awak dah ambil kos budak2 , even banyak sangat kebaikan tapi ada yang annoying bila some people says that

"eh ! next year dah umur 20 lah ye ? tade ciri2 pun"

OMG ! sometimes when people say that you like "budak2" its really annoying la jugak even ada orang nak macam tu sebab konon nya you macam awet muda saja . memang . memang my friend and i mengaku kami awet muda . ehh ! :P
bukan apa , kalau nak dibandingkan dengan student lain , barangan yang kami guna punn banyak yang "comel2" saja . kadang2 boleh je berebut dengan anak2 budak2 kecik . kata kawan , 

" silap2 haribulan , kita boleh berebut barang2 macam nie dengan anak sendiri pulak"

dan me ? ohhh . jauh berangan . nak kawen cepat letewww . HAHAHA :P
btw tarapapa , kalau dah jodoh sampai , apa salah kann ? hmm
apa2 pun entri kali nie tade motif pun :P
diri cuma bosan tunggu hujung minggu nak balik Gombak . dan jugak bosan klik website ni sebab nak check result . even belaja tak seberapa tapi nak jugak tengok result . lambat ohh

2nd anniversary GIVEAWAY by SHxoxo

assalamualaikum
bila check dashbord , memang bersusun blogger buat GA . tapi yang part paling musykil bila tengok blogger nie , boleh dikatakan semua blogger dalam list kita duk join GA beliau . hmm ok , respect ohh ! :D
apa2 pun , awak syafiqah hashim , saya syafiqah zuhari . pss cik ain ! seee , ada jugak orang sama nama dengan kita . hahaha :P
soo , lets begin again for GA . ehemm . klik gambo nie yee



cik ainn ! jemput join jugak . ahaks , syarat punn mudah saja ^.^
hadiah pun awesome jugak . kan suka pakai shawl , nie dia hadiah yang patot cik ain rembat jugak . hehe


1) Oversized Crumple Shawl
2) Aquamarine Shawl
3) Mustard Pastel Shawl
4) Blue Pastel Shawl
5) Statement Collar Necklace
6) Sheseido Masker

see ! jemput2 yee :P

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

assalamualaikum
kita kann , kita kannn , kita kannnnn nak ucap terima kasih la dekat gadis negeri kedah darul peace nie sebab selalu saja ingat nak tag kita time mana dia join GA . 
psss ! cik ain , habaq jujur naa , hang suka kat aku kaa ? HAHAHA
*sorry , perosak dialek Kedah saja . haha :P
apa2 pun I lap U , U mop I pun tarapapa . thanks yaww . sayang gituuu :o
soo , lets begin , muahaha . join this GA . berminat ? sila klik sahaja banner comel lote lagi simple nie haa 


syarat owner blog nie simple sahaja . tu yang bagai ada magnet yang tarik suruh join . err
hadiah ? pun awesome jugak . tak caye jugak , klik je kat gambar tu jugak . jemput join yer . 
mekasehhhhh ^.^

layak kah ?

assalamualaikum
2 hari di hospital , berehat di taman permainan di waktu petang , tengok ragam budak2 yang buas lagi nakal membuatkan diri terfikir . layak kah diri nie nak jadi cikgu budak2 ? -_-
nak jaga anak orang , kalau yang bagus takpelah boleh peluk cium tapi kalau yang degil ? kalau yang buas ? kalau yang suka sebut harsh word ?
tapi bila cakap pasal masa depan , belum tentu lagi akan jadi cikgu tadika pun . kerjaya yang menarik berkaitan dengan kanak2 banyak lagi menanti . tapi apa2 pun kerjaya nanti , pasti ada kaitan dengan kanak2 . ohhh . kena lah berlajar lebih faham pasal kanak2 kann . apa2 punn kena banyak sabar . hmm

join segmen follow sampai pengsan

assalamualaikum
trlalala . join segmen lagi ! muahaha . bukan apa . terliur tengok orang buat segmen . ehh -..-'
bila kita nak buat tatau la , bukan apa , minat tu yang takde . tu yang asyik tengok orang lain punya saja ^.^
untuk segmen nie awesome pasal tarikh expired join esok ! 22 november . HAHAHA . nak buat macam mana , baru terrtengok blog tuan punya segmen . terus minat nak join :)
simple saja syarat beliau , kalau tak caye , klik gambar cun kat bawah nie yaww ^.^

Photobucket

follower sekarang : 139

tarikh expired segmen nie esok saja . kalau rasa sempat , jemput join jugak yaww 

dah jadi tunang orang dahhh

assalamualaikum
tralalalalala

selamat bertunang
*wehhhh , jeles nie . jeles nie . errr

online fb , tengok gambar kawan bertunang , turut jadi eksited ! muahahaha
bukan apa . first time . kawan seusia kita . kawan sendiri bertunang dah jadi over eksited macam gini . HAHAHA . tak sangka :o
buat kawan , dulu kita kawan , borak , belajar , gaduh bagai
sekarang kau lebih advance ahh . diam2 dah bertunang yer . ehemm jodoh dah nak sampai kan . alhamdulillahh . moga2 kekal sampai ke jinjing jinjang pelamin
aminn

apa ada dengan mall yer ?

assalamualaikum
bila dah rasa diri tak sihat . lebih baik makan ubat dari duk update status sebab dengan update status , anda tak akan rasa sihat pun sebab friend list anda akan bagi komen saja . bukan bagi ubat -_-
dan ok . rasa agak teruk je harini . hidung berhingus berair , bersin sentiasa -.-'
tadi pegi kedai tayar makan, order tom yam tapi makan ala2 siap ada effect duk nangis saja pasal asyik bersin , sampai pedih hidung . errr makan pun tak senang . tapi orang belanja punya pasal , habiskan jugak makan walau lambat . hehe . rezeki jangan ditolak kannn ^.^
alhamdulillah . harini kat rumah takde buang masa sangat . tadi pagi awal2 lagi bangun sebab pegi hospital , nak check gigi . errr yelaa . gigi kita huduh . segan nak senyum bila jumpa orang  . plan nak pakai braces tapi taktau jadi ker tidak . banyak yang menghalang . dan yang paling utama , kita sendiri tak suka nak ulang alik pegi hospital bila ada "date" kena jumpa doktor . wuhuuu . penat tau takk . appointment bagai macam gitu . kalau dah buat dekat sini , sah2 kena ulang alik dengan doktor kat sini jela tapi kita dah la jarang2 balik . nak ulang alik kl , kelate ? memang tak la . penat tau takkkk -..-
so , tak sure nak buat ker tidak . for me , err nanti2 lah . dah habis belajar , cari duit sendiri , masa banyak . boleh saja nak buat braces kan . time tu nak suruh pegi hospital hari2 pun tade hal rasanya :P
dah hampir 3 jam duk buat date kat hospital , balik rumah , petang pulak pegi mall . ehemm lama tak jejak kaki dekat sini . kalau kat kelantan , memang nie la tempat femes . actually , even diri nie pun punya ic ber number 03 di tengah2 yang bermakna ore kelate original , actually kita sendiri pun tatau tang mana yang femes dekat sini . errr gapo hok femes sini ehh ? hehe :P
ok . get it . macam2 jawapan yang ada kan tapi actually for me sendiri , memang tak akan dapat jawapan apa je yang femes dekat sini or dekat mana2 mall pun sebab errr kita tak suka pegi mall ! huuu . yupp . actually banyak sebab kenapa kita tak suka pegi mall except ada barang penting yang nak kena beli dekat mall saja yang buat kita ok nak jejak kaki dekat mall

- sebab bila pegi dekat mall , yang paling utama , maksiat , tak pun pergaulan yang buat diri mengucap panjang . tak kata saya bagus pun cuma yaa . malu lah tengok dorang makan bersuap bagai . errr nak keluar pun buat cool saja . tak payah la nak gedik kan . err -_-

- pemakaian . yupp . kadang2 for me lah , bila tengok , dekat mall sebenarnya bagaikan tempat fashion show . betul . pemakaian dorang remaja yang pegi mall nie macam2 gaya ada , melebih2 pun ada jugak . tak perlu rasanya . pakai chill sudah . tapi kannn , fikiran positif cakap maybe dorang pakai tiptop nie sebab nak cari jodoh dekat mall kan ? well , who know ? hehe 

- pegi mall boleh buat duit habis banyak . ehh tak2 ! boleh buat diri lalai . kita cakap betul . bila pegi mall , duk dalam mall tu lampu kemain cerah je , punya jalan2 kat dalam tu , sedar tak sedar bila dah tengok jam , dah pun lewat . 

seee . macam2 je "alasan" sebab kita tak suka pegi mall . tapi lain orang lain pendapat kan . for me , lagi baik pegi meround dekat taman ker dekat mana tempat yang at least boleh nak eksesais , ada jugak faedah . tapi ada orang lebih perefer nak jalan2 dekat tempat beraircond kan . tak nak kata apa2 . lain orang lain taste kann ^.^

puji lagi . puji . puji

assalamualaikum
ehemm . harini selsema . errr ngantuk jee memanjang sampai puan mama perli macam gini

"alololo , anak dara mama , ngantuk sangat ye sampai takleh buka mata"

me ? sengih je . hehe . yela . mana elok asyik tido jee , tau laa tak sihat sangat kann . btw macam biasa , bila stay kat rumah sendiri , time cuti macam gini . banyak buang masa jee . buat benda bukan2 je memanjang . err ehh . tak2 . jangan fikir bukan2 okayy ^.^
dan tadi , bila online , bukak salah satu group , ada sorang yang update status macam gini

Seorang wanita begitu GEMBIRA tatkala menerima MESEJ dari seorang pemuda yang berbunyi :
"Awak kelihatan MENARIK/COMEL hari ini, warna ungu itu padan dengan awak.."

Dia merasakan pemuda tersebut memberi PERHATIAN kepadanya..sedangkan dia TERLUPA, bukankah ungkapan itu BERMAKNA pemuda tersebut seorang yangTIDAK MENJAGA PANDANGANNYA? Dan bukankah ungkapan tersebut membuktikan dia seorang lelaki yang TIDAK BAIK kerana berani memuji wanita yang BUKAN ISTERINYA?

~ WANITA : Wahai kaum wanita sekalian, dalam ramai-ramai wanita yang mudah cair dengan pujian..jadilah kamu wanita yang GAGAH dengan KECERDIKAN..

~ LELAKI : Wahai kaum lelaki sekalian, carilah wanita yang AKHLAKNYA CANTIK pada pandangan "MATA" Allah..

 dan for me memang betul la , dulu2 kann , masa kita sem2 kat kolej , ada lecturer kita cakap yang kadang2 orang puji kita sebab nak ambil hati saja . tak semua yang puji tu benar okayy . HAHA . dan yaa . kita pun admit jugak . bukan apa , sometimes puji itu perlu kalau nak naikkan semangat atau keyakinan seseorang . kannnn ? :)
memang . puji je siapa2 even benda yang awak puji tu takde betol sangat tapi pujian tu beri impak yang besar kepada orang yang kena puji tuuu . for example . kalau orang tu masam mencuka je , bad mood , puji la sikit . at least bagi orang tu senyum kann . hehe 
tapi puji pun puji jugak . for muslimah especially , kalau orang bukan ajnabi puji , tak payah nak ambil port sangat lah . for me , kalau lelaki duk puji itu dan ini , for me lah kan , lelaki tu sebenarnya dah bazirkan air liur dia saja sebab you know lah kan , apa nak kisah sangat . lelaki paham2 saja lahh -_-
err ehhh . mintak maaf . takde nak kutuk kaum lelaki pun okayyy dan yeahh , sebagai tanda saya tak kutuk abang2 semua , saya nak ucapkan
Selamat Hari Lelaki & Selamat Hari Tandas Seduniaaa . ahaksss !
see . harini 19 Nov Hari Lelaki & Selamat Hari Tandas Seduniaaa okayy . kita cakap betoll . tadi kita dengar dekat radio . err ehh kenapa sama dengan Hari Tandas Sedunia ehh ? -.-''
hehe . terima sajalah yee . wuhuuu

doa dan terus berdoa

assalamualaikum
hai saudara saudari chikebom chikebommm
esok dah 19 November , maka tamatlah status bujang owner blog . ehemm :P
cehhh . gatal merenyam je kann . err -_-
takde la , kita takde mood . bukan apa , sebab bila online facebook , ada macam2 status , macam gambar yang ada . no laa . bukan gambar tak senonoh . gambar apa yang dah jadi kat saudara Islam kita dekat Gaza 


 kalau korang pun tengok , takde perasaan apa2 , tatau la nak cakap apa . kurang2 doa la sikit kan . hmm , doa adalah senjata umat Islam . you should know that . so , lets pray for them :'(
kalau tengok gambar2 macam gini , boleh buat nangis . bila duduk sorang2 , asyik terbayang2 . macam mana la mereka kat sana kan . doa jela mampu nak bagi , mohon mereka semua kuat , ada orang cakap , buatpe laa sibuk2 nak fikir pasal dorang . negara kita kan aman , tak payah la fikir pasal negara dorang kan 
tapi
for me , as muslim , tak patut la ada pemikiran macam tu , kuasa Allah , kalau esok2 jadi dekat negara kita tak siapa yang tahu kan ? tak , bukan minta tapi beringat , doa moga2 dijauhkan . 
btw apa2 hal pun , esok dah start STPM 
untuk kawan2 atau siapa2 yang start exam esok 


kalau lah kite tak sambung study dekat kolej tu , memang akan stay form6 lah tapi perancangan Allah tu hebat . tahu mana baik mana buruk buat kite kan . hmm . buat kawan baik , awal2 lagi dah text dia wish yang terbaik . buat yang lama , mintak maaf , bukan tamo text tapi takde kekuatan nak contact awak . apa2 hal . doa untuk awak sentiasa ada .
good luck ! 

Gaza memang tak kuat , takde senjata sehebat Israel . tak ramai tentera seramai Israel tetapi mereka masih ada Allah

Ya Allah selamatkanlah Palestine :'(

pray for them

assalamualaikum




pray for Gaza
doa untuk Gaza

AinHaQis' Giveaway

assalamualaikum
burpppp . alhamdulillahh , kenyang sangat . banyak je makanan yang dah selamat mendarat dekat perut , kata parents

"makan lah kakak , makan puas2 bila awak ada kat rumah nie , kalau dah balik sana , susah dah awak nak makan"

me ? errr yeahh ! agaklah kalau balik kampung , dua ploh empat jam makan , dah balik kl , berbeza teruss . muahaha . maklumlaa hidup bujang -_-
actually , entri nie khas sebab kita dah di tag oleh kawan blogger jugak , macam bangga . cehh  , terima kasih super duper ye cik ain sebab tag kita . series , nie first time kita join segmen . tatau apa2 pun , see , nama je blogger tapi tak terer sangat lah part2 nak join segmen -_-''
tapi dah ada peluang macam gini , kita dah sebulat jantung hati nak join segmennnn


yang kita duk tinggal jejak then jadi follower dekat blog tu , segmen nie dibuat oleh 3 sekawan , special sangat pasal 3 member nie semua ada blog sendiri . I guess dah memang sahabat sejati lah . btw , kalau nak usha blog dorang pun bolehh , klik je dekat sini okayy
btw , kalau laa korang perasaan perasan kann , nama segmen nie pun dah bombastik ! pasal apa ? pasal dorang buat gabungan nama . seeee , nice apa , jujur , jarang je tengok sahabat baik buat gabungan nama macam gitu , kalau yang kapel tu memang lah ada kann , nie kawan baik kot
ehemm , tahniah la korang yee . harap2 hubungan kawan tu till jannah . insyallahh . aminnnnn ;)
btw for those yang dah klik dekat link tuan blog yang buat this segmen , sure lah tahu yang salah satu syarat tu kena tag 5 orang lagi rakan suruh dorang join then kena makesure lah yang   dorang pun kena tahu yang dorang dah kena tag ^.^
dah kena tag pulak , join lah ye sayang2 . ehemm . tapi kann errr kita nak tag dekat blogger pompuan je pasal tengok hadiah lebih comel untuk pompuan . hehe :P
sooo , let see siapa kenaaaa . ehemm. . . 






okayyy done :)
selamat men join . hehe , moga2 anda semua punn boleh menang jugak . hehe 
terima kasih sebab sudi baca yee ^.^
oh ya ! tarikh tutup nanti 30 nov okayy , semua orang punn boleh saja nak join , klik je banner kat atas tu 
sekian terima kasihh >.<

sederhana lebih baik

assalamualaikum
punyalah ngidam nak pegi kenduri , semalam puan mama cakap suruh siap2 nak pegi kenduri . punyalah siap bagai , dah tengah otw baru tahu kitorang silap tarikh . sepatutnya kenduri tu hari ni tapi lebih over excited , sehari awal dah pergi . nasib tak pegi sampai rumah orang kenduri tu je . kalau tidak . tatau nak cakap la -_-
time tu mood tak payah cakap lah , spoil betol rasa . tapi , nak cover rasa malu lapar , kita mintak puan mama cari kedai makan , dah kenduri tak jadi pegi , so cari la kedai nak isi perut . nama pun cuti umum kelate , so , nak cari kedai makan pun susahhh -.-'
last2 nasib kedai febret kami sekeluarga bukak . order macam2 walhal untuk 5 orang makan jee tapi mak aiii memang agak over lah . makan punya makan , tapi dah cuak takut tak habis , tapi sedap then lapar punya pasal . habis jugak makan . bila dah kenyang , tengok pinggan atas meja yang kami order punya lah banyakk 
*lupa pulak nak snap pic -_-
dah habis makan , kita pegi dekat cashier nak bayar . seeee am I good daughter ? good sister ? kita yang belanja kan . hehe . not rm100 terus bertukar tangan , tapi takpelah , orang tersayang punya pasal , tak kan nak berkira kann :)
dah makan , balik rumah . untuk harini pulak . segala perasaan ngidam nak pegi kenduri tu berbaloi pasal untuk hari nie je , 2 tempat kenduri yang pergi . muahaha . suka I tauuu :P
paling syokkk bila pegi semua kenduri , dapat tengok pengantin . wuhuuu ~
tapi macam banyak jugak yang tak best di mata . for me yang pegi rumah pengantin yang first tadi dan for me jugak , kalau ditakdirkan nak kahwin dengan sesape , benda macam gini nak elakkan lah , selagi boleh elak , elak kan je sebab dah tau mana baik mana buruk ^.^

- pengantin perempuan make up over sangat , muka dia dah nampak macam something wrong jer pasal dikerjakan orang2 tertentu . errr then yang paling menarik perhatian ramai bila tengok mak andam , cehh . paham2 laa . taktau la nak panggil apa , pak ker mak andam . lembut toksah cakap la . tangan siap2 lentuk macam tu . kalah dengan tuan empunya blog nie rasanya  

- pakaian pengantin yang tak proper sangat . sanggul dia MasyaAllah tinggi sangat , takut tengok . errr then tudung dia pakai belah dalam , so dia tak cover dia punya dada . for me , hmm nak elak lah . kesian husband nanti . 

yang second rumah , respect sangat cara pengantin perempuan

- tudung dia labuh sangat nak cover dada dia . then baju pun okayyy . takde lah liklap sangat . nice ohh . muka pun lawa >.<

apa2 pun lain orang lain style kan , tengok2 macam2 perangai orang yang ada tadi . bila pergi tengok rumah first , ada pelamin , memang tuan rumah pun nampak over excited sangat tapi rumah kedua ok je . tengok pun besederhana dan lebih ke arah islamik . dari pandangan la
ia lebih nice . bila tengok cara pengantin tadi sampai diri nh terkeluar ayat macam gini dekat adik bila kami tengah borak

"malas kakak nak bersanding kalau kakak kahwin nanti"

adik tanya pulak

"bakpo kak ?"

me

"entah . tak perlu kot rasa nya buat macam tu"

tapi kata orang kahwin tu sekali seumur hidup , so , banyak benda yang kita boleh buat sebab nak hargai peluang tu kan then for me pulak , memang ia sekali seumur hidup tapi apa salah kita besederhana kan ? lain orang lain cara . dahulukan yang mana penting la kann 

redha itu yang terbaik

assalamualaikum
kadang2 mood lari bila orang tanya status warganegara diri
bila orang cakap , kata itu dan ini . boleh buat diri nie diam je . for me

"cakap , umpatlah , sebab awak tatau pun apa yang jadi"

betul la kata orang



see , kadang2 benda macam gini annoying tau tak . please lahh . saya manusia , bukan iron man , bukan robot , bukan itu dan bukan ini . dan yeah ! tak suka la bila masuk part nak jiwang2 , part2 melibatkan perasaan semua nie
niat awak meamang baik tapi kalau dah diri tak minat , tak boleh nak paksa kan ? benda tu dah lepas , saya taknak jadi lagi . sebab sejarah mungkin berulang kan ?


hmm

saya suka bila pegi kenduri sebab. . . .

assalamualaikum
ehem . final exam dah lepas . ha ? nak tahu macam mana kita jawab final paper haritu ? err ehh . pakai pen la . bukan jawab secara lisan pun nak pakai mulut time jawab . hehe :P
rasa2 nya banyak2 sem yang dah lepas , sem nie lah yang paling best bila exam . macam2 style study dibuat . tido lewat pasal nak hafal nota bagai . soal menyoal dengan kawan2 . apa yang kurang ditambah sesedap rasa supaya sume boleh jawab ^.^
sekarang dah cuti sem . dan yeah , sangat2 menghargai cuti yang ada sebab kat kolej nie cuti nya tak penah lama T.T
hari tu punya lah super duper excited nak balik kelate dengan bus tapi last2 balik dengan kereta jugak . kesian kawan . punya lah kami plan tapi last2 cancer cancel teruss . tak ! tak ! kita bukan kawan yang tak baik la . kita baik apa . rajin pulak . baguss jee . tambah2 lagi comel . eh err >.<'
dan ok . bila balik . banyak berubah . dah lama tak hadap tv . bila tengok , dah macam2 cerita sekarang yang ada . tapi yang paling tak best , disebab kan lama tak tengok tv , bila tengok je , perasaan bosan cepat je datang . dan yeah ! am i good right ? :P
part novel , buku2 yang ada kat rumah pulak . bila balik , makin banyak je stok . yang tuu je kita cari bila mula2 masuk rumah . kumpul banyak2 then baca kat port baik punyaa . ehem . seee . tv tak suka tengok . buku suka baca . bagus leteww kann ? hahaha
dan yeah . bila cuti jee ramai yang kahwin . bila ramai yang kahwin , maka itu adalah rezeki . pasal apa rezeki ? sebab dapat makan free dan bila kahwin jugak maknanya tak lama lagi akan lahir lah generasi baru . umat Islam pun makin bertambah . insyallahh . dan bila generasi baru itu semakin membesar dan membesar ikut masa , maka benda sama akan berulang , kahwin lagi dan itu jawab nya makin free lagi dan yeah ! akan berulang2 . dan oh ya . did I say "makan free" ? wuhuu . yeah ! twice right ? -.-''
hehe . bukan apa . memang la kenduri kahwin tu macam oshem jugak pasal dapat makan free , kalau tidak , sapee la nak bagi kita makan free kat rumah dorang kannn . makan best2 pulak tuu . time kenduri time cuti sekolah macam gini laa peluang ada . dan ya , actually for women la , like puan mama , bila dah malas sangat masak , suruh je siap2 pegi kenduri , makan kat sana je . senang keje . tak payah nak penat2 kat dapo , dan itu satu bonus buat me jugak yang bila ada kat rumah sebab memang sah2 kena masak sebab puan mama selalu cakap macam gini

"awak duduk kl dah la jarang masak , dah balik rumah , belajar2 lah masak , malu kalo anak dara tak reti masak , esok2 kalo kena g umah mertua , kena masak , tak reti baru padan"

err ehh ? blushing super duper ahh bila sebut part "mertua" ! HAHAHA :P
*gatal merenyam itu perlu nak2 lagi bila tahu diri nie memang anak dara original punya . err ehh -.-' 
for me lah kan , masak tu memang perlu belajar kalau tak reti . like me ! ehem ! yaa . taknak sorok2 . tak terer pun nak masak , tapi belajar itu perlu kan my future husband ? I taknak la U makan kat luarr je nanti , kata orang , air tangan isteri baik untuk family kalau dah kahwin .
so I nak makesure lah U makan air tangan masakan I je hari2 okay . even lah kalau I masak telur ngan kicap je pun , makesure U makan sampai habis okayy , and then lepas I masak tu , pepandai la pulak U basuh pinggan , kemas semua okay . kalau tidaakkkkkk. . .
ehem . okay . jangan takut . apa2 pun I will respect U saja . takde aihh nak denda2 U bagai . karang kalau buat bukan2 , tak bau syurga lah kannn . hehe :P
seee ! take note lah ye my future husband yang me pun tatau sape punn -..-
dan okay . please . take serious pulak ye . cakap pasal kenduri bagai nie pun pasal dah ngidam nak pegi rumah orang kenduri , objektif utama pulak sebab nak makan free ambil berkat orang kahwin . hmm 

# makan free yang best kat kenduri kahwin belum dapat , makan free yang best dekat rumah yang celebrate birthday je dapat . takpe la NQAS oiii . tu pun boleh makan free jugak kann -.-'
hak milik kekal syafiqah zuhari