= ceritasayastory.blogspot.com: bila dia cakap pasal jodoh. . . . Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

bila dia cakap pasal jodoh. . . .

assalamualaikum
harini macam serabut sikit . tadi keluar berdua dengan puan mama , tetibe dia tanya relationship dengan si tuttt tu . lebih kurang macam gini lah dia tanya

she: kakak contact lagi dengan tutt ? macam mana dia sekarang ?
me: ntah a, lama dah x contact 
she: bakpo ?
me: dah kakak x suka dia, malas la contact
she: dah sekarang kakak dengan sape ?
me: takde sape
she: kena cari la kak. bla . bla . bla
me: arghhhh 

OMG ! mamaaa , kita takde apa2 punn dengan beliau . nak kahwin ? nak in love bagai memang tak la . btw beliau terus cakap

ada pakwe tu perlu , bukan nak suruh obses . bukan nak suruh menganggu pelajaran tapi perlu ada "kawan"

tapi dengan muka tade perasaan boleh pulak jawab

ntah , kakak tak minat nak cari
* the real nak je cakap kakak "takut" , "fobia"

memang . kata orang jangan "jual mahal" . tapi tak . bukan jual mahal . bukan memilih . cuma bila dah "terkena" . rasa sakit tu tetap ada . padan lah ada orang cakap

"dah lama awak "sakit" . bila nak cari ubat ?"

cehhh . HAHAHA . sakit nie takde ubat pun . sakit nie susah nak ubat . sakit bila orang curang dengan kita mana lah ada ubat . sakit perit sangat . bukan nak ungkit tapi bilamana orang yang kita sayang buat macam gitu , rasa sakit tu sampai hari nie masih ada . sampai langsung takde ubat . kalau ada pun , ubat tu takleh tahan lama . cepat expired saja .
siapa lah tak jeles bila tengok budak2 sekolah pun dah ada kapel tapi kita takde pun lagi . nset selalu tak ingat letak . kredit selalu expired date . guna cuma waktu kolej saja . bila ada yang dekat , hati dah macam keras . bukan apa , takut terkena . cukup sekali . rasa sakit tu . hmm . nak nangis ? nak mengeluh ? memang tak la . apa2 pun tak akan berubah . cuma yakin Allah Maha Adil . DIA tak akan terlepas pun . 

# rasa sakit sebab perbuatan awak sampai harini ada . takde ubat . fobia ? mungkin . tape lah . kalau ada jodoh dengan siapa2 pun ada lah jugak nanti kann . hmm
awak memang bukan orang pertama yang stay kat carta hati saya . tapi awak orang pertama yang stay kat carta kecewa saya . 

4 comments:

  1. belajar buka hati..dia mmpu mncari bahagia dia, knpa kt xcuba juga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm . ntah la . dah susah la shu :'(
      i can't

      Delete
  2. sma la jgk.. mak ngn ayah prnh tny
    bile lagi.. huhuhu..
    diam je yg mmpu

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la awak . tade jawapan nak bagi
      hati terasa . sakit pon adaa
      sabar jela kan :")

      Delete

hak milik kekal syafiqah zuhari