= ceritasayastory.blogspot.com: puji lagi . puji . puji Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

puji lagi . puji . puji

assalamualaikum
ehemm . harini selsema . errr ngantuk jee memanjang sampai puan mama perli macam gini

"alololo , anak dara mama , ngantuk sangat ye sampai takleh buka mata"

me ? sengih je . hehe . yela . mana elok asyik tido jee , tau laa tak sihat sangat kann . btw macam biasa , bila stay kat rumah sendiri , time cuti macam gini . banyak buang masa jee . buat benda bukan2 je memanjang . err ehh . tak2 . jangan fikir bukan2 okayy ^.^
dan tadi , bila online , bukak salah satu group , ada sorang yang update status macam gini

Seorang wanita begitu GEMBIRA tatkala menerima MESEJ dari seorang pemuda yang berbunyi :
"Awak kelihatan MENARIK/COMEL hari ini, warna ungu itu padan dengan awak.."

Dia merasakan pemuda tersebut memberi PERHATIAN kepadanya..sedangkan dia TERLUPA, bukankah ungkapan itu BERMAKNA pemuda tersebut seorang yangTIDAK MENJAGA PANDANGANNYA? Dan bukankah ungkapan tersebut membuktikan dia seorang lelaki yang TIDAK BAIK kerana berani memuji wanita yang BUKAN ISTERINYA?

~ WANITA : Wahai kaum wanita sekalian, dalam ramai-ramai wanita yang mudah cair dengan pujian..jadilah kamu wanita yang GAGAH dengan KECERDIKAN..

~ LELAKI : Wahai kaum lelaki sekalian, carilah wanita yang AKHLAKNYA CANTIK pada pandangan "MATA" Allah..

 dan for me memang betul la , dulu2 kann , masa kita sem2 kat kolej , ada lecturer kita cakap yang kadang2 orang puji kita sebab nak ambil hati saja . tak semua yang puji tu benar okayy . HAHA . dan yaa . kita pun admit jugak . bukan apa , sometimes puji itu perlu kalau nak naikkan semangat atau keyakinan seseorang . kannnn ? :)
memang . puji je siapa2 even benda yang awak puji tu takde betol sangat tapi pujian tu beri impak yang besar kepada orang yang kena puji tuuu . for example . kalau orang tu masam mencuka je , bad mood , puji la sikit . at least bagi orang tu senyum kann . hehe 
tapi puji pun puji jugak . for muslimah especially , kalau orang bukan ajnabi puji , tak payah nak ambil port sangat lah . for me , kalau lelaki duk puji itu dan ini , for me lah kan , lelaki tu sebenarnya dah bazirkan air liur dia saja sebab you know lah kan , apa nak kisah sangat . lelaki paham2 saja lahh -_-
err ehhh . mintak maaf . takde nak kutuk kaum lelaki pun okayyy dan yeahh , sebagai tanda saya tak kutuk abang2 semua , saya nak ucapkan
Selamat Hari Lelaki & Selamat Hari Tandas Seduniaaa . ahaksss !
see . harini 19 Nov Hari Lelaki & Selamat Hari Tandas Seduniaaa okayy . kita cakap betoll . tadi kita dengar dekat radio . err ehh kenapa sama dengan Hari Tandas Sedunia ehh ? -.-''
hehe . terima sajalah yee . wuhuuu

2 comments:

hak milik kekal syafiqah zuhari