= ceritasayastory.blogspot.com: saya suka bila pegi kenduri sebab. . . . Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

saya suka bila pegi kenduri sebab. . . .

assalamualaikum
ehem . final exam dah lepas . ha ? nak tahu macam mana kita jawab final paper haritu ? err ehh . pakai pen la . bukan jawab secara lisan pun nak pakai mulut time jawab . hehe :P
rasa2 nya banyak2 sem yang dah lepas , sem nie lah yang paling best bila exam . macam2 style study dibuat . tido lewat pasal nak hafal nota bagai . soal menyoal dengan kawan2 . apa yang kurang ditambah sesedap rasa supaya sume boleh jawab ^.^
sekarang dah cuti sem . dan yeah , sangat2 menghargai cuti yang ada sebab kat kolej nie cuti nya tak penah lama T.T
hari tu punya lah super duper excited nak balik kelate dengan bus tapi last2 balik dengan kereta jugak . kesian kawan . punya lah kami plan tapi last2 cancer cancel teruss . tak ! tak ! kita bukan kawan yang tak baik la . kita baik apa . rajin pulak . baguss jee . tambah2 lagi comel . eh err >.<'
dan ok . bila balik . banyak berubah . dah lama tak hadap tv . bila tengok , dah macam2 cerita sekarang yang ada . tapi yang paling tak best , disebab kan lama tak tengok tv , bila tengok je , perasaan bosan cepat je datang . dan yeah ! am i good right ? :P
part novel , buku2 yang ada kat rumah pulak . bila balik , makin banyak je stok . yang tuu je kita cari bila mula2 masuk rumah . kumpul banyak2 then baca kat port baik punyaa . ehem . seee . tv tak suka tengok . buku suka baca . bagus leteww kann ? hahaha
dan yeah . bila cuti jee ramai yang kahwin . bila ramai yang kahwin , maka itu adalah rezeki . pasal apa rezeki ? sebab dapat makan free dan bila kahwin jugak maknanya tak lama lagi akan lahir lah generasi baru . umat Islam pun makin bertambah . insyallahh . dan bila generasi baru itu semakin membesar dan membesar ikut masa , maka benda sama akan berulang , kahwin lagi dan itu jawab nya makin free lagi dan yeah ! akan berulang2 . dan oh ya . did I say "makan free" ? wuhuu . yeah ! twice right ? -.-''
hehe . bukan apa . memang la kenduri kahwin tu macam oshem jugak pasal dapat makan free , kalau tidak , sapee la nak bagi kita makan free kat rumah dorang kannn . makan best2 pulak tuu . time kenduri time cuti sekolah macam gini laa peluang ada . dan ya , actually for women la , like puan mama , bila dah malas sangat masak , suruh je siap2 pegi kenduri , makan kat sana je . senang keje . tak payah nak penat2 kat dapo , dan itu satu bonus buat me jugak yang bila ada kat rumah sebab memang sah2 kena masak sebab puan mama selalu cakap macam gini

"awak duduk kl dah la jarang masak , dah balik rumah , belajar2 lah masak , malu kalo anak dara tak reti masak , esok2 kalo kena g umah mertua , kena masak , tak reti baru padan"

err ehh ? blushing super duper ahh bila sebut part "mertua" ! HAHAHA :P
*gatal merenyam itu perlu nak2 lagi bila tahu diri nie memang anak dara original punya . err ehh -.-' 
for me lah kan , masak tu memang perlu belajar kalau tak reti . like me ! ehem ! yaa . taknak sorok2 . tak terer pun nak masak , tapi belajar itu perlu kan my future husband ? I taknak la U makan kat luarr je nanti , kata orang , air tangan isteri baik untuk family kalau dah kahwin .
so I nak makesure lah U makan air tangan masakan I je hari2 okay . even lah kalau I masak telur ngan kicap je pun , makesure U makan sampai habis okayy , and then lepas I masak tu , pepandai la pulak U basuh pinggan , kemas semua okay . kalau tidaakkkkkk. . .
ehem . okay . jangan takut . apa2 pun I will respect U saja . takde aihh nak denda2 U bagai . karang kalau buat bukan2 , tak bau syurga lah kannn . hehe :P
seee ! take note lah ye my future husband yang me pun tatau sape punn -..-
dan okay . please . take serious pulak ye . cakap pasal kenduri bagai nie pun pasal dah ngidam nak pegi rumah orang kenduri , objektif utama pulak sebab nak makan free ambil berkat orang kahwin . hmm 

# makan free yang best kat kenduri kahwin belum dapat , makan free yang best dekat rumah yang celebrate birthday je dapat . takpe la NQAS oiii . tu pun boleh makan free jugak kann -.-'

6 comments:

  1. kalau kat swk..kenduri tu means pengilan..n kalau pk kan btol2..boleh jd "free lunch"hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn . FREE itu yang best ! hahaha
      ohh yeke ? pengilan yee :)

      Delete
  2. time kenduri mmg best, masa tu ler boleh malaram, masa tu gak la boleh cuti masak and makan free...hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha . betoll . nak cari gewe2 pun boleh time tu gak . hehe
      makan free , melaram kemain superb kalah tuan rumah . haha

      Delete

hak milik kekal syafiqah zuhari