= ceritasayastory.blogspot.com: sederhana lebih baik Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

sederhana lebih baik

assalamualaikum
punyalah ngidam nak pegi kenduri , semalam puan mama cakap suruh siap2 nak pegi kenduri . punyalah siap bagai , dah tengah otw baru tahu kitorang silap tarikh . sepatutnya kenduri tu hari ni tapi lebih over excited , sehari awal dah pergi . nasib tak pegi sampai rumah orang kenduri tu je . kalau tidak . tatau nak cakap la -_-
time tu mood tak payah cakap lah , spoil betol rasa . tapi , nak cover rasa malu lapar , kita mintak puan mama cari kedai makan , dah kenduri tak jadi pegi , so cari la kedai nak isi perut . nama pun cuti umum kelate , so , nak cari kedai makan pun susahhh -.-'
last2 nasib kedai febret kami sekeluarga bukak . order macam2 walhal untuk 5 orang makan jee tapi mak aiii memang agak over lah . makan punya makan , tapi dah cuak takut tak habis , tapi sedap then lapar punya pasal . habis jugak makan . bila dah kenyang , tengok pinggan atas meja yang kami order punya lah banyakk 
*lupa pulak nak snap pic -_-
dah habis makan , kita pegi dekat cashier nak bayar . seeee am I good daughter ? good sister ? kita yang belanja kan . hehe . not rm100 terus bertukar tangan , tapi takpelah , orang tersayang punya pasal , tak kan nak berkira kann :)
dah makan , balik rumah . untuk harini pulak . segala perasaan ngidam nak pegi kenduri tu berbaloi pasal untuk hari nie je , 2 tempat kenduri yang pergi . muahaha . suka I tauuu :P
paling syokkk bila pegi semua kenduri , dapat tengok pengantin . wuhuuu ~
tapi macam banyak jugak yang tak best di mata . for me yang pegi rumah pengantin yang first tadi dan for me jugak , kalau ditakdirkan nak kahwin dengan sesape , benda macam gini nak elakkan lah , selagi boleh elak , elak kan je sebab dah tau mana baik mana buruk ^.^

- pengantin perempuan make up over sangat , muka dia dah nampak macam something wrong jer pasal dikerjakan orang2 tertentu . errr then yang paling menarik perhatian ramai bila tengok mak andam , cehh . paham2 laa . taktau la nak panggil apa , pak ker mak andam . lembut toksah cakap la . tangan siap2 lentuk macam tu . kalah dengan tuan empunya blog nie rasanya  

- pakaian pengantin yang tak proper sangat . sanggul dia MasyaAllah tinggi sangat , takut tengok . errr then tudung dia pakai belah dalam , so dia tak cover dia punya dada . for me , hmm nak elak lah . kesian husband nanti . 

yang second rumah , respect sangat cara pengantin perempuan

- tudung dia labuh sangat nak cover dada dia . then baju pun okayyy . takde lah liklap sangat . nice ohh . muka pun lawa >.<

apa2 pun lain orang lain style kan , tengok2 macam2 perangai orang yang ada tadi . bila pergi tengok rumah first , ada pelamin , memang tuan rumah pun nampak over excited sangat tapi rumah kedua ok je . tengok pun besederhana dan lebih ke arah islamik . dari pandangan la
ia lebih nice . bila tengok cara pengantin tadi sampai diri nh terkeluar ayat macam gini dekat adik bila kami tengah borak

"malas kakak nak bersanding kalau kakak kahwin nanti"

adik tanya pulak

"bakpo kak ?"

me

"entah . tak perlu kot rasa nya buat macam tu"

tapi kata orang kahwin tu sekali seumur hidup , so , banyak benda yang kita boleh buat sebab nak hargai peluang tu kan then for me pulak , memang ia sekali seumur hidup tapi apa salah kita besederhana kan ? lain orang lain cara . dahulukan yang mana penting la kann 

6 comments:

  1. Herm..yup, besederhana lebih baik kan..xperlu nak vouge bagai..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann akak :)
      vogue tu tak perlu punn . dahulukan mana penting dah cukup la ^.^

      Delete
  2. jyeahhh ,itu lebih baik ahahhaa..eh i tag u untuk join GA tralalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. agagaga , amende GA tu cik ainn ? huhu
      I tatau laa . tag katmana tuu ? -_-

      Delete
  3. GA tu giveaway yayang hehehe..ce usha entry hamba yg ainhagis'giveaway ,pastu kalau u rasa u nak join u hit banner tu yeah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecehhh cik ainnn , kita tak penah join apa2 laa . err , btw thanks ! nanti kita tengok yerrr :))

      Delete

hak milik kekal syafiqah zuhari