= ceritasayastory.blogspot.com: awok koyaaa ! haha Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

awok koyaaa ! haha

assalamualaikum
see . faham dok title tu ? hehe . dah ore Kelate , sometimes rindu jugak dialek Kelate . tu diaa . anak jati Kelate :D
tadi pegi kelas young muslim practical life exercise . see ! panjang jugokk nama subjek nie . hehe. kelas nie cuma belajar macam mana nak ajar akhlak yang baik pada budak2 kecik a.k.a budak tadika . as usual masuk dalam kelas kena kira 1 sampai mana yang lec nak then ikut num tu kena buat group . it was like ahhh ! benci betul , asyik kena dalam group begini . malas lahh -..-
dah dalam group , for sure lec bagi task , tajuk sorang satu group nak suruh present . haa ! bila sebut bab present2 nie , rasa nya takde student pun macam

"wah ! suka nya present"
"eh ! group aku nak volunteer lah"

kann ? mana ada ponnn . tarapapa . kita student semua perangai sama saja . lebih kurang . eh ? hehe . btw , for me lah . memang tak suka nak group dengan lelaki ! sorry guys ! dah nak buat macam mana . kita segan super duper tau takk . sebab tu nak elak saja group dengan lelaki even pengalaman buat keje dengan orang lelaki nie ok pasal tak banyak peel tapi tetap takleh terima . selalu I nak reject2 je bila dengan lelaki ! :3
tapi tu la yang nak reject tu yang kena -.-
tadi dah bagi2 group , sekali kena dengan budak lelaki . ore Kelate also but Masya Allah , dia cakap punya lah banyak . stress . orang suruh buat keje dia cakap memanjang tapi nasib baik keje dia buat jugak . mulut dengan tangan sama naik ! wuuu -_-
dah bape jam . lastly , kelas habis then you know what ? tak payah nak present sebab lec pospone next class . okay la kann . dah jenis malas memang la banyak alasan . terukkkk -..-
dah habis kelas , bangun dari kerusi then tempat kawan yang group sebelah . tunggu dia nak simpan barang2 dia then she asked me

she : kenapa kau senyum2 je nie ?
me : eh ! mana ada
she : kau senyum sebab mamat tu ehh ? *sambil tangan dia tunjuk dekat mamat tu yg duk membelakangkan me*
me : woi kau ! tade pasal aku nak senyum sebab dia

and you know what ? mamat tu dengar perbualan kitorang . mak aii . segan gila sebab takut dia fikir bukan2 , so that me buat2 bodo sambil cover rasa segan then nak kuar kelas but ada dengar suara duk panggil tapi still buat ignore . muahaha . then. . 

she : woi ika , dia panggil kau tu
me : *berpaling tengok mamat tu 
he : awak senyum sebab saya ke ? *tanya sambil sengih2
me : eh ! mana ada . takde sebab saya nak senyum pasal awak la
he : tadi saya dengar
me : mana ada . perasan
she : HAHAHA 
*sambil tengok muka me then say 
she : apa orang Kelantan cakap ? koya mung 
me : HAHAHA . wahh . pandai kau

so , conclusion is me pun tatau pasai pa duk senyum2 sorang tadi sebab before that bila dah habis kelas , habit yang selalu buat ialah check nset kot2 ada mesej or call tapi haremmm , peratus nak ada orang contact sangatlah jarang . heww . time tu bila check mesej , dapat mesej from CelcomOffer . eh ? tak kan pasai tu kot duk senyum2 sorang ? haih . sekarang masih fikirkan . pasai apa eh senyum2 tadi ? -..-'

2 comments:

hak milik kekal syafiqah zuhari