= ceritasayastory.blogspot.com: even "beg guni" tapi berharga ok ! Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

even "beg guni" tapi berharga ok !

assalamualaikum
ehem . hari ni hari minggu . kalau korang ada planning je sure tak sabar nak wait for weekend right ? but not me lah ! -_- 
hujung minggu bosan for me yang jarang keluar rumah , bukan apa , kalau keluar dengan kawan2 , jalan kaki , meround tak tentu hala buat diri penat . dah bila balik rumah mula lah sakit bahu pasal pikul "beg guni" . kaki bengkak , melecet . lenguh situ lenguh sini . kadang2 dah balik rumah without mandi terus tidur sampai esok hari ! eh ! ok kantoi -..-'
dan tu pasal when siapa2 ajak hang out me kena fikir berploh kali . hewhew . except you jenis tade nak jalan berjam2 , I follow lah . but MAYBE je okay ! -_- 
disebab itu , me lebih prefer duduk rumah saja walau bosan TAPI kalau dengan family , tak ajak pun cepat je join . HAHA . haiyoo . berjam2 dengan family tarapapa pasal naik kete . hehe . so , tak penat lah sangat :P
then tade apa nak cerita , cuma harini . bila duk stalk fb orang , bw blog orang , dapat call

"kakak , kuar , papa tunggu kat kedai makan"

me ? Alhamdulillahh . rezeki tuuu . HAHA . bukan apa . seharian hari nie tade makan pon lagi except minum air je . sad case right ? huuu . actually sepatut nya buat2 terkejut bila dapat call dari tuan papa sebab yela . tetibe je call suruh keluar . thats mean beliau datang melawat anak manja sulung dia lah kat sini . tapi semalam dah chat dekat fb dengan aunty then dia tersasul cakap tuan papa dah otw nak pegi kl . dah macam kantoi lah ! hehe , so , that why bila dapat call tadi pun wat cool watlek je . muahaha . tapi for sure dalam hati senyum melerek lah pasal ada orang nak belanja , nak teman g makan ! HAHA . suka tawww . suka sangat lah bila dapat kejutan macam gini . hehe :P
then for sure lagi suka sebab jimat duit makan ! duit belanja bertambah ! thenn stok makanan punn bertambah ! seee thats why I suka kejutan gituuu . haha
okla sekarang dah balik rumah , kembali bosan . xtvt stalk punn bersambung laa 

pss ! did I say "beg guni" ? hehe . for those dont know what kind of "beg guni" , so lets me show  . taraaa . nie lah "beg guni"


HAHA . ok . pelik ? kita punya beg pon lebih kurang macam gini la tapi kaler kuning . kenapa panggil "beg guni" . actually ex yang called that beg as "beg guni" . I guess maybe lah sebab beg nie agak besar then boleh isi banyak je kat dalam . even barang sikit pun nampak banyak sebab beg tu agak besar . time tu pegi makan for our first date . then he asked

"bawa apa dalam beg guni tu ?"

ok . lebih kurang macam gitu la kot dia tanya and me ? uiksss ! sentap kejap ! HAHA . terdiam oo ! ada ke dia panggil "beg guni" . orang laki apa tauu ? ciss ! :P
then me just answer

"ala . barang pompuan la"

dalam hati dah agak ciss . geram la jugak . hehe . btw maybe tu "beg guni" or whatever that you call but for me until now I used that beg ! maybe pasal ada kenangan ? eh ! ok ! sigh T.T
btw lebih prefer guna beg macam gini la pasal boleh silang sekaligus boleh nak jaga beg tu bila jalan khalyak ramai . kes ragut memang sesuatu yang menakutkan ok ! dan mencegah lebih baik dari kena ! beringatlah ! >.<

6 comments:

  1. cmelnya handbag tu, tp nape panggil beg guni? jaa paggil hbag je. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA . tatau la ja . ore jate . ada jela gelaran dia nak bagi . jeles dia takleh nak guna beg kea . haha

      Delete
  2. bag guni pun owhsem okeyh ahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memangg . huhu . orang laki jee yang tak paham . huuu

      Delete
  3. yaya pun slalu jgk bwk beg guni tuu..hehe mcm2 ade..
    smua brg wajib bwk..haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn . haha . even "beg guni" still berguna . hu . orang lelaki je tak paham

      Delete

hak milik kekal syafiqah zuhari