= ceritasayastory.blogspot.com: macam nie pulak yang jadi hari nie Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

macam nie pulak yang jadi hari nie

assalamualaikum
harini macam2 yang jadi , nak tulis sikit ! kenangan nie . muehehe . dan ok . baru update sebab tengah mengelamun tadi , boleh pulak ingat then gelak sorang2 . ohh -_-''

balik dari Usrah , borak dengan kawan2 , borak pulak tepi longkang . bila nak gerak balik , kawan kita jatuh longkang . muahahaha . punya ramai orang pasal kitorang borak tepi jalan . so , bila jatuh , memang ramai tengok . dan as usual . me la orang pertama lari sambil gelak ! hewhew . mintak maaf kawan , thats my style . kalau jatuh apa2 atau tak terrrsengaja jatuhkan apa2 barang , memang cepat me akan lari . seeee how kalut am I kann ? barang yang jatuh memang akan tinggal macam tu , selalu nya kawan yang jalan sama tu la tolong angkat kan . sejak dulu sampai harini perangai "unik" nie tak boleh nak ubah . nasib la siapa2 yang keluar date dengan I . apa2 barang jatuh , I orang pertama lari sambil buat muka slumber , dah lari jauh , I akan patah balik tempat tu nak angkat that things if nama I dipanggil . kalau takkkk . ehemm :3

lepas accident gelak sampai pecah perut tu , dengan slumber kawan ajak pegi makan pulak , unfortunately . my kawan je yang makan pasal bahan masak kat kedai tu dah habisss . so , kami share lerr makan . romantik kann ? same spoon , same plate . nasib tak suap menyuap . hey ! i'm romantic . jom jadi teman I :P
by the way , masa makan kat bawah pokok tu yang dimana daun2 berguguran sampai nak masuk dalam cendol yang I makan , kawan ada cakap macam gini

"kau tahu tak , masa kaki aku jatuh longkang tadi , kaki aku macam terapung dalam longkang tu , nasib baik takde buaya , kalau tak , habis dia makan kaki aku"

buaya ? dalam longkang ? how come ehh ? errr
lepas makan , next port kami ke playground . muehehe . tujuan utama pegi sana sebab nak culik sorang budak . eh ! tak ! kejappp , jangan salah faham , jangan report polis pulak . syafiqah zuhari budak baik ok ^.^
pegi playground sebab nak cari mana2 budak yang kat sana sebab nak ajak dia melukis . salah satu assigmennt kami , kena cari mana2 budak umur dalam 2 until 13 years old . mintak diorang melukis apa jee yang dorang nak then apa yang budak tu lukis , diorang kena explain dekat kami bakal cikgu yang comel nie -_-
then you know lah , bila je dah banyak mainan kat situ , susah nak cari budak , semua nak lari jee . and u know , me rasa dah macam aksi kejar mengejar pulak . susah sangat nak cari budak nak suruh melukis kejap . ada pun malu2 je . ada yang jenis soal jawab banyak2 . ada yang malu2 , ada yang terus lari . tak ! bukan nak culik punnn . nak suruh melukis saja . kertas , krayon semua dah get ready tapiiii . ah ! susahhh . by the way , respect saja dekat parents budak2 nie . pandai didik anak . jangan dekat dengan orang yang tak dikenali . dah tuu kecik2 lagi dah pakai tudung . yang paling respect . ada je yang pakai shawl . alahai adikk . comel betul awak . akak yang besar gedabak pun FAILED nak pakai selendang . errr 

by the way , cari punya cari , cakap punya cakap , pujuk punya pujuk . yeahh ! dapat tarik sorang budak pompuan niee . comelll . grrrrr geram kite tawww ! hikhik :P
nama pun lawa . ehemm . alyaa hafiyyah . umur 6 taon . dah tarik dia pegi dekat meja suruh lukis , banyak pulak dia tanya , ok . layan saja . am I good right ? :P
ok . kita suka budak nie . dia cerdik ! by the way , budak nie lukis rumput , bunga , awan then matahari . bila diminta explain kenapa dia lukis benda tu . macam gini ha dia cakap

"lukis bunga sebab suka bunga . lukis rumput sebab bunga kan nak tumbuh atas rumput . lukis awan dengan matahari sebab awan kan hidupkan bunga"

see . cerdik betul budak nie . suka melayan diaa :)
dan oh ya ! I sempat main bola sepak dengan budak2 lelaki dekat playground tadi . ala . adik2 je pun . tak padan dengan pakai jubah , nak jugak melayan adik2 tadi . eh ? perlu cakap ker ? heee
dah habis sesi melayan si comel tu , pegi makan . tapau sajaa . and betapa baik nya diri nie rasakan sebab bila dah bayar semua harga makanan , that makanan I terrrtinggal kat kedai tu . jalan punya jalan baru perasan lupa nak ambil makanan . maka , dengan muka sabar sebab dah lupa , terpaksa balik kedai tu then ambil makanan . ok ! agak terasa tua sebab I dah mula nak jadi cepat lupa . I mean nyanyuk -..-
by the way how come ? I baru nak masuk angka 20 next year . muehehe

6 comments:

  1. Replies
    1. memang . I memang unik . sila lah jadi teman I . muehehe :P

      Delete
  2. saya punye tak jatuh dalam longkang.
    syok duk balas sms smpai terlanggar orang..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . tu lagi teruk . sure benggang je orang yang kena langgar tu :3

      Delete
  3. mmber sy pn pnah jatuh longkang..tgh jjln rmi2 kmi lintas lonkang agk bsr,tbe2 rse cam sorg ilang.rpenye dlm longkang,hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha . laaa kelakar betol . kalau kita dah sure sakit perut duk gelak . hehe . kesian kawan tu kann . boleh pulak hilang . rupa2 jatuh longkang . muehehe

      Delete

hak milik kekal syafiqah zuhari