= ceritasayastory.blogspot.com: Malware Ahead ! Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

Malware Ahead !

assalamualaikum
serius . gurauan daripada NuffnangX nie memang tak cool ok ! menyesal betul bila letak kod NuffnangX  dalam blog . even takde guna pun , saja2 je letak then now . ok ! terima padah -_-
terkejut gila bila klik link blog , takleh nak tengok sebab kena virus Malware nie . haihh . tension betul . dah la dekat kolej tadi ada problem sikit , alih2 balik rumah ada hal dengan blog pulak . memang buat diri nie nak demam . sekarang dah pakai sweater dah ! tetibe seram sejuk ! HAHA 
dah klik berkali2 pun link blog tetap ada tulisan MALWARE AHEAD ! terus jadi tak betul ! huu . on off tab , on off laptop pun tetap tak jadi . terus usha mana2 blog yang me follow kot2 ada update pasal virus nie , first jumpa blog nie . terus baca entri dia yang nie , bila tengok sebab2 tu , yang suspek cuma satu , takut me terrr follow blog yang ada virus nie lah tapi rasa nya sebelum follow mana2 blog , kena memilih jugak . macam pilih teman hidup . eh ? ok . melalut . nak kata takde anti virus dalam laptop , memang ada pun . abang hensem dekat kolej yang buatkan . awww :P  
dah tau ada tu , cepat2 je tekan klik nak scan whole computer sebab takut ada virus sesat yang datang nak melawat ke apa . berkali2 ok ! seee ! how "kalut" am I . HAHA :3
 nak kata nak kena hack pulak memang tak la . bukan femes pun sampai ada berkenan dengan blog nie 
baca punya baca , ok ! sedih + kecewa sebab dia cakap antara sebab2 kena attack je . tade solution dia . Masya Allah . lagi lah rasa kalut -_-
lantas on fb , pegi conteng dekat wall cik ain nie , ask for her help . dan Alhamdulillahh . dah rasa macam lega sangat2 bila cik ain send link nak berkaitan malware nie . macam mana nak hapus . nak tahu jugak ? see here ok ! :)
dah baca berkali2 . baru dapat dettect semua nie NuffnangX punya kerja . ohh ! sakitlah sangat rasa nya . time tu jugak rasa nak delete semua yang ada kaitan dengan Nuffnang tapi bila fikir balik , yang salah cuma NuffnangX  saja . so . tak baik nak hukum orang tak salah kan . how good am I right ? :P
dah baca blog tadi , dah tau macam mana nak solve the problem , cuma remove kod NuffnangX je . then yaa ! Alhamdulillah kejap je dah dapat detect kod tu terus remove jejauhhh . ahhh ! lega sangat sebab dah klik , dah balik asal . huu Alhamdulillah :')
dah tak jadi dah nak demam ! HAHA
btw , terima kasih cik ain sebab tolong then sebab sabar layan kerenah kalut I tadi -.-

p/s : tengok font tulisan nie macam comel pulak ! HAHA . nak try kejappp je guna . setia pada satu ok . Insyallahh . take note ye my future husband . I will setia :) *melalut lebih pulakkkk

2 comments:

  1. wakakaka..no hal la sayang oiii ,xde bende pun kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . okay2 . btw thanks super duper gak yawww :D

      Delete

hak milik kekal syafiqah zuhari