= ceritasayastory.blogspot.com: pengalaman join Malam BersamaMu Gaza part 1 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

pengalaman join Malam BersamaMu Gaza part 1

assalamualaikum
Malam Bersamamu Gaza with Heliza Helmi , Sham Kamikaze , Bunkface and Nowseeheart soooo awesomeeee :D
ehemm Alhamdulillah . lastly dapat jugak nak join event nie ^.^
by the way , before program , sempat lagi pegi makan dekat Giant . lastly dapat jugak nak lepas rasa ngidam dekat makanan RasaMas . dan oh ! kunjungan kali nie lagi awesome sebab incik abang pelayan tadi tu hensemmmm . berkenan I :P
lepas asar sampai 7.30 ada dekat Giant tu , saja makan2 tambahkan berat badan . ahaks . dah makan , solat then gerak ke kolej . dah sampai awal , sempat pulak beli mafla macam gini 

*like always , I borrow gambar dengan abang google jee -_-

 rm10 je . murah kan ? sebab kain mafla nie biasa2 je , murah je punnn tapi takpelah sebab sambil beli boleh menderma lagipun dah lama I cari mafla niee . huhu . Alhamdulillahh . lastly dapat jugak beli ! you know , rasa bangga je bila pakai ! :D
macam ada semangat nak berjuang jeee . ehemm :P
program start after Isyak . ok leteww . nak berseronok sekalipun solat takleh lupa kann :)
 start program , ada sorang pakcik yang wakil Aqsa Syarif nie cakap2 je pasal Gaza . intro about Gaza and so on la . ehem , first part nie bosan je haa sebab slide show beliau panjang then dia explain one by one . cakap punya cakap , tengok semua yang ada dalam hall dah macam2 ragam and I was like 

"oh ok ! tak menarik , semua takde bagi attention pun . cian pakcik ckp sorang2"

and you know what , dah kemain je pakcik tu cakap then I was suprised when he says

"ok , setakat nie dulu sy cakap , saya akan sambung slot seterusnya kejap lagi"

and me ?

"hohohoho . ada lagiiiiii . bosan betulllll -_-"

tapi kannn , you know what ? lepas pakcik tu cakap , jengjengggg , I was excited bila host tu jemput Heliza Helmi ! excited yang paling utama sebab minat diaa ! dia comell . aww geram je tengok diaa ! HAHA . tapi yang tak comel bila dia tak sihat . then yang paling tunggu2 dia sebab dia salah sorang artis yang pegi Gaza . so , bila dia naik , dia cakap2 pasal pengalaman dia time pergi Gaza . first dia cakap macam ok . diam je tapi dah lama2 dia cakap , bikin I sebak , terus nangisssss :'(
serius ! tak tahan airmata nie mengalir bila dia cerita pasal keadaan dekat sana nak2 lagi bila cerita yang budak2 kat sana . time tu dah rasa air mata , air hidung semua meleleh keluar je . nangis jugak , nangis jugakk . dah lap air mata pun dah macam taknak berhenti , mengalir jugak -_-
by the way cerita yang paling ingat sampai sekarang yang dia dah cerita kisah seorang doktor yang kat sana 

kata dia . doktor nie yang jugak merupakan bapa kepada seorang kanak2 perempuan yang sangat comel sangat2 sibuk dekat hospital sebab tiap2 hari ada saja mangsa cedera , bertroli2 yang dihantar ke hospital untuk dirawat . menyedihkan bila dilihat bilik kecemasan di dalam hospital tu cuma ada 3 buah katil saja . di dalam hospital itu sendiri dah kehabisan ubat . dah takde tempat kosong bagi pesakit yang datang . setiap saat semakin bertambah sehingga kan ada yang mati syahid sebab tak sempat dirawat . setiap hari , si anak tadi akan menelefon si ayah dan sentiasa bertanya bila si ayah akan pulang ke rumah untuk bermain dengan nya tapi jawab si ayah yang beliau sangat sibuk hendak membantu mangsa yang cedera . tanpa jemu , si anak tadi akan menelefon dan bertanyakan soalan yang sama kepada si ayah 
"bila hendak balik ke rumah dan bermain dengan nya? "
sehinggalah suatu hari di hospital , ketika si ayah tadi berkerja di hospital , berpuluh2 mayat yang telah syahid di hantar ke hospital . maka , si ayah tadi memeriksa satu persatu mayat tadi . bila tangan si ayah membuka salah satu kain yang membalut mayat tadi , sangatlah terkejut kerana mayat yang di hadapan nya merupakan mayat si anak yang saban hari menelefon nya
si anak tadi telah mati syahid :'(
maka dengan redha si ayah berkata
"maafkan ayah . kamu tunggu ayah di Syurga . nanti kita bermain di sana"

lepas dengar cerita tu , air mata memang non stop la . tak boleh nak imagine la betapa tabah ayah budak tu . redha seorang ayah yang di mana anak beliau mati syahid . bila diberi tunjuk gambar anak tu , MasyaAllah , memang comel sangat2 . seisi dewan dah nangis dah . tapi bila fikir , takpe la , anak tu dah jadi anak Syurga , pasti dia sedang bahagia bersama rakan2 dia di sana kan :)
next , dorang jemput pulak Sham Kamikaze naik ke pentas , dia just main petik gitar then ok . sangat best . diam je . and sometimes ada yang menyayi ikut petikan gitar yang dia buat . apa2 pun malam tu semua best ^.^
ehemm . Heliza Helmi sudah , Sham Kamikaze pun sudahh . siapa yang next person eh ? muahaha . takpe , nanti kita story next entri pulak yee . saja nak share pengalaman
*bajet orang nak baca jee -_-

No comments:

Post a Comment

hak milik kekal syafiqah zuhari