= ceritasayastory.blogspot.com: nak berniaga memang kena banyak bersabarrrr Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

nak berniaga memang kena banyak bersabarrrr

assalamualaikum
bhahaha . EXCITED ! esok malam nak balik Kelate :)
tak sabar ! rindu puan mama , rindu tuan papa , rindu adik2 . rindu semuaa ! :D
tapi yang tak best , even esok last clas pun , still saja banyak . kelas dari pagi sampai la petang . nak2 lagi sebab ada yang lect buat kelas ganti . terpaksa jela join . kalau tak paham2 jelaa . huuu
by the way , as I told for my last entri , hari nie kite nak update sikit pasal jumbo sale yang kite buat untuk aktiviti usrah kite ^.^
benda nie wajib dibuat . macam nak bagi semua student rasa pengalaman berniaga lah . selagi tak buat aktiviti nie , takleh graduate . sebab aktiviti nie jugak la boleh rasa pengalaman nak masak , nak beli barang nak jual pagi2 . memang tak cukup rehat . penat tau tak . tatau la macam mana orang yang buka kedai tu . tabik springg lahh ! memang kuat kannnn :D . yelaa . dah pagi2 lagi kena bangun nak pegi kedai , malam lak tido lewat sebab nak masak . hmm . rajinnnn kannnnn :)
by the way , nie gambar ahli group sayaaa


okayy ! seee , tudung kite pakai tak menjadiii ! grrrrr ~ sebab time tu tengah tak ok . kesakitan perut . muehehe . tengok barang nak jual atas meja tu . still banyak kann ? susah tau nak tarik costumer . kena banyak sabar -.-' 
adatlah kann berniaga . mana ada cepat lakuuu . yup ! sabar itu sangat penting nak berniaga 
by the way , kitorang jual 3 jenis makanan . first discuss nak jual 2 menu je tapi dah rajin , buat 3 menu gakk . bhahaha . rajin kan anak2 dara di sini ? hewhew :P
nie gerai kami . see ! simple je . tak sempat nak hias sebab datang lewat je pagi tu -.-'


ok ! kita tak suka bila kena tiup dan pegang belon sebab kita takut belon pecah . dalam banyak2 belon tu , mampu tiup satu jee . muehehe :P


seee ! customer takdee . kena banyak sabar lah time niee -_-




seee ! kalau sape tatau , nie la puding koktail . benda nie kite buat dengan kawan yang tudung pink terang kat atas tuu . sedapppp ! :D


nie makanan untuk orang sakit kat gerai tu . kita leteww . bhahaha . spageti nie kitorang pun jual jugak . punnn sedap ! menu pertama habis ! :D


jengjengg ! see ! senyum lebar kan kami ? muehehe . time nie dah habis . jualan semua licin ! Alhamdulillah . tudung kite pun dah menjadi time nie ! HAHAHA . by the way , semua hasil jualan nie kitorang akan sumbangkan kepada tabung Gaza . nie jela cara yang boleh buat sebab nak sumbang buat saudara kita dekat sana :)
ok . the end . ehem 

8 comments:

  1. lama xsinggah sini..
    tgk2 tuan tnh dh wt biz dh
    pding coktail tu mmg best la..
    tgk pn dh tau..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh . belaja2 jer cikgu

      budak2 punya keje . muehehe

      puding tuu ?

      sangat best ! :D

      Delete
  2. kahkahkah eh..ahaha..i dulu masa form4 penah gak berniaga kat sek masa hari sukan ,know what i la yg bnyak mulut panggil customer lalalala..jual puding eh ? i kembang tekak la kekeke..xsuke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ececece . i dah agak dahhh

      u memang laa . banyak muluttt :P

      what ? i buat sedap kemain apaa . try la makn :P

      Delete
  3. Replies
    1. HAHAHA . berniaga memang tak pandai

      baru buat dah penat

      tapi bila tengok jualan kita orang beli , memang rasa puas hati . hehe

      Delete
  4. best la dah boleh balik kelate. jaa jugak kena stay seminggu lagi di penang ni...huwaa... rindu giler kat anak dan en.suami di bunohan...huhu...

    ReplyDelete

hak milik kekal syafiqah zuhari