= ceritasayastory.blogspot.com: April 2013 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

harap nya termakbul nak pakai benda alah nie

assalamulaikum

sementara menunggu waktu Maghrib , sempat online dekat fesbuk . tertengok blog cik Namee Roslan nie . siapa tatau blogger yang cun melecun tu kan ? ihiks

tapi nak cakap sekarang bukan sebab ape pun . cuma tertarik dengan entri beliau tu . Braces . apa itu braces . braces tu sejenis pendakap gigi okay :)

gaya dia macam ginii


pinjam gambar dari abang Google saja . muehehe

kalau nak tahu , kite punn ada niat nak pakai benda alah nie . yelah . gigi kita memang tak cun punnn . for those yang dah tau , memang lah benda alah nie merimaskan pun . sakit pun ada jugakk tapi tak kira ! nak jugak pakaii . muehehe :P

haritu bila balik , dah survey jugak harga benda alah nie . agak mahal la jugakk . makin lama makin tinggi je harga benda alah nie lagi2 memang kena buat dekat klinik swasta . yelahh . sebab kalau nak buat kat kerajaan , umur dah lebih dahh -..-''

lagi pulak sekarang tengah belajar , so banyak nak pakai duit , nak ulang alik pegi check up lagi . memang kena banyak masa kann nak2 lagi bila buat kat Kelantan , mau nye nak balik Kelantan tiap2 minggu or bulan . HAHAHA . kering laa duit nanti :P

time nie la masa nya rasa nak kapel dengan otomen . nanti senang la kan nak balik check up . muehehe . erkk 

okla . harap2 nyaa cita2 nak jadi salah sorang budak gigi besi nie sukses la yerp . muehehe . nanti bertambah comel apeee pakai braces . HAHAHA . eh ?

saya sedang mengidam . mihmihmih

assalamualaikum

aku tengah lapar , tapi takde selera nak makan .

selalu kena marah dengan kawan2 sebab selalu tak makan tapi diorang tak faham aku . erk . takpe lah . orang kata berat bahu memandang lagi berat mata memikul . eh ? ok . terbalik . berat mata memandang berat lagi bahu memikul yer . aku memang tak betul sebab selalu pening . kata kawan sebab tak makan , angin dari perut tu naik pegi ke kepala , sebab tu la pening saja . dia cakap lagi

"isi perut dengan makanan , nanti dah penuh , angin pun hilang , kepala pun tak sakit"

BHAHAHA . aku cuma gelak . nie baru pertama kali aku dengar kenyataan macam tu . dan macam biasa , aku memang gelak pun sampai kena bebel dengan dia . ihikk :P

maaf lah kawan , aku ah macam tu , ada ketika tak betul pun perangai nak2 lagi bila pening . gelak tu satu kewajipan . tak gelak sehari tak sah . nanti tak jadi awet muda . eh ?

sekarang aku pun asyik sibuk . memang takde masa nak online mana2 . sebab esok weekend , maka hari nie aku gigih update blog sebab aku tengok blog aku dah macam bersawang . muehehe

aku memang sibuk . lagak nya macam orang nak masuk mengundi untuk PRU13 nanti aje . HAHA . tapi yang sedih nya aku masih tak cukup umur nak mengundi , maka , aku diamkan la saja sebab aku rasa saya masih terlalu kecil untuk cakap pasal "mengundi" . eh kecil ? ok . takde la kecil tapi umur tak cukup :P

sekarang aku pening . mungkin sebab perut kosong kot . tapi orang lain tak tahu yang aku sedang mengidam nak makan char kue tiaw yang superb nie




see ! dah tertelan air liur . ihikss . nak buat macam mana , kedai pakcik nie dah takde dah . tak dapat lagi aku cari kedai penganti pakcik nie . hmm -.-'

saya mengidam nie . nak buat macam mana yerp ? ehh ! mengidam tak semesti untuk orang pregnant yerp . cumaa , teringin saja nak makan . muahaha

siapa2 yang tahu katmana char kue tiaw area Gombak nie , sila lah belanja bagitahu aku yee . HAHAHA

this entry just for U uncle Amjad

assalamualaikum
  
dear PakCik Uncle Amjad :)

How are you uncle ? It's a longgg time that I don't hear about U right ? Where are you now ? Still in Kuala Lumpur and continue your Phd at Uia ? By the way , if U want know about me , let me tell U a lil bit . HAHA . For your information , now I still study at the same place . Oh ya ! Now I'm in a Semester 6 ! Seee ! 

I'm become senior now ! and U know what ? I can bully the others ! HAHAHA :P
But there's was many happen to me and to be honest , actually I want share with U . Like before :)

Yeah ! We share many things about our own culture and our own language :')
Did U still remember ? I'm your Bahasa Melayu teacher and U was my Arabic teacher :D

Now , I don't know where are U . I can't find U ! :'/

Ya ! I lost my best buddy and for sure my Arabic teacher . Where are U uncle ? I miss U :3

Like before , if we lost contact , I will find U at Yahoo Messenger and give U a lil bit message but now , I can't do that :( U know , I try to WhatsApp U but U didn't reply . There's a longggg time we lost contact and now , I don't know how to find U ! Hmm maybe I can do a police report ? and say to the police that Uncle Amjad was missing ! HAHA . If I'm lucky , maybe that police will help me to find U . but if ONLY I'm lucky . hehe >.<''

If U know , now I'm taking Arabic . Please uncle , come and be my Arabic teacher again ! Ya maybe U will say that I can find another Arabic teacher but it's not same like U uncle . If U asked me why , I don't want answer until U come and contact me again ! :P

Uncle , did U still remember that U don't want become friend with me because U afraid that I don't want become closer with the foreign ? Please uncle , don't think like that . we are friend right ? Please , become my friend again and again except U are married now , so I can't bother U . hehe

See uncle ! for the first time I write in English just for U . I don't want U use Google Translate this time . I want help U and this entry just for U . I'm still remember when U say that U read my blog by Google Translate . THANKS for 
that Uncle . I'm really appreciate it !

I repeat again . this entry is for U . please contact me in case U read my blog :')
become my Arabic teacher again ya ! :D

Seee . panjang kemain kann ? HAHA . entri kali nie buat seorang kawan dari negara Arab sana . selalu nya kawan kita tau baca blog kita guna Google Translate bila dia tak faham satu2 ayat yang kita tulis . gigih betul kann ? muehehe . mana nak ada pembaca blog macam gitu kann ? hargai sangat lah . tapi dah masing2 sibuk , dah pun lost contact . dah cuba contact tapi masih tak dapat . hmm . dia kawan terbaik ! sebab dia , kita banyak belajar bahasa Arab dan sama macam sekarang , kita ada ambil subjek Arab untuk sem nie . harap2 dia sudi jadi cikgu kita lagi . muehehe . even dengan dia kita asyik kena speaking saja takpe la . dapat jugak improve language kannn :P
sehingga kita taip entri yang seterusnya pulak yerp . sekarang kesihatan tak izinkan nak lama2 kat sini . huu . jaga diri ye ^^,
psss ! saya tak pandai speakingg . see ! banyak wrong grammar saja . BHAHA :P 
harap2 beliau dan anda semua faham la yerp :)

ape nak jadi ? apa nak jadi ?

assalamualaikum

hari ini hari Rabu . hari nie rasa nak tulis macam diari boleh takk ? ihikk :P

truly cakap 2,3 hari nie otak aku bercelaru . tak tahu apa yang tengah aku fikir sampaikan dah berkali2 hampir accident time jalan nak pegi kolej . kalau macam nie ler gaya nya siapa tahu kalau last2 ajal aku atas jalan je kan ? tak ! bukan mintak tapi kalau dah tu kehendakNya kann :)

tapi hati positif cakap sebab aku tak pernah ambil kelas pagi . awal pulak tuu . sebab tu macam tak biasa lagi konon nya lah . start kelas pukul 8 . nak lintas jalan pegi kolej for sure lah kereta banyakkk sangat . yelah . time orang  nak pergi kerja . kadang2 ada jugak dalam 10 minit semata2 tunggu jalan clearsikit 

ada traffic light pun lampu merah kejap sangat , baru nak lintas , dah punn lampu hijau . manee la tak stress . sebab tu main lintas jee kekadang . see , kalau jadi pape baru padan . err

dah sama macam nak balik jugak . benda sama je jadi . tapi takpe . jihad nak pegi belaja gituu . muehehe

but for sure before nak lintas tu , make sure jalan kiri kanan dah clear jugak . yang part lagi tak best , bila dah clear je jalan , start aje lintas , tup2 dah tengok ada je kenderaan sebelah aku . HAHA . dari mana datang punn tak tahu lerr . misteri yedak ? HAHA :P

apa2 pun , 2,3 hari nie aku rasa sangat tak ok . sebab apa aku sendiri pun tak tahu . dah macam misteri pulakk . haha . yang aku paling perasan dan dah tak boleh ubah bila harini aku jalan terlampau laju sampai kena tegur dengan sorang abang kacak bergaya . pheww . cakap jela nak usha aku . pepandai tegur cara aku berjalan pulak kann . eh ? ok finee . perahsan . HAHA 

btw agak2 kalau aku drive sama macam aku jalan , dah pasti berderet surat saman kann ? :P

kenapa perlu ambil MUET yerp ?

assalamualaikum

dah macam sambungan dari entri tadi . BHAHAHA . actually sedang mengantuk tapi tak dapat tidur sebab asyik kena ganggu . see ! that's why taknak balik sini ! tengok ! tengok ! dah kena ganggu ! HAHA :P

*kalau puan mama dapat dengar aku cakap macam gini , sure beliau ketuk kepala aku lelaju -..-

nak rehat kejap , kawan ajak keluar makan , kalau taknak makan nanti sure perut yang sakit . kesian pulak , maka dengan mata lebam pun keluar lah makan . patut ler rasa ada orang tengok lain macam je kat kedai tadi . mata saya lebam sangat yerp ? takut yerp ? takut yerp ? muahaha . takpe2 . saya orang baik2 sahaja . sila lah jadi teman saya :) eh ?

dah sampai rumah , tengok baju masih tersimpan baik dalam beg . kalau nak balik Kelantan lagi pun bolehhhh . HAHAHA . yelah . baju masih tak terusik punnn :P

see ! lihatlah betapa "rajin" nya Syafiqah Zuhari . nak kemas baju cakap penat , ngadap lappy boleh pulakk . tak ke nama mengade lebih ? hmm -_-''

dah ada feel nak kemas gituu , ada roomate baru masuk . heww . lagi lah tak kemas . buat2 sibuk dengan benda lain duluu . nasib bilik dah kemas semua . kalau tak segan jugak bila ada orang baru masuk . bilik kemas , rasa nak sambut budak baru tu pun best ler jugakk . takde ler segan kannn :P

esok dah nak sem baru . sekarang dah ambil kelas pagi . wahahaha . dah macam bunuh diri sendiri ! HAHAHA . dah lama gila tak ambil kelas pagi . esok awal2 pukul 8 dah kena ada dalam kelas . dah la lecturer tu kena punctual . haihh . sebelum nie elok je rehat sebab selalu kelas start pukul 2 . nah sekarang , amek kaw ! kena kelas pagi -_-''

tapi takpe . fikir positif , manusia perlu berubah kannn ^.^

by the way , kalau tengok kan dekat system online , acctually not ready sebab sem nie plan nak amek MUET ! tak ready ! tak ready ! huarghhh !

kenapa perlu ambil MUET yerp ? hmm

tolong jawab pelisss . ahaks :P

dah sabar pasti ada ganjaranNya

assalamualaikum

syukur Alhamdulillah sebab harini masih lagi bernafas . sem5 dah lepas , sekarang masa untuk sem6 pulakk . cuti pun dah habis . khalas ! hehe :)

time tengah cuti , online fb dan bila dapat tahu result nak keluar punya lah takut mengelabah sebab tahu sem lepas banyak je stress sampai rasa nak berhenti kolej ! seee ! tak boleh tahan cabaran langsungg -_-

dah tau result kuar , cepat je online sebab nak check tapi MasyaAllah , line lembap giler ohhh . sangat sabar menunggu . dann bila dah dapat tau , serta merta menjerit cari puan mama sebab result naik ! HAHAHA . mana tak excited sebab nya sem yang banyak dugaan sampai dah rasa give up sangat . tup2 result dapat macam tu . dah macam seprise gituuu . BHAHAHA :P

by the way , semua nie tak akan jadi tanpa dorongan sorang kawan nie ha , buat puan mama tuan papa , yang superb ! muehehe . dan yang paling penting sabar dalam apa jua keadaan sebab tak siapa tahu ganjaran yang bakal kita dapat kann ? :)

dan Bismillahhirahmanirahim :)

saya akan terus berjuang untuk belajar ke peringkat seterusnya ! wuhuu ! 

sama2 lah kita menimba ilmu yer :)

kena start balik la jawab nya

assalamualaikum

ha kan dah cakap kalau korang nie blogger , memula aktif saja tapi bila dalam berminggu tak update blog for sure takde siapa yang nak singgah dahh . sedih kan ? memang la . HAHA

tapi nak buat macam mana , dah nama pun student , takde masa nya kalau nak hadap benda nie dua ploh pat jam ok ! 

so , apa yang nak kena buat ? er kena rajin blogwalking balik la kan . yedak ? 

tapi bila boleh start nie ? hmm -_-''

We Chat ? kemon

assalamualaikum

dah kembali ! weee . zaman makin moden and for those use smartphone tu sure lah dah tau aplikasi We Chat nie kannn ? *angkat kening kiri kanan

by the way , kalau dah macam blur jugak amende lah benda alah We Chat nie , mohon refresh balik iklan yang akak Lisa Surihani dengan abang Shaheizy Sam buat dekat tb tu . best kemain yoo . ihikk :P

dan seee ! nie la logo benda alah We Chat tuu

bila memula tengok iklan tu memang tak layan pun , sebab macam tak menarik tapi ehem bila salah sorang BBM contact nie download benda alah tu dan sekaligus naik dekat "recent updates" , macam curious pulak nak try . muehehe 

cepat2 je download thenn taraaa ! wa cakap lu !

best jugakk benda alah nie . lagi ok dari WhatsApp . bagi owner blog ler :)
sebab apa best ? sebab 

- dia punya emotion , smiley tu awesome ! boleh gerakk . kadang2 diri sendiri pun gelak jee tengok . erk ?

- boleh buat voice note , boleh video call then lain2

dan the most awesome 

sebab FREE ! wehee :P

by the way , nak dapat kawan pun senang sebab kita boleh search kawan ikut lokasi katmana tempat kita berada . so kawan tak akan sama . see ! kat mana2 pun boleh nak berkawan . best kan ? jadi , jom ! kita tambah kawan ramai2 yee :)

saya sudah We Chat . anda bila lagi ? hehe
hak milik kekal syafiqah zuhari