= ceritasayastory.blogspot.com: July 2013 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

As sobarul minal iman

assalamualaikum

harini dah hari Jumaat bersamaan hari ketiga puasa . tadi ada kelas Arabic , lepas bangun sahur pagi tadi , mata berat je nak sambung tidur disebabkan ada kelas jam 8.45 . selalu kelas pukul 9 tapi di awalkan sebab bulan puasa . haruslah rasa nak mengeluh sikit sebab ngantuk ok T,T

tadi cuma tidur2 ayam . kejap2 bangun tengok jam . dengan cuaca sejuk yang amat sebenarnya sangat liat nak pergi kelas tapi dah last sem dan subjek Arabic itu best because if u know , Arabic is beautiful language :)

taknak la tinggal kelas . gigih jugak bangun mandi , pakai lawa2 pergi kelas dan like usual , bangun awal mana pun , masa nak pergi kelas tu lewat jugak . boleh nak kita cakap tak yang sepanjang sem nie tak pernah lagi kita pergi awal ke kelas :')

nak2 lagi kelas Arabic . kelas tu dahlah sejam . pegi lambat , dah tu masa duduk dalam kelas sangatlah kejap rasa nya . penat naik tangga level 3 pun tak hilang . nafas pun tercungap2 lagi , kelas dah pun habis . marbeles syafiqah 
marbeles . bravo ! bravo ! cantik sungguh perangai :')

tapi nasib baik miss cantik melecun bermuka manis tu tak pernah marah , asalkan tak tinggal , tak ponteng kelas dia je . hewhew tapi sebenarnya for sure tentu miss dah cop saya muka budak datang kelas lambat kan ? :')

sebab tu jugak rasa nya miss selalu panggil nama saya dalam kelas nak soal itu dan ini . terima kasih ye miss , kurang2 nya saya tahu yang miss ingat nama saya . its look like saya nie famous ! HAHAHA :P

tapi apa2 pun class miss memang superb ! saya boleh belajar Arab dengan lebih mendalam . tahun nie dah tahun terakhir saya dekat kolej , tempat belajar saya . tahun depan saya dah takde . taktahu dah nak belajar Arab dekat mana T.T

tapi kan miss , harap2 nya lah tekad saya nak belajar Arab tu akan dipermudahkan olehNya . sekurang2 boleh saya ajar orang lain pulak nanti ^^,

by the way , saya rasa saya tengah tak betul . saya dah besar tapi saya masih tak ok !

saya penat . penat melayan perasaan . rasa nya saya tak mampu nak hadapi semua nie lagi . Allah ! penat sikit haa . sabar ye Syafiqah :')

marhaban ya ramadhan

assalamualaikum

tadi tengah gelak2 dengan budak rumah , tiba2 ada pengumuman puasa . cepat2 je semua bangun pegi duduk depan tv :')

semangat punya pasal , dah dengar2 , Alhamdulillah puasa jatuh hari Rabu nie . sebak sebenarnya sebab nie kali ketiga puasa berjauhan dengan family . manja ? takdelah tapi kadang2 sedih jugak , for sure kadang2 teringat jugak menu yang ada kat kampung . bazar sana tak sama dengan sini . sana lebih best nak2 lagi bila meround dengan tuan papa . marbeles gituuu :')

paling penting sure la jimat duit ! hewhew :)

untuk tahun nie tak sure sempat ker tak nak berbuka dengan family , macam tahun lepas cuma sempat 2 hari je . tu pun sedih . rasa macam nak panjangkan lagi bulan puasa tu . bila kat kampung , masjid dekat rumah , jadi bila tarawih , akan dengar terus dari rumah dan bila tinggal tarawih akan rasa bersalah je . tak macam sini , kadang2 tak dengar apa2 bunyi dari masjid , mungkin faktor yang agak jauh . nak bukak puasa pun dengar azan melalui tv . sedih tu memang la . rasa nya macam nak balik stay kampung terus je . kalau lah tak difikirkan dengan tanggungjawab dan tugas kat sini , maunya kita dah buat hal :')

dan seharusnya bersabar untuk semua nie . pasti ada ganjaran kan ?

syukur sebab masih punya kesempatan dan dipanjangkan umur untuk puasa pada tahun nie , harap nya semoga perancangan akan dipermudahkan olehNya . moh ler kita sama2 tambah pahala bulan puasa nie ye :)

dulu lain sekarang lain . Alhamdulillah

assalamualaikum

aku tahu blog aku dah pun berkulat :')

nak buat macam mana , sangat sibuk nak update . semua cerita dah macam basi . booo syafiqah boo , baik tak payah nak jadi blogger kalau rasa blog tu 
sampai dah berkulat-..-'

sekarang sem baru dah pun start , untuk last sem sangatlah sibuk . hanya minggu pertama je boleh nak enjoy , sebab tu aku cari masa untuk minggu pertama nak ke situ dan ke sini 

sebenarnya kat situ jelas terserlah aku sedang merenung masa depan , mana nak plan itu dan ini . ihik :P

terima kasih buat cameraman kita :')

guna camera baru tuu . nak jugak cakap :P walau bateri dah tahap duk icu pun gigih jugak duk on off sebab nak jimat punya pasal :,D
tak dapat nak pegi Paris bebetul pun takpe la , janji dah sampai Paris Genting . terimakasih ye awak :')
last , nak cakap

Alhamdulillah terima kasih . Aku bahagia dengan apa yang aku ada sekarang . harap2 nya berkekalan . InsyaAllah :')
hak milik kekal syafiqah zuhari