= ceritasayastory.blogspot.com: marhaban ya ramadhan Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

marhaban ya ramadhan

assalamualaikum

tadi tengah gelak2 dengan budak rumah , tiba2 ada pengumuman puasa . cepat2 je semua bangun pegi duduk depan tv :')

semangat punya pasal , dah dengar2 , Alhamdulillah puasa jatuh hari Rabu nie . sebak sebenarnya sebab nie kali ketiga puasa berjauhan dengan family . manja ? takdelah tapi kadang2 sedih jugak , for sure kadang2 teringat jugak menu yang ada kat kampung . bazar sana tak sama dengan sini . sana lebih best nak2 lagi bila meround dengan tuan papa . marbeles gituuu :')

paling penting sure la jimat duit ! hewhew :)

untuk tahun nie tak sure sempat ker tak nak berbuka dengan family , macam tahun lepas cuma sempat 2 hari je . tu pun sedih . rasa macam nak panjangkan lagi bulan puasa tu . bila kat kampung , masjid dekat rumah , jadi bila tarawih , akan dengar terus dari rumah dan bila tinggal tarawih akan rasa bersalah je . tak macam sini , kadang2 tak dengar apa2 bunyi dari masjid , mungkin faktor yang agak jauh . nak bukak puasa pun dengar azan melalui tv . sedih tu memang la . rasa nya macam nak balik stay kampung terus je . kalau lah tak difikirkan dengan tanggungjawab dan tugas kat sini , maunya kita dah buat hal :')

dan seharusnya bersabar untuk semua nie . pasti ada ganjaran kan ?

syukur sebab masih punya kesempatan dan dipanjangkan umur untuk puasa pada tahun nie , harap nya semoga perancangan akan dipermudahkan olehNya . moh ler kita sama2 tambah pahala bulan puasa nie ye :)

No comments:

Post a Comment

hak milik kekal syafiqah zuhari