= ceritasayastory.blogspot.com: September 2013 Img:hover { -moz-transform: scale(0.8); -webkit-transform: scale(0.8); -moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;}

Google+ Badge

performance lagi ? tak sabarrrr !

assalamualaikum

harini hari minggu . tapi taktahu apa aktiviti berfaedah yang aku buat . sadis kan :')

rasa nya aku banyak buang masa kalau hujung minggu nak2 lagi kalau takde assignment yang mengejar . biasalah . selagi dateline lambat , takde nya nak buat keje tu kan . HAHAHA

dan ok . minggu nie memang dapat rehat puas2 sebab minggu depan busy sikit . ada undangan buat performance . wuyohhh . jangan memain . kalah retis gituuu :P

by the way , takde apa sangat sebab sebenarnya hujung minggu depan aku ada majlis hari jadi anak buah kawan aku . dijemput pulak suruh aku buat performance untuk puppet show . Alhamdulillah sebab pernah buat , so that takde la janggal . yelah . selagi boleh buat , kena tolong apa patut kan . besides , aku pun kena jadi pembantu untuk permainan kanak2 yang akan dibuat jugak . well , semua berkaitan kanak2 :')

haruslah kan , kena tahu semua benda termasuk majlis melibatkan kanak2 ni haa :D takde la janggal aku nak buat majlis untuk anak2 aku nanti . boleh laa jimat koss . pasti incik husband sayang lebih ! ihikk :P

tak sabar nak tolong apa patut selain dapat hilangkan bosan nanti ! ^^,


rasanya sebelum ni ada aku update pasal puppet show yang aku pernah join . tu la gambar puppet show aku . semua made in by hand . originally okay :)

aku kena jadi ular , which use the green one . aku pun tak faham . aku SANGAT geli apa2 yang kaitan dengan ular tapi boleh pulak aku pilih nak jadi ular . mungkin sebab aku yang buat tu semua , so nampak macam comel pulakk . wehehe 

Alhamdulillah sebab menang second place untuk puppet show tu . bangga la jugakk . berbaloi sebab sampai harini ada orang suruh buat balik ! HAHAHA . tak ker nampak aku macam di ingati dan femes gituu ? err ehh ? 

bila aku taop tanpa lihat keyboard.......

assalamualaikum dan selamat malam

untuk entri kali ni aku cuna untuk tak yengok dekat keyborf lappy aku . entah apa yang aku akan taip pun aku tak tahu . HAHAHA .
by the way . YES ! aku rasa tak ok sebab makin banayak assingmenr aku yang nak kena submit sebelum bulan depan yang hanya tinggal beberapa hari je lahi . kadang2 tertekan . sebab tu untuk masa yang ada ni aku nak pulun habis2 discuss apa yang patut dengan members group so that boleh hasil yang awesome :')
YES . I HOPE ! I WISH ! I WISH ! ihikk :P
sekarang tengah layan lagu jiwang tangkap leleh sambil siapkan assignment Arabic :')
Arabic memang agak susah buat aku yang takde langsung basic . all from zero . semua nak kena aku pulun dan mintaj kawan2 aku yang awesome suruh dia explain apa yang patut walau banyak2 kali a big TERIMA KASIHH diucapkan . aku sayang lebig laaa . moga Allah membalas budi kalian semua :'D
sekarang aku nak rehat , besok aku nak guna banyak tenaga utuk perah idea . wehehe . sampai jumpa di lain entri ! take care ^^,


# dok sabar nak balik Kelate , make ABC superb dekat Pasir Mas . ihikkk :P
ngidam dohhh . HAHAHA :D

photographer yang selalu edit gambar2 aku

assalamualaikum

adat dalam tugas berkumpulan , pasti ada salah paham . kadang2 kita cakap lain , rasa lain tapi orang tak faham . boleh cakap macam2 . tapi takpelah . hati boleh sabar . kan Allah sayang orang sabar :')

aku cuba faham sikap dia sebab tu aku boleh sabar walau apa2 dia cakap tapi bilamana datang stress aku , dah macam harus aku repot dekat
incik photographer aku . walau kadang2 hobi dia suka bebel tapi dialah penasihat yang setia lepas puan mama dan tuan papa .  apa2 pun banyak jugak tanya dia . yelah . dia kan dah matang . tak macam aku , suka gelak kuat macam guruh sampai kadang2 dia komen perangai aku :')

rasa nak tacing kadang2 tu adalah jugak tapi incik photographer dah paham . boleh buat cool dan amek hati balik . kadang2 aku cuba keraskan hati tak layan lawak dia tapi sekali dia buat lawak spontan . tersengih la jugak :'D

kadang2 otak tak betul aku nak je suruh dia masuk Super Spontan . alaa . cite dekat Astro tuh tapi kalau difikirkan balik , buatnya dia masuk benda alah tu , then ada yang minat dengan dia . aku nanti macam mana ? waaaaa . tak sanggup aku nak imagine -.-''

memanglahh . incik photographer ada kuota spesial . 4 pulak tuu . tapi takmo aku bagi kebenaran dia guna lebihan kuota dia tu :')

tak dapat nak imagine kalau dia takde . yelah . dah nama pun dia incik photographer aku , nanti dia takde , dah takde siapa nak edit gambar2 dekat fesbuk aku , dah takde siapa yang nak ambil gambar aku dengan gaya kurlassss gitu . dan yang penting nanti dah takde siap yang nak "LIKE" gambar dekat fesbuk aku . yelah . sebab selama ni orang duk "LIKE" pun hasil daripada kerja dia ja ha :'D

selama ni orang duk puji hasil kerja dia cantik , lawa bagai sampai ramai tanya photographer tu keje tetap dia ke sebab hasil dia buat awesome gituu ! wehehe 
tapi aku taknak cakap dekat dia sangat . nanti dia pun eksyen lebih depan aku , yelah . bila datang rasa eksyen dia . dia punya gelak kadang2 mengalahkan aku :')

lepas penat gelak gaya eksyen dia , baru dia kembali normal nak cakap dengan aku . tapi apa2 pun perangai dia , dia tetap incik photographer aku . orang yang boleh perangai gila2 dengan aku . paham gaya aku . dan paham hampir semua pasal aku . sebab tu aku errrrr sayang LEBIHHHH dekat DIA :'D

by the way , ni antara hasil2 incik photographer punya kerja , semua ni aku pernah guna untuk timeline fesbuk aku . tiap kali dia nak snap pic , mesti dia bebel banyak2 sebab nak suruh aku ikut cara dia . yelahh . orang PRO kannnnnn . HAHAHAHA . tapi takpe , aku layankan je sebab aku tahu semua pun untuk ke "comelan" fesbuk aku jugakk :P










apa2 pun bagi aku , hasil ok . boleh aku nak banggakan jugak haa :D
ok . sampai di sini aku menaip . selamat malam ! ^^,

syafiqah zuhari come back :D

assalamualaikum

rupa nya masih wujud lagi blog aku di ruang maya ni . wehehehe . memang dah lama tak update . a few months maybe :'D

dann yaa , apa khabar kesayangan hamba sekalian ? 

aku ok 

aku bahagia . berat aku pun dah makin naik . kat lengan dah nak ada muscle , badan aku dah tough , macam hati aku jugak , tough untuk yang sorang tu . wehehe :P

dan oh ya , actually aku rasa sangat janggal duk menaip nak2 lagi belum tentu ada orang dok baca entri aku ni , maklumlah . aku dah macam tak wujud , blog aku pun sama , dah macam apa dah . nasib segala benda alah dalam blog ni takde yang berubah , kalau tak mahu aku beperangai pelik like I was noob dalam dunia blog -_-

dan takde apa yang nak aku update selain nak cakap sangat busy sebab 
sekarang dah last sem dekat IIC :')

banyak dah jadi sepanjang diam dari dunia blogger . tapi nak cerita one by one dah macam basi la pulak dan belum tentu orang akan baca kannnnnn tapi aku tak kisah sebab tahu silap aku diam lama sangat . tadi on blog , tengok followers pun bertambah jugak walau tak dapat nak dibanggakan pun 

by the way . thanks buat semua yang duk follow aku walau aku diam agak lama dari update blog . sayang banyak2 haa . ihikk :P

walau sekarang lagak aku macam tengah goyang kaki sebab kekenyangan sebab makan nasi lemak ayam super duper best tadi , tapi actually dalam otak aku banyak fikir . fikir tugasan kahwin assignment yang bertimbun tu . dateline dah makin hampir tapi masih tak serius dalam menyiapkan nyaaa -..-''

dan maka itu mood aku untuk update blog dah hilanggggg terbang jauhhh . HAHAHA . kadang2 kawan2 ada perli tanya bila nak update , dan jujurnya kadang2 aku lupa aku ada blog :')

by the way , terima kasih super duper lah buat kawan2 yang ingatkan aku pasal blog ni :) kalau tak diperli kaw2 , takde mau aku bukak blog nih lagi . kalau bukak pun sekadar stalker blog list jelah . rindu nak tahu cerita kawan2 blogger 

walau aku selalu skodeng blog , peratus aku nak tinggal jejak sangatlah jarang sebab kadang2 banyak benda nak kena buat untuk komen satu entri , belum tentu nak kena masukkan kod2 tertentu sebab kadang2 aku dianggap sebagai robot oleh sesetengah sistem -..- tapi kalau difikirkan balik , apa kejadahnya robot nak pegi komen blog2 korang ? :')

sadis betol . HAHAHA . dunia memang dah maju tapi belum aku dengar robot boleh komen blog . membaca belum tentu dapat kannn . so sebab tu aku agak "terasa" bila aku dianggap sebagai robot sebab aku tahu aku boleh membaca , dan yaa . bakal nak ajar anak2 aku didik aku membaca tak lama lagi ^^,

apa2 pun , maka aku , NUR QURRATU AIINI SYAFIQAH pemilik kad pengenalan 931007-03-5***mengaku bahwa aku seorang blogger yang tak berapa nak blogger sebab jarang2 update status nak cakap yang aku tak sombong walau aku JARANG atau TAK PERNAH tinggal jejak kat blog korang 

aku ok . aku tak sombong . percayalahh . ohhh :)


* aku sendiri tak tahu motif aku letak gambar ni , cuma rasa comel di mata aku . wehehe . TERIMA KASIH buat photographer yang ambil gambar nih . kurlasss gitewww :P
hak milik kekal syafiqah zuhari